URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2018, 20:19

Luceafărul Oradea a câştigat cu 2-1 jocul cu ASU Poli Timişoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au obţinut, duminică, o nouă victorie în cadrul campionatului Ligii a II-a. Astfel, bihorenii s-au impus pe teren propriu, cu scorul de 2-1, în disputa cu ASU Poli Timişoara şi au urcat pe locul 11 în clasament.

Jocul, care s-a desfăşurat la Stadionul Luceafărul din Sânmartin şi care a contat pentru etapa a 36-a, a consemnat o răsturnare de scor, după ce oaspeţii conduceau la pauză. Golurile orădenilor au fost reuşite de Feher şi Vlad Rusu.

Gol în minutul 4

Oaspeţii au deschis scorul repede, în minutul 4, după ce Luceafărul a avut o lovitură liberă din flancul drept. Poli a pleacat rapid pe contraatac, a fost angajat singur la 25 de metri Deian Sorescu, care a  lobat peste portarul Gudea, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în poartă.

Apoi, în minutul 9, bănăţenii au trecut pe lângă golul doi, după ce Sorescu a centrat din dreapta. Plămadă nu a putut relua însă din interiorul careului, mingea s-a dus la bara a doua, acolo de unde, Vasile Nicolae nu a reuşit să atingă balonul, care s-a dus pe lângă poartă.

Replica bihoreană a apărut două minute mai târziu, când Neacşa a centrat de pe stânga, V. Rusu a reluat din 4 metri, însă în portarul Bozoancă. În minutul 12, acelaşi Neacşa a trimis din marginea careului pe lângă poartă, iar două minute mai târziu, tot Neacşa a executat slab, chiar pe direcţia portarului Dur-Bozoancă, o lovitură liberă de la 25 de metri.

Bihorenii au continuat să atace, iar în minutul 16, Ţegle a prins un şut bun de la 25 de metri, în diagonală, dar Bozoancă a scos spectaculos de lângă bară.

În minutul 21, oaspeţii au cerut o eliminare la fundaşul bihorean Oros, după ce acesta a avut o intervenţie dură asupra lui Vasile Nicolae, dar a primit doar cartonaşul galben.

Până la pauză s-au mai consemnat două ocazii, mai întâi în minutul 34, când Vl. Rusu a primit din dreapta şi a trimis din unghi spre poartă, dar Bozoancă a respins în corner. De partea cealaltă, în minutul 39, după o centrare bună de pe dreapta a lui Motreanu, Vasile Nicolae a reluat spectaculos, de la 11 metri, pe spate, dintr-un voleu, însă mingea s-a dus pe lângă poartă.

Ritm alert

În repriza a două, ritmul a devenit tot mai alert, iar în minutul 53 D. Sorescu a avut o acţiune individuală şi a şutat de la 20 de metri, din poziţie centrală, însă mult peste poartă. În replică, în minutul 56, Tînc a trimis la 6 metri pentru Oros, însă fundaşul Luceafărului a greşit ţinta.

Oaspeţii au revenit din nou în atac, prin cel mai bun jucător al lor, Sorescu, cel care din sezonul următor va evolua pentru Dinamo. În minutul 61, acesta a pătruns în careu şi a trimis, uşor din lateral stânga, pe lângă stâlpul de la colţul lung.

Ce a urmat apoi a fost de vis pentru bihoreni, care în câteva minute au întors situaţia pe tabelă. A fost un  forcing al gazdelor, care în minutul 63 au avut o lovitură de colţ de pe dreapta, perfect executată de Vasile Pop, dar reluarea lui Oros, cu capul din 4 metri, nu a fost foarte precisă, mingea trecând puţin peste poartă.

În minutul 67, acelaşi Vasile Pop a executat o lovitură liberă de la 18 metri, din poziţie centrală. Mingea a trecut prin zid, dar portarul timişorean, Dur-Bozoancă, s-a întins şi a respins în corner.

În minutul 69 însă, orădenii au egalat, după ce Antohi i-a pasat lui Marius Feher, care a şutat, fără preluare, de la 22 de metri, la firul ierbii, în stânga lui Dur-Bozoancă.

Nu a trecut prea mult timp şi în minutul 73, acelaşi Feher a fost inspirat şi a şutat de la 18 metri, în bara din stânga lui Dur-Bozoancă, mingea a ricoşat la Vlad Rusu, care din interiorul careului mic a trimis în poartă.

"Un meci disputat"

Văzându-se conduşi, timişorenii au ieşit din nou la atac, iar în minutul 77 Taub a şutat de la peste 30 de metri, dar mingea a trecut peste transversală.

Meciul a devenit dinamic pe final, iar în minutul 85, Vasile Pop a pătruns pe dreapta, a tras din unghi, dar în blocajul lui Mera. Două minute mai târziu, Vlad Rusu l-a depăşit în viteză pe Scutaru, a pătruns de pe partea dreaptă în careu şi a trimis pe lângă stâlpul de la colţul lung.

Ultima fază a jocului s-a petrecut în minutul 90, Schieb, de la oaspeţi, a tras de la 18 metri, din poziţie favorabilă, dar prea moale, iar portarul Gudea a reţinut. Bihorenii au obţinut astfel cea de-a 13-a victorie şi au ajuns la 47 de puncte acumulate, urcând până pe poziţia a 11-a.

"A fost un meci destul de disputat. Poli, o echipă foarte bună, o echipă omogenă, cu jucători de valoare, dar consider că noi am făcut un joc foarte bun, dacă nu cumva cel mai bun joc al nostru de acasă. Am intrat cu 0-1 de la vestiare, ca să zic aşa, pe o neatenţie, pe o greleală, dar uşor, uşor echipa a reacţionat, am început să împingem jocul cât mai mult la poarta adversă. Am intrat cu 1-0 pentru Poli la pauză, dar eu mă bucur foarte mult că jucătorii noştri au avut o reacţie foarte bună după pauză şi s-a văzut o altă faţă a echipei, o altă atutudine şi determinare. Din punctul meu de vedere, consider că rezultatul este echitabil", a declarat, la finalul partidei antrenorul echipei Luceafărul, Cristian Lupuţ.

De menţionat că la meci au fost prezenţi şi circa 100 de fani ai echipei timişorene, care au asigurat fondul sonar al partidei.

Prin golul marcat în jocul cu ASU Poli, atacantul formaţiei Luceafărul, Vlad Rusu a ajuns la cota 23 de goluri înscrise, se menţine pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, dar s-a apropiat la un gol de liderul Valentin Alexandru, de la Dunărea Călăraşi.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va juca în deplasare, cu Ştiinţa Miroslava, sâmbătă, 26 mai.


Luceafărul Oradea - ASU Poli Timişoara  2-1 (0-1)

Stadion: Luceafarul (Sânmartin)
Au marcat: M. Feher (min. 69) şi Vlad Rusu (min. 73) / Deian Sorescu (min. 4)

Luceafărul: Gudea - Valies (min. 77 Torişte), Oros - cpt., Tînc, Trif - Feher, Ţegle - Antohi, Al. Neacşa (min. 46 Vas. Pop), B. Rocha (min. 65 Al. Dulca) - Vl. Rusu. Antrenor: Cristian Lupuţ

ASU Poli: Dur-Bozoancă - Bilia, Mera - cpt., Scutaru, Taub - Poparadu, Coadă - Motreanu (min. 84 Al. Gaşpar), Sorescu, Vas. Nicolae (min. 62 Schieb) - I. Plămadă. Antrenor: Antonio Foale

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Ovidiu Arusoaiei şi Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamţ).


Etapa a 36-a a Ligii a II-a:

Sâmbătă:

Ripensia Timişoara - Pandurii Târgu Jiu 1-2

Metaloglobus Bucureşti - CS Baloteşti 5-1

Chindia Târgovişte - CS Afumaţi 2-1

Duminică:

Sportul Snagov - CS Mioveni 0-1

Luceafărul Oradea - ASU Politehnica Timişoara 2-1

Foresta Suceava - Ştiinţa Miroslava 2-3

Academica Clinceni - AFC Hermannstadt 0-1

Luni:

FC Argeș - Dunărea Călărași 2-0

Dacia Unirea Brăila - Olimpia Satu Mare 3-0 (la "masa verde")

ASA Târgu Mureş - UTA Arad 0-3 (la "masa verde")


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON