URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2013, 18:27

Jucătorii de la Liberty, locul III la Campionatului Mondial al Şcolilor, faza naţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La această fază, desfăşurată în perioada 2-5 aprilie, au participat patru echipe, câştigătoarele celor patru faze zonale.

În primul meci, în semifinale, jucătorii bihoreni de la Liberty, care au evoluat sub titulatura de Colegiul Naţional "Arany Janos", au întâlnit echipa Auto Craiova, alcătuită din jucători de la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu".

La capătul unei dispute echilibrate, formaţia olteană s-a impus cu scorul de 2-1, după ce la pauză rezultatul a fost egal, 1-1.

Bihorenii au deschis scorul prin Sîrbu, însă oltenii au reuşit să revină şi, după ce au egalat, au mai înscris şi golul victoriei.

În finala mică, CN "Arany Janos" Salonta a întâlnit echipa Liceului "Gheorghe Asachi" din Iaşi, echipă alcătuită din jucători de la clubul Politehnica Iaşi.

La capătul unui meci bun, bihorenii s-au impus de această dată cu scorul de 4-1, după ce la pauză au condus cu 3-0, prin golurile marcate de Sîrbu - 2, Bîgiu şi Mureşan.

Astfel, CN "Arany Janos" Salonta a intrat în posesia medaliilor de bronz, un rezultat bun, ţinând cont că au lipsit mai mulţi jucători de la grupa de juniori B, dintre care 6 titulari, precum Fila, Vlad, Tonko, Vlad, Morariu, Miholca, Gabor şi Laposi.

În finala mare, Auto Craiova a învins clar, cu 5-1, formaţia Liceului "Benjamin Franklin" din Capitală, echipă alcătuită din tineri fotbalişti de la Dinamo.

Câştigătoarea competiţiei naţionale, Auto Craiova, va reprezenta astfel România la faza finală a Campionatului Mondial al Şcolilor, care se va desfăşura în Franţa, la Bordeaux, în perioada 14-22 aprilie.

"Am reuşit să evaluăm lotul în compania unor adversari cu forţă la nivel naţional. În condiţiile în care ne-au lipsit mai mulţi jucători, locul obţinut este un rezultat bun până la urmă", a declarat unul dintre antrenorii echipei bihorene, Halasz Laszlo.

Cel de-al doilea antrenor de la Liberty care a participat la această fază cu echipa CN "Arany Janos" este Gheorghe Ghiţ, care este şi profesor la colegiul salontan.

După această competiţie, juniorii B de la Liberty se vor concentra acum exclusiv pe campionatul naţional, unde doresc să facă performanţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON