URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2016, 17:02

Luceafărul Oradea s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la Sănătatea Cluj, în ultimul amical

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea şi-a încheiat cu o victorie seria jocurilor amicale din această vară. Astfel, trupa pregătită de antrenorul Florin Fărcaş s-a impus, sâmbătă, la Baza Sportivă Luceafărul de la Sânmartin, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Sănătatea Cluj din Liga a III-a.

Nou-promovată în eşalonul secund, Luceafărul a câştigat acest joc graţie unei duble reuşite de Arnăutu şi a unui gol marcat de Balla.

La pauză scorul a fost egal, 0-0, însă în minutul 60 Arnăutu a deschis scorul. Doar două minute mai târziu, oaspeţii au reuşit să egaleze, numai că în minutul 73, acelaşi atacant, Arnăutu, a înscris pentru 2-1. Scorul final, 3-1 pentru Luceafărul, l-a stabilit Balla, în minutul 85.

Jocul a fost dominat şi controlat clar de bihoreni, care şi-au creat o serie de ocazii, multe dintre acestea ratate însă.

Antrenorul Florin Fărcaş a trimis în teren pentru acest joc echipa: Pap – Balea (min. 46 Moga), Fl. Ilie, Hlinca, I. Ban (min. 65 Feher) – Bedea (min. 65 Balla), Ţegle (min. 60 Costea) – C. Roşu, Păcurar (min. 70 Chiş Toie), Cr. Cigan (min. 80 Al. Radu) – Arnăutu.

"A fost un joc dominat clar de noi, cu multe ocazii, dar şi cu ratări pe măsură. Sunt puţin nemulţumit de lipsa de concentrare şi responsabilitate la faza de finalizare. A fost un test util, înainte de începerea campionatului. Am acumulat destul de bine în pregătirile din această vară, acum sper ca evoluţiile noastre să se materializeze pozitiv în jocurile din campionat. Aşteptăm, ca toată lumea, începerea campionatului şi sperăm să avem evoluţii cât mai bune", a declarat după partidă, antrenorul echipei Luceafărul Oradea, Florin Fărcaş.

Astfel, Luceafărul Oradea şi-a încheiat pregătirea din această vară, aşteaptă acum luni ca Federaţia Română de Fotbal să stabilească componenţa Ligii a II-a şi, după tragerea la sorţi, să-şi cunoască programul din turul de campionat.

Pentru prima dată după 1989, campionatul Ligii a II-a se va desfăşura într-o singură serie. Conform regulamentului, au drept de participare 22 de echipe, însă acum rămâne de văzut dacă FRF va stabili o competiţie cu acest număr de formaţii sau pentru că multe echipe au probleme financiare numărul lor va fi mai mic.

Prima etapă din noua ediţie a Ligii a II-a este prevăzută pentru sâmbăta viitoare, pe 6 august, când, Luceafărul Oradea, ca nou-promovata, ar trebui să evolueze pe teren propriu.

De menţionat însă că Liga a II-a din acest sezon se anunţă a fi o primă ligă la dimensiuni valorice mai mici, dar egală din punct de vedere geografic. Astfel, pentru Luceafărul în acest an vor avea loc deplasări la Călăraşi, Brăila sau Bacău, pe lângă cele din partea de vest a ţării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON