URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2017, 14:32

Liviu Codre acuză AJF Bihor că are comisii nestatutare. În replică, i se aminteşte că a fost şi el în conducerea Asociaţiei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apele nu s-au liniștit încă în cadrul Asociației Județene de Fotbal Bihor. Vicepreședintele clubului Olimpia Salonta, Liviu Codre, care s-a aflat în ultimii ani în cadrul forului de conducere al AJF-ului, în Comitetul Executiv, a susținut o conferință de presă, chiar la sediul AJF Bihor, în cadrul căreia a acuzat în special comisiile de judecată ale asociației județene de fotbal, despre care spune chiar că „nu sunt statutare”.

Principala nemulţumire a conducătorului clubului salontan este aceea că forul fotbalistic bihorean nu i-a făcut dreptate în cazul jucătorilor nigerieni pe care i-a folosit în acest sezon și pentru care echipa sa a fost sancționată cu pierderea a două jocuri la masa verde, cu scorul de 0-3.

Însoţit de avocat

Pentru că de aproape nouă luni se tot judecă la AJF cu comisiile de specialitate și nu este mulțumit de deciziile primite, considerând că nu i se face dreptate, vicepreședintele Olimpia; Liviu Codre (foto stânga) a angajat și o firmă de avocatură, astfel că la conferința de presă de miercuri a fost prezent și avocatul Adrian Coita (foto dreapta).

Codre a prezentat cronologic evenimentele care au dus la situaţia litigioasă cu privire la cei doi jucători nigerieni pe care formaţia salontană îi avea în lot la startul campionatului. Astfel, cu toate că la data de 3 august 2016 regulamentul permitea utilizarea a doi jucători extracomunitari, o decizie ulterioară a FRF a limitat numărul acestora la 1.

Totuși, într-o partidă susținută în etapa a 5-a, cu Universitatea Oradea, spre finalul jocului, în momentul în care se afla în avantaj cu 2-0, antrenorul Olimpiei a decis introducerea în teren a celui de-al doilea jucător nigerian, fapt ce a generat contestația celor de la Universitatea. Ea a primit câștig de cauză la comisiile AJF, astfel că Olimpia, cu toate că pe teren s-a impus cu 2-0, a pierdut meciul la masa verde.

Chiar dacă au făcut apel la ambele comisii de judecată ale AJF Bihor, Comisia de Disciplină şi Comisia de Apel, rezultatul a rămas același, fapt care nemulțumește în continuare clubul salontan, care consideră că dreptatea este de partea lor, având în vedere reglementările de la începutul competiției.

Trimiși la TAS

„Comisiile de judecată ale AJF Bihor nu sunt statutare, asta deoarece regulamentul prevede ca acestea să fie alcătuite din minim cinci membri. La noi, acestea au doar trei membri, dintre care unii au şi probleme de compatibilitate”, a mai adăugat Liviu Codre.

Şi avocatul Coita consideră că judecăţile făcute de către comisiile AJF nu au nicio valoare câtă vreme acestea nu sunt statutare: „Au fost comise neregularităţi de procedură în judecarea cazului la Comisia de Apel, iar în această situaţie hotărârea luată nu este validă. Atât Comisia de Disciplină, cât şi cea de Apel nu funcţionează conform statutelor şi regulamentelor, fiind incomplete ca număr de membri”.

Reprezentanții clubului susțin că au cerut lămuriri din partea Federației Române de Fotbal, care le-ar fi dat dreptate, dar totuși, măsurile pot fi atacate doar la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv). „De ce să ne ducem noi la TAS? Acestea sunt probleme locale, care trebuies rezolvate aici”, susţine Codre.

Deși avocatul Coita a precizat că situația apărută, prin pierderea celor două jocuri la masa verde, a adus probleme de imagine, dar a și destabilizat situația de la Olimpia, mai mulți jucătorii părăsind echipa ulterior, totuși vicepreședintele Liviu Codre a declarat că nu dorește acum decât să tragă un semnal de alarmă asupra modului cum funcționează comisiile AJF în Bihor.

Replica AJF: „E singurul nemulţumit”

În replică, secretarul AJF Bihor, Petru Boros, a trimis un comunicat, prin care prezintă poziţia Asociației Județene de Fotbal față de clubul salontan.

„Din respect pentru comunitatea salontană, dar și pentru fotbalul județean, AJF Bihor nu dorește să intre în polemică nici cu dl Liviu Codre, nici cu alte persoane, dar pentru o mai corectă informare a opiniei publice, trebuie să facă următoarele precizări: asociaţia are în componență 48 de membri, dintre care doar unul singur se consideră nedreptățit de activitatea comisiilor, cu toate că reprezentantul clubului cu pricina (CSM Olimpia Salonta), dl Liviu Codre, a avut mai multe mandate în cadrul forului de conducere (Comitetul Executiv) al AJF, având posibilitatea și pârghiile legale și regulamentare de a îndrepta/îmbunătăți respectiva activitate. Nu a făcut asta, din păcate, ieșind în public doar după ce aceste comisii au luat decizii nefavorabile împotriva echipei pe care o reprezintă. Toate aceste probleme au apărut în mandatul fostei conduceri din care a făcut parte şi dumnealui”, a precizat Boros.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON