URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2016, 22:47

Luceafărul a pierdut în prelungiri jocul cu Academica Clinceni. Antrenorul Florin Fărcaş şi-a prezentat demisia!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Oradea a pierdut cu 1-2 jocul susţinut miercuri pe teren propriu în compania formaţiei Academica Clinceni.

Meciul, care a rămas restant din prima etapă a Ligii a II-a şi care a reunit în tribune aproximativ 500 de spectatori, a fost decis în minutele de prelungire, când oaspeţii au marcat prin Crişan, cu o lovitură de cap.

Nemulţumit de rezultat, imediat după joc, antrenorul gazdelor, Florin Fărcaş şi-a anunţat demisia.

Echilibru spulberat

Partida a început într-o anumită notă de echilibru, cu o uşoară dominare teritorială totuşi din partea gazdelor.

Prima ocazie mai periculoasă s-a petrecut în minutul 13, când, după o lovitură liberă pentru Academica, de la 25 de metri, Venţer a trimis în zid, iar mingea a revenit la Pădureţeu, care, de la 17 metri, a şutat în diagonală, la semi-înălţime, pe lângă poarta lui Goia. Replica Luceafărului nu s-a lăsat mult aşteptată şi în minutul imediat următor, Păcurar a scăpat singur cu Matache şi, talonat din spate de un adversar, s-a grăbit să şuteze de la 16 metri, dar a făcut-o peste poartă.

Apoi, în minutul 22, după o combinaţie periculoasă pe partea dreaptă în careul oaspeţilor, Moga i-a trimis lui Păcurar, care a centrat periculos din marginea careului mic prin faţa porţii, dar nu s-a aflat nimeni care să împingă mingea în plasă.

În minutul 29 însă, Gojnea, de la oaspeţi, a primit o pasă în adâncime la marginea careului de 16 metri, a intrat în suprafaţa de pedeapsă, unde a fost faultat de Bactăr. Arbitrul Sergiu Popa din Aiud a acordat penalty şi cartonaş galben pentru Bactăr. Lovitura de la 11 metri a fost executată două minute mai târziu de căptanul oaspeţilor, Antohi, care a trimis  în stânga portarului, acesta a plonjat în dreapta şi astfel s-a deschis scorul, 0-1.

Până la pauză, chiar în ultimul minut al primei reprize, s-a mai petrecut o acţiune notabilă. Arnăutu, de la Luceafărul, a pătruns în careu, a şutat periculos pe jos, dar Matache a reuşit să respingă.

Meci antrenant

Repriza a doua a început furtunos pentru Luceafărul, care în primele două minute şi-au creat două ocazii. Mai întâi, în minutul 46, după o centrare periculoasă de pe partea dreaptă a lui Sergiu Moga, în careul mic, înspre Arnăutu, acesta a deviat doar mingea cu capul din 6 metri, iar fundaşii ilfoveni au reuşit să respingă. În minutul imediat următor, Luceafărul putea restabili egalare, numai că,  după ce Cigan a primit o pasă ideală în careu, şutul său din 10 metri, lateral stânga, la colţul lung, a lovit bara.

La poarta cealaltă, în minutul 63, căpitanul Antohi a centrat din interiorul careului, de pe dreapta, dar Bactăr a resprins din 5 metri, din faţa lui Gojnea. Tot oaspeţii au avut o ocazie bună în minutul 76, când, în urma unei incursiuni pe partea stângă a lui Coman, acesta a şutat pe jos, de la 8 metri, portarul Goia a respina în faţă cu piciorul, iar de la 12 metri Ştefan a reluat, la fel de periculos, dar pe lângă poartă.

Mult aşteptata egalare a venit totuşi, după ce în minutul 79 Cigan a fost faultat în careu, după ce a preluat o minge pasată de Balla, care a avut o acţiune în viteză în flancul stâng. Marian Marin a primit cartonaşul galben, iar arbitrul a dictat penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată în minutul 81 de Constantin Roşu, care a trimis în dreapta, portarul Matache a plonjat în colţul opus, dar mingea a lovit bara şi a revenit în teren. Sergiu Arnăutu s-a aflat pe fază însă şi a trimis din 7 metri în plasă.

După golul egalizator, Luceafărul s-a dezlănţuit şi după un asediu la poarta lui Matache, în minutul 83, C.  Roşu a trimis din 7 metri, lateral dreapta, în bara transversală.

În minutul 88, Bedea a pasat greşit la mijlocul terenului, Florin Ştefan, de la oaspeţi, a  interceptat, a intrat în careu, dar a şutat peste poartă, deşi era singur cu Goia.

Din păcate, când nu se mai aştepta nimeni, în minutele de prelungiri, Academica Clinceni a reuşit. După o lovitură liberă de la 25 de metri de poarta lui Goia, mingea a fost trimisă  înalt în careu, de unde, dintre mai mulţi jucători, Radu Crişan, talonat de Florin Ilie, a reluat cu capul din 7 metri, iar mingea, atinsă şi de ultimul, a intrat în plasă pe la vinclu.

"Sunt dezamăgit"

După meci, antrenorul gazdelor, Florin Fărcaş şi-a anunţat în vestiar jucătorii că renunţă să mai pregătească echipa.

"Sunt foarte dezamăgit de rezultat. Mi-am dorit foarte mult această victorie, recunosc că o parte din vină o am şi eu, dar aşa cum consider că un joc de fotbal se poate câştiga şi se pierde, noi astăzi l-am pierdut. Îmi reproşez că n-am reuşit să motivez mai mult jucătorii înaintea acestui meci, deşi eram destul de încrezători după prestaţia bună pe care am avut-o la Sfântu Gheorghe. S-a văzut şi puţină oboseală la noi în joc, pentru că venisem după o deplasare lungă la Sfântu Gheorghe, deşi şi adversarul a avut aceeaşi situaţie. N-am avut nici şansă astăzi, dar nici agresivitatea suficientă din joc. Începând de astăzi eu nu mai sunt însă antrenorul echipei Luceafărul. Mi-am anunţat demisia în vestiar, când le-am spus jucătorilor, cărora le-am mulţumit pentru colaborare. Am lucrat destul de bine cu ei şi nu pot decât să le doresc multă baftă. Aceasta este însă decizia mea, pentru care am avut motivele mele", a declarat, la conferinţa de presă, după joc, antrenorul Luceafărului, Florin Fărcaş.

"Am asistat la un meci bun de Liga a II-a, între două echipe bune, sănătoase, cu jucători buni. Mă bucur nespus că am putut să câştig cele trei puncte, cu puţin noroc, trebuie să recunoaştem, în prelungiri, dar, după aspectul jocului, cred eu că meritat, pentru că am pus stăpânire pe joc, am avut 1-0 din prima repriză şi am mai avut încă cel puţin patru ocazii clare de gol, ratate de elevii mei. Ţin să felicit echipa din Oradea, o echipă bună şi să le doresc un an bun în Liga a II-a şi baftă în următoarele meciuri", a declarat şi antrenorul oaspeţilor, Mugur Bolohan.

În următorul joc, Luceafărul va evolua sâmbătă, de la ora 11, tot pe teren propriu, cu Juventus Bucureşti, în cadrul etapei a IV-a a Ligii a II-a.


Luceafărul Oradea – Academica Clinceni 1-2 (0-1)

Au marcat: Arnăutu (min. 81) / Antohi (min. 31 din 11 m) şi R. Crişan (min. 90+2)

Luceafărul: Goia - Sg. Moga (min. 75 Balla), Bactăr, Fl. Ilie, Balea - Bedea, Ţegle (min. 58 I. Ban) - C-tin. Roşu (cpt.), Păcurar (min. 55 Al. Sorian), Cigan – Arnăutu. Antrenor: Florin Fărcaş.

Academica Clinceni: Matache - Venţer, M. Marin, R. Crişan, Perju - Ad. Udrea, Chebac - Butean (min. 85 Cocîrlă), Pădureţu (min. 61 Fl. Ştefan), A. Gojnea - Antohi – cpt. (min. 76 M. Coman). Antrenor: Mugur Bolohan

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON