URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2017, 19:00

Luceafărul a pierdut cu 2-3 la Călăraşi. La pauză gazdele conduceau cu 3-0

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea rămân cu un singur punct acumulat în noul an, după ce şi sâmbătă au cedat jocul pe care l-au susţinut în campionatul Ligii a II-a. Bihorenii au evoluat de această dată la Călăraşi, în cadrul etapei a XXV-a a competiţiei, în compania formaţiei locale Dunărea, în faţa căreia au trebuit să se recunoască învinşi, cu scorul de 2-3.

Partida a avut două reprize diametral opuse, cu prima jumătate aparţinând net gazdelor şi cu partea secundă cu goluri pentru orădeni.

Luceferii au început foarte slab jocul, de altfel au fost făcuţi groggy în primele 12 minute, când deja erau conduşi cu 2-0, iar până în minutul 33 au mai primit un gol, tabela de marcaj a stadionului Dunărea arătând un neverosimil 3-0 pentru gazde, după doar o jumătate de oră. În partea a doua însă, bihorenii au avut o tresărire de orgoliu şi au marcat de două ori, prin Arnăutu, din penalty, şi Marius Matei, dar nu au putut mai mult, cedând jocul la limită.

Atacurile gazdelor au apărut încă din start şi în minutul 4 Alexandru Avram a deviat un balon centrat în careul orădean, dar Began a reţinut.

În minutul 7 însă Kanda a deschis scorul, cu un şut violent din 16 metri, direct în vinclu. Nu au trecut decât 4 minute şi în minutul 11, Călin Cristea a majorat avantajul Dunării, cu un şut din 12 metri.

Replica bihoreană a apărut în minutul 16, când Balea a executat o lovitură de colţ, iar Hlinca, urcat în atac, a reluat cu capul peste poarta gazdelor. Apoi, în minutul 18, antrenorul orădean Alexandru Kiss l-a introdus pe teren pe Claudiu Codoban, care a început rezervă, dar acum el l-a înlocuit pe tânărul Alin Predescu.

Din păcate, în loc ca orădenii să reducă din diferenţă, gazdele au reuşit să puncteze din nou, nu peste mult timp. În minutul 33, după o incursiune a lui Mardare în careu, acesta a fost faultat, iar arbitrul a dictat penalty. Alexandru Avram a înscris, apoi, fără probleme din lovitura de pedeapsă, ducând scorul la 3-0.

Până la pauză orădenii au mai avut o ocazie totuşi, prin Chiş Toie, care în minutul 35 a şutat, de la 16 metri, pe lângă poartă, dar scorul primului mitan a rămas unul de neprezentare.

În repriza a doua, jocul s-a schimbat, Luceafărul a revenit mult mai motivată, iar în minutul 58, Marius Matei a fost faultat în careu, de Mardare şi arbitrul a dictat un nou penalty, de această dată pentru oaspeţi. Sergiu Arnăutu a executat şi l-a învins pe portarul Cezar Lungu.

La cealaltă poartă, în minutul 61, după o lovitură liberă de la 22 de metri, C. Cristea a şutat puţin pe lângă bară.

În minutul 62, Luceafărul a reintrat în joc, după ce Marius Matei a profitat de o gravă eroare în defensiva Dunării şi a înscris şi el în poarta lui Lungu. S-a făcut 3-2, dar până la final nu s-a mai întâmplat nimic, ba mai mult, gazdele au fost mai periculoase în ultimele minute, după ce, în minutul 87, Ciocâlteu a şutat de la 15 metri puţin pe lângă poartă, iar în prelungiri, în minutul 90+2, Ţîră a trimis în bară.

Rezultatul final a fost, astfel, 3-2 pentru Dunărea, care o depăşeşte în clasament pe Luceafărul, formaţie ce rămâne cu 27 de puncte şi coboară de pe locul IX pe XI.


Dunărea Călăraşi – Luceafărul Oradea 3-2 (3-0)

Au marcat: Kanda (min. 7), C. Cristea (min. 11) şi Al. Avram (min. 33 din penalty) / Arnăutu (min. 58 din penalty) şi M. Matei (min. 62)

Dunărea: C. Lungu (cpt.) - Ţenea, Sil. Matei, Şandru, Mardare, Preoteasa, C. Cristea (min. 80 Ciocâlteu), Kanda (min. 75 R. Licu), Danciu, Cr. Puşcaş şi Al. Avram (min. 65 C. Ţîră). Antrenor: Adrian Mihalcea

Luceafărul: Began – Balea, Bactăr, Hlica (ctp.), I. Ban – Sg. Moga, Bedea, Chiş Toie, Arnăutu, A. Predescu - M. Matei. Antrenor: Alexandru Kiss
Au arbitrat: Mihai Amorăriţei (Câmpina) - Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).


Etapa a XXV-a din Liga a II-a la fotbal:

Vineri:

Olimpia Satu Mare - CS Afumaţi 0-1

Sâmbătă:

CSM Râmnicu Vâlcea - FC Academica Clinceni 0-3 (la masa verde)

CS Baloteşti - Metalul Reşiţa 3-1

Dunărea Călăraşi - Luceafărul Oradea 3-2

Juventus Bucureşti - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-1

Chindia Târgovişte - Foresta Suceava 2-1

Ora 15:00 ASU Politehnica Timişoara - CS Mioveni

Duminică:

Ora 11:00 UTA Bătrâna Doamnă - FC Braşov

Dacia Unirea Brăila stă.


În etapa viitoare, sâmbătă, 25 martie, Luceafărul Oradea va sta, dar totuși va câștiga la masa verde, cu 3-0, jocul pe care ar fi trebuit să-l susțină în compania celor de la Unirea Tărlungeni, echipă care s-a retras însă din campionat în această iarnă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON