URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2017, 17:02

Luceafărul s-a impus cu 3-0 pe terenul echipei Sportul Snagov şi a urcat pe locul 13

Luceafărul s-a impus cu 3-0 pe terenul echipei Sportul Snagov şi a urcat pe locul 13 foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au obţinut sâmbătă un rezultat foarte bun, în deplasare, în judeţul Ilfov, pe terenul echipei Sportul Snagov, în prima etapă din returul campionatului Ligii a II-a. Elevii antrenorului Cristian Dulca au reuşit să se impună clar, la scor de neprezentare, 3-0, realizând o surpriză plăcută pentru suporterii lor.

Meciul, care s-a desfăşurat la Stadionul Voinţa din Ghermăneşti, a adus cea de-a cincea victorie din acest sezon pentru "luceferi", care la pauză conduceau deja cu 2-0. Golurile au fost marcate de Tînc, Vl. Rusu şi Cl. Codoban.

În minutul 32 s-a deschis scorul, după un corner executat de pe dreapta de echipa bihoreană, iar fundaşul central Tînc a reluat cu capul, din 6 metri, la colţul scurt, învingându-l pe portarul gazdelor.

Nu au trecut decât patru minute şi, în minutul 36, Luceafărul şi-a majorat scorul. După un contraatac al elevilor antrenorului Cristian Dulca, mingea a traversat careul şi a ajuns la Ban, care a centrat pentru golgheterul Vlad Rusu, iar atacatul crescut de Viitorul a mărit diferenţa pe tabelă.

În repriza a doua tot orădenii au înscris, în minutul 79, prin Cl. Codoban, care a scăpat singur cu portarul Snagovului şi l-a mai învins o dată pe acesta.

Jocul s-a încheiat cu 3-0 pentru Luceafărul, care a obţinut una dintre cele mai clare victorii din această stagiune şi, astfel, s-a răzbunat pentru semieşecul din tur, cu formaţia din Snagov.

Acest succes le-a adus orădenilor şi un salt important în clasament, părăsind zona retrogradării şi ajungând acum pe poziţia a 13-a.

De menţionat că şi ăn clasamentul golgheterilor, atacantul formaţiei bihorene Vlad Rusu, cu cele nouă goluri marcate până acum a ajuns pe locul al V-lea. Pe prima poziţie în această ierarhie se situează vârful de lance al celor de la Dunărea Călăraşi, Valentin Alexandru, cu 13 goluri înscrise. De altfel, după succesul cu 4-0 în faţa celor din Clinceni, Dunărea a urcat, la rându-i, pe prima poziţie în clasamentul la zi, cel puţin până la jocul sibienilor de la AFC Hermannstadt, de duminică.

În etapa următoare, care va fi și ultima din acest an calendaristic, Luceafărul Oradea va evolua tot în deplasare, pe terenul echipei Ripensia Timișoara, sâmbătă, 9 decembrie.


Sportul Snagov - Luceafărul Oradea 0-3 (0-2)

Au marcat: Tînc (min. 32), Vl. Rusu (min. 36) şi Cl. Codoban (min. 79)
Stadion: Voinţa (Ghermăneşti – Ilfov)

Sportul Snagov: Anca-Trip – Vlădoiu (min. 46 Priboi), Gagnon (min. 63 Oancea), Şerban, Cornea - R. Alexandru (cpt), D. Munteanu - Borţoneanu, B. Stancu (min. 43 Neaţă), Al. Manea – Dobre. Antrenor: Valeriu Răchită

Luceafărul: Goia – Balea, Tînc, A. Mutu, Trif - I. Cuc, Ţegle (min. 85 Chiş-Toie) – Al. Dulca (min. 74 Antohi), Cl. Codoban (cpt.), I Ban – Vl. Rusu (min. 83 Rocha). Antrenor: Cristian Dulca
Au arbitrat: Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte) – Petruţa Iugulescu (Târgovişte) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga).


Etapa a XX-a (prima a returului) din Liga a II-a la fotbal:

Sâmbătă:

Sportul Snagov - Luceafărul Oradea 0-3

Foresta Suceava - Ripensia Timişoara 1-2

Ştiinţa Miroslava - ASA Târgu Mureş 5-0

ASU Politehnica Timişoara - Dacia Unirea Brăila 2-1

Pandurii Târgu Jiu - FC Argeş 1-5

Olimpia Satu Mare - Metaloglobus Bucureşti 2-0

Dunărea Călăraşi - Academica Clinceni 4-0

CS Afumaţi - CS Mioveni 2-1

Duminică:

Ora 11.30 UTA - Chindia Târgovişte 2-1

Ora 12.00 CS Baloteşti - AFC Hermannstadt 0-3


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON