URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2012, 14:04

Înfrângere zdrobitoare: FC Bihor a pierdut cu 3-0 în faţa echipei Damila Măciuca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a fost învinsă sâmbătă la Drăgăşani cu scorul de 3-0, la pauză 1-0, de către echipa Damila Măciuca, în cea de-a 5-a etapă a Campionatului Ligii a doua, seria a doua. Deşi în prima repriză formaţia orădeană a prestat un joc bun, ratând 3-4 ocazii prin Mărkuş, Sulea şi Sorian, din păcate pe finalul primului mitan, fundaşul stânga Abdulyae Diarra a intervenit neregulamentar în careu comiţând henţ la şutul lui Adrian Popa. Astfel arbitrul Mihai Amorăriţei din Câmpina a dictat lovitură de la 11 metri în favoarea gazdelor, penalty transformat de Albert Voinea.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că scorul primei reprize a fost 1-0, iar cu toate că în debutul părţii a doua FC Bihor a alergat după egalare, în minutul 63 acelaşi fundaş stânga, Diarra, a recidivat, comiţând din nou henţ în suprafaţa de pedeapsă şi acelaşi Albert Voinea a transformat penalytul, ducând scorul de 2-0 în favoarea gazdelor.

La acest rezultat, jucătorii orădeni nu au mai avut puterea să revină, cu toate că au atacat poarta adversă, iar în minutul 88 au primit şi cel de-al treilea gol. În urma unei centrări a lui Melcea, Codin, de la bara a doua, l-a învins cu capul pe portarul Popescu şi a stabilit scorul final de 3-0 în favoarea gazdelor.

A fost un rezultat neverosimil înregistrat de echipa orădeană chiar la debutul pe banca tehnică a antrenorului Claudiu Niculescu. În pofida acestui eşec, tehnicianul s-a arătat mulţumit de prestaţia elevilor săi până la primirea primului gol. "Scorul nu reflectă absolut deloc ceea ce s-a întâmplat pe teren. Până la faza primului penalty, am jucat bine şi am ratat 3-4 ocazii foarte mari. Din păcate, greşeala lui Diarra, care a comis henţ la cele două faze, ne-a fost fatală, iar pe final am primit şi golul al treilea. Totuşi, am observat o schimbare în bine în jocul formaţiei noastre, şi de aceea nu trebuie să disperăm. Am şters cu buretele acest rezultat şi acum trebuie să ne concentrăm pentru meciul următor, pe care trebuie să îl câştigăm", a declarat tehnicianul la finalul jocului.

În partida de la Drăgăşani, FC Bihor a utilizat formula: Popescu - Oltean, Petrache, Tînc, Diarra - Florean, Coroian, Selagea (min 66 Voiculeţ), Sorian - Mărkuş (min 73 Hadăr), Sulea (min 55 M.Popa).

La joc au asistat 3.000 de spectatori, iar FC Bihor, în urma acestei înfrângeri, coboară pe poziţia 8 a clasamentului, cu 5 puncte, cel puţin până la ultimele două partide ale etapei programate duminică.

În schimb, Damila Măciuca, echipă antrenată de orădeanul Eric Linkar, se află la cea de-a patra victorie consecutivă, din tot atâtea posibile, având şi un golaveraj foarte bun, 8-0. Astfel Damila Măciuca este pe prima poziţie a clasamentului, cel puţin până la meciul de duminică al braşovenilor de la Corona.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
paltonul
pe asta nu-l prinde paltonul in oradea....cine preia echipa de la el o va prelua de pe primul loc de la coada clasamentului....
Postat 01 Octombrie 2012, 09:03 de xxx
neintelesul
Mai Niculescule esti penibil.Ai constatat tu(?) o schimbare in bine,dupa ce ca la sedinta tehnica amesteci lucrurile si se uita jucatorii unii la altii dezorientati !!!
Postat 30 Septembrie 2012, 08:10 de fan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON