URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2015, 15:02

Înfrângere ruşinoasă pentru FC Bihor: 5-0 cu Olimpia Satu Mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfrângere categorică, sâmbătă, pentru FC Bihor. Deşi şi-a propus să obţină o victorie, formaţia orădeană a fost surprinsă de adversar sâmbătă, în jocul pe care l-a disputat la stadionul Iuliu Bodola în compania Olimpia Satu Mare, în runda cu numărul 15, din seria a II-a a Ligii a II-a.

Pe un timp ploios şi un teren greu, oaspeţii s-au impus în acest joc cu scorul de 5-0, după ce şi la pauză conduceau cu 3-0.

Echipa vizitatoare a dominat prima parte a disputei, când a marcat prin Dumitru Muntean, în minutul 14, Adrian Sălăgeanu, în minutul 17, şi Rareş Takacs în minutul 45+1, din penalty.

În repriza a doua, deşi orădenii au avut mai mult posesia, au fost luaţi prin surprindere de două şuturi de la distanţă, prin care Olimpia a mai înscris de două ori, în minutul 61, prin Cosmin Iuhas, şi în minutul 83, prin acelaşi Adrian Sălăgeanu, care a înscris după un şut centrare de la 28 de metri pe o gafă a portarului orădean David Kiraly.

Sărăcie şi solidaritate

"E un rezultat foarte dureros. Această prelungire de campionat ne dorim să nu fie un fel de bombă pentru noi, să ne ucidă pe toţi. Vom face tot ce stă în putinţă să terminăm acest campionat din punct de vedere competiţional. Să sperăm că vom reuşi, prin preşedintele Mircea Fodor, să rezolvăm problemele stringente. Celelalte probleme ne apasă ne îngreunează foarte mult sarcina. Aproape jumătate din lot cu probleme medicale. În orice caz, nu renunţăm absolut deloc. S-a văzut diferenţa dintre un club cu linişte şi un club în care câţiva copii mănâncă biscuiţi seara, înainte de meci sau nu mănâncă deloc", a declarat antrenorul FC Bihor, Dan Mănăilă, după joc.

De precizat că la intrarea pe teren pentru acest joc, fotbaliştii de la FC Bihor au avut cu ei un banner pe care scria "RESPECT REŞIŢA", în semn de solidaritate faţă de problemele cu care se confruntă şi jucătorii de la Metalul Reşiţa, o colegă de serie aflată, de asemenea, într-o situaţie dificilă. La rândul ei, galeria echipei Olimpia din Satu Mare, prezentă la Stadionul Iuliu Bodola cu aproximativ 25 de membri, a afişat două bannere interesante pe care scria: "Indiferent de strategie, Oli nu-i taximetrie", dar şi "SALVAŢI FC BIHOR!".

Lipsa de fair-play

Un episod total lipsit de fair-play s-a petrecut în timpul mecului, provocat de autorul dublei din acest joc, Sălăgeanu, fostul campion cu Oţelul Galaţi. Acesta a avut un schimb de replici antrenorul orădean, Dan Mănăilă, iar la un moment dat banca orădenilor s-a ridicat în picioare, supărată pe injuriile pe care le adresa Sălăgeanu.

"Staţi jos, în sărăcia voastră", ar fi spus atunci jucătorul Olimpiei.

"Nu mă aşteptam de la un jucător care a evoluat în Champions League să aibă asemenea atitudine. Îi doresc să mai ajungă să joace în Champions League, dar nu cu această atitudine", a comentat apoi incidentul, antrenorul Dan Mănăilă, la finalul partidei.

Deşi a cedat în această confruntare, FC Bihor rămâne în clasament pe poziţia a 11-a, cu 13 puncte, şi are programate săptămâna viitoare două jocuri: Miercuri, la Râmnicu Vâlcea, cu CSM, iar apoi sâmbătă, 28 noiembrie, acasă cu FC Braşov.


FC Bihor Oradea - Olimpia Satu Mare     0-5 (0-3)

Au marcat: D. Muntean (min. 14), Sălăgeanu (min. 17 și 83), Takacs (min. 45+1 din penalty) și C. Iuhas (min. 61) 
FC Bihor: Kiraly - Remeş, Mintaş, Chira, Lorincz (min. 45 Țoca) - Magda, A. Coroian – Andor - cpt. (min. 46 Sulea), Ember, Haş (min. 74 Novak) – Trabalka. Antrenor: Dan Mănăilă

Olimpia: Băican - Ciul, M. Mureşan, Heill, Iuhas - cpt. - D. Lukacs, Villand (min. 62 R. Rus) - Takacs, Sălăgeanu, D. Muntean (min. 65 Bura) - Al. Boştină (min. 46 Faur). Antrenor: Tiberiu Csik

Au arbitrat: Florin Andrei (Târgu Mureş) - Adrian Mărginean (Aiud) şi Ferencz Tunyogi (Zalău).


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON