URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2015, 16:01

Juniorii diviziei de compound a CS "Redpoint" Oradea, campioni naţionali şi la outdoor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei dintre juniorii diviziei de arc compound a C.S. "Redpoint" Oradea şi-au păstrat titlurile naţionale deţinute la indoor. La recent încheiatul Campionat Naţional outdoor pentru copii şi juniori mici, desfăşurat la Bacău, tinerii arcaşi orădeni au reuşit să îşi depăşească din nou obiectivele asumate.

Cu toate că pentru acest concurs clubul îşi propusese să obţină un loc pe podium la una dintre categorii şi o medalie la alta, tinerii arcaşi legitimaţi la C.S. "Redpoint" Oradea au reuşit să-şi adjudece mai multe premii. Astfel, la categoria juniori III, Alin Mureşan a obţinut titlul şi tricoul de campion naţional, cu 532 de puncte, urmat la mare distanţă de Teodor Vlad cu 431 de puncte şi de Vlad Secăreanu cu 298 de puncte (ambii de la CS Saga Bacău). La categoria juniori II, Victor Kiss-Antonescu a urcat pe podium pe locul 3, cu medalia de bronz, alături de Eduard Durai (aur) şi Dragoş Olaru (argint), ambii de la CSS Unirea Iaşi. La junioare III, Vivien Bălteanu a obţinut locul 1 şi medalia de aur.

Competiţia s-a desfăşurat în format 72 de săgeţi la 50 de metri distanţă, pe ţinta FITA de 80 de centimetri cu şase zone de scor. "Este o distanţă mare pentru juniori, dacă ne gândim că 50 de metri este şi distanţa pentru seniori, ori nu poţi compara un copil de 14 ani cu un concurent de 20. Tocmai de aceea, suntem foarte mulţumiţi de rezultatele juniorilor de la divizia de compound, este o performanţă să tragi cu arcul pe această distanţă", a declarat Luca Baroni, instructorul diviziei compound a clubului.

"Bacăul, un oraş mult mai mic decât Oradea şi, economic, mult mai puţin dezvoltat, are o bază polisportivă foarte bună, pusă la dispoziţia cluburilor de către Primărie. Dacă şi în Oradea ar exista o preocupare mai mare pentru sporturile care atrag din ce în ce mai mulţi spectatori, adepţi şi admiratori, prestigiul oraşului ar creşte simţitor, odată cu dezvoltarea acestor sporturi considerate până acum "de nişă". Imaginea Oradiei s-ar îmbunătăţi spectaculos cu investiţii minime în evenimente culturale şi sportive de calitate", a spus Mircea Stroe, antrenorul C.S. "Redpoint" Oradea.

Rezultatele obţinute de tinerii arcaşi bihoreni la Campionatul Naţional outdoor de la Bacău se datorează şi sprijinului Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Oradea, DJST Bihor, Bene, Rivolto Cons, Liceul Sanitar, Liceul Sportiv, Liceul de Arte şi altor parteneri. Următoarele competiţii de tir cu arcul din Oradea şi Bihor sunt cele din campionatul judeţean, urmate de tradiţionala Cupa Cetăţii / Cupa Toamnei Orădene, care va avea loc de ziua oraşului.

De precizat şi faptul că C.S. "Redpoint" Oradea este membru al Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, singura din ţară care organizează un campionat judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON