URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2017, 12:40

Judoka Vlad Luncan, desemnat, din nou, cel mai bun sportiv al anului la LPS Bihorul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala de sport a Liceului cu Pragoram Sportiv Bihorul Oradea a găzduit, joi seară, gala LPS Bihorul 2017, evenimentul prin care conducerea Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea a ţinut să-şi premieze laureaţii pe acest an calendaristic.

Ajunsă la ediţia a zecea, gala de premiere a început cu un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, iar apoi, cum s-a întâmplat de fiecare dată la această gală, a fost intonat imnul naţional, de această dată în cor de către toţi participanţii, după ce înstalaţia de sonorizare a suferit defecţiuni.

După ce au fost premiaţi colaboratorii, reprezentanţii instituţiilor care au o anumită legătură, cât de mică cu sportul, precum şi directorii de cluburi sportive din Oradea, au fost premiaţi şi sportivii de la LPS, care au avut rezultate bune în acest an, dar nu s-au situat în TOP 10. Astfel, au fost premiaţi sportivi de la secţiile de gimnastică, atletism, baschet, lupte greco-romane, judo, volei, scrimă şi fotbal.

În ce priveşte Top 10, dintre cei mai buni zece sportivi de la LPS Bihorul din acest an, şase provin de la secţia de judo, mai mult, primii cinci în această ierarhie sunt judoka.

Cel mai bun sportiv al lui 2017 de la LPS Bihorul a fost declarat Vlad Luncan (foto), judoka pregătit de profesorul Aurelian Fleisz, care în acest an a cucerit bronzul la Campionatele Europene de juniori I (U21), de la Maribor, a cucerit aurul la Cupa Europeană de juniori I (U21), de la Paks (Ungaria), a mai ocupat un loc II la Cupa Europeană de juniori I de la Berlin şi o poziţie a III-a la Cupa Europeană de la Lignano (Italia).

Pe locurile II şi III în clasamentul LPS Bihorul s-au clasat doi judoka pregătiţi de profesorul Emil Morar, Alex George Creţ, respectiv Robert Boldiş. Poziţia a IV-a i-a revenit sportivei Bianca Suciu, pregătită de Olimpia Ianc, iar pe poziţia a V-a s-a clasat judoka Alexandru Popa, sportiv pregătit de antrenorul Emil Morar.

Pe locul VI a fost situat atletul Luca Abrudan, pregătit de profesorul Virgil Preda, pe locul VII, voleibalistul Cristian Maier, antrenat de Zoltan Kovacs, pe locul VIII s-a situat un alt judoka, David Fodor (antr. Emil Morar), pe locul IX, gimnasta Roxana Barna (antr. Alexandra Ille), iar locul al X-lea ia revenit baschetbalistului Vlad Marinău (antr. Călin Pop).

Un moment aparte al galei a fost cel oferit de gimnastele pregătite de Alexandra Ille, care au mai susţinut un moment artistic, costumate în negru, având în vedere zilele de doliu naţional.

Gala s-a încheiat apoi cu momentele de socializare de la cantina liceului, unde invitaţii au putut gusta mâncăruri de sezon, organizatorii pregătind preparate de porc.

"Am un colectiv de colegi serioşi, care au contribuit la aceste rezultate. Pe mine mă bucură mult rezultatele pe care le avem şi e firesc să avem rezultate, pentru că prin asta trăim. 2017 putea să fie şi mai bun, este aşa cum e, sper că pentru 2018 vor fi premise mai bune", a declarat directorul LPS Bihorul, Dan Matei.

"Mă simt onorat să fiu din nou sportivul anului la LPS Bihorul şi această clasare mă obligă să trag tare şi pentru anul viitor, pentru că doresc să-mi păstrez poziţia. A fost un an rezultate foarte bune. Mă bucur că mi-am îndeplinit obiectivul principal, o medalie la competiţiile de obiectiv, mi-aş fi dorit să obţin mai mult şi la Campionatul Mondial, dar acum rămâne pentru anul viitor, când îmi doresc să obţin o medalie şi acolo", a declarat Vlad Luncan, sportivul desemnat a doua oară consecutiv cel mai bun din an de la LPS Bihorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bravo
Felicitari! Suntem mandri de voi!
Postat 15 Decembrie 2017, 15:57 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON