URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2015, 16:29

Înfrângeri pe toate planurile: FC Bihor a pierdut şi cu Caransebeşul, şi cu Consiliul Judeţean (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

FC Bihor a pierdut la un scor neverosimil (3-0) meciul de sâmbătă cu FC Caransebeş, care a început printr-un protest al fotbaliştilor orădeni faţă de falimentarea clubului. Neplătiţi de luni de zile, ei s-au îmbrăcat în negru şi au purtat un banner cu mesajul „Mulţumim că ne-aţi minţit!” adresat lui Cornel Popa şi Consiliului Judeţean.

„Bolojan şi PNL au băgat echipa-n C”

Nu a fost singura performanţă negativă a zilei. FC Bihor a mai realizat o premieră nedorită, aceea de a nu putea plăti baremul de joc al arbitrilor şi observatorilor. Organizatorii sperau să poată achita baremul total (7.300 lei) din încasările pe bilete, dar, în ciuda apelurilor la solidaritate făcute prin presă în ultimele zile, s-au înregistrat doar 240 de spectatori plătitori, astfel că s-au strâns numai 2.400 lei.

Mica galerie locală a arătat cu degetul spre diriguitorii din administraţia locală care par să fi abandonat cu totul clubul de fotbal - Primăria Oradea făţiş, oprind finanţarea, iar Consiliul Judeţean voalat, refuzând să aloce banii votaţi în bugetul anual al clubului. Ultraşii au scandat în mai multe rânduri sloganul premonitoriu: „Bolojan şi PNL au băgat echipa-n C”.

De altfel, şi mersul jocului de sâmbătă a prevestit acelaşi deznodământ. Echipa oaspete s-a impus clar, cu scorul de 3-0, prin două goluri marcate de Constantin Stoica, Andrei Artean şi Ciprian Dinu.

Lovitură după lovitură

Deşi păreau că au început bine jocul, elevii antrenorului Silaghi au fost surprinşi în minutul 13 de un contraatac al oaspeţilor, iar tânărul fundaş stânga orădean Norbert Lorincz a intervenit neregulamentar în suprafaţa de pedeapsă asupra lui Constantin Stoica. Arbitrul hunedorean Denis Haidiner a dictat lovitură de la 16 metri, penalti care a fost executat de acelaşi Stoica, dar apărat de portarul Călin Fildan.

În loc ca ratarea să le dea curaj, jucătorii gazdă au fost surprinşi în minutul 19 de golul marcat de acelaşi Constantin Stoica cu o reluare din vole de la 12 metri. Cu toate că au continuat să atace, orădenii au mai încasat un gol în minutul 26, atunci când Andrei Ardean, liber fiind la 16 metri, a şutat în partea dreaptă a portarului.

Scorul final al jocului a fost stabilit în minutul 43 de căpitanul oaspeţilor, Ciprian Dinu, care a reluat din 2 metri o minge respinsă de Fildan în urma unei lovituri de colţ. În repriza a doua, deşi au atacat  mai mult, orădenii n-au mai reuşit să înscrie, astfel că au cedat acest joc la scor de neprezentare (3-0).

Joc decisiv

Având în vedere că, la Râmnicu Vâlcea, CSM din localitate şi Şoimii Pâncota au remizat (1-1), FC Bihor şi echipa din Pâncota se află acum la galitate în clasament, cu câte 21 de puncte şi se vor întâlni săptămâna viitoare, pe terenul echipei arădene, într-un meci care devine decisiv pentru evitarea ultimului loc al clasamentului.

„De ce mi-a fost teamă nu am scăpat. Pentru că mă aşteptam, le-am şi spus băieţilor că în cazul în care vom primi gol ne va fi foarte greu să revenim. Am început bine partida, dar am fost surprinşi de acele execuţii care ne-au scos efectiv din joc. Este greu să lucrezi în această perioadă cu o echipă care nu şi-a mai primit banii de luni de zile. Mi-a fost greu să-i motivez şi la antrenamente. Nu ştiu ce se va întâmpla săptămâna viitoare, însă pe noi ne aşteaptă un meci decisiv sâmbătă la Pâncota”, a declarat antrenorul Gheorghe Silaghi.


FC Bihor: Fildan – Letan, Pascariu, Fl. Lazăr, Lorincz (min 55 Zsombor Lukakcs) – Haş, Ember (min 70 Ţoca) – Fl. Pop, Sorian, Cr. Andor – Cr. Cigan (min 65 Dobrescu). Antrenor Gheorghe Silaghi

FC Caransebeş: Pascal – Tomozei, Barbu, C. Dinu, Artean – Cotiga (min 55 Birău), Pârvu, Săulescu, S. Lupu (min 76 Horia Popa) – A. Roman (min 80 Suru) şi Constantin Stoica. Antrenor Alin Artimon

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
FC Bihor
Hai sa fim seriosi. In una din imaginile publicate apare o fotografie cu echipa. In acea fotografie sunt 24 de oameni, care daca conving fiecare 10 oameni sa mearga la meci sunt exact 240 de platitori de bilete... in rest nu cred ca mai e cineva interesat de aceasta echipa.
Postat 27 Aprilie 2015, 13:29 de Hoppmester
Câţi bani publici au mers la scrimă sau la box tailandez, atâţia să meargă şi la fotbal !!!
Nu de alta dar fotbalul nu trebuie tratat cu primordialitate, că nu e "cireaşa de pe tort" pentru administraţia publică locală !!! Pe de altă parte, legislaţia românească şi europeană interzice subvenţia publică preferenţială şi punctuală !!! dacă e de dat bani, să se dea "elitelor" reprezentative şi nu "stelelor" de conjunctură !!!
Postat 26 Aprilie 2015, 20:07 de WinDos
De acord cu Scortosul!
Doar jucatorii! Faceti fotbal cu gandul la meciuri, nu la viitoarele contracte, si veti castiga infinit mai mult. De la sponsori, la suporteri.
Postat 26 Aprilie 2015, 17:19 de ineuanul
ABURELI !!
Nici bolovan, nici PMO, nici CJ nu au bagat in C echipa. JUCATORII *** cu jocul lor prost au bagat echipa in C . Asta e valoare echiepi !!!! Daca ar juca bine , daca ar fi valorosi s-ar gasi destiu private sa le sponsorizeze venitul, dar ei sunt "buni" dopar de la buget !!!!!
Postat 26 Aprilie 2015, 09:39 de scortosul
"performanta"
Daca ne uita ce /super echipe/ cu /super bugete/ii bat aici acasa si la ce scor iti pui firesc intrebarea daca nu ar fi mai intelept pt ei sa se apuce de alte activitati mai folositoare ?
Postat 26 Aprilie 2015, 07:05 de Control_Room
Decat o gaura neagra la bugetul local mai bine fara.
Copii pot sa faca orice fel de sport. Importanta este miscarea. Sunt atatea lucruri de rezolvat in Oradea incat e mare pacat sa-ti bati joc de bani.
Postat 26 Aprilie 2015, 00:35 de Valhalla-Asgard
,,copii lui Bolojan''
Eu am scris doar ca pacat pentru copii care vor sa faca sport de performanta! Sportul inseamna in primul rand SANATATE!!!
Postat 25 Aprilie 2015, 20:44 de molnarka
Si apropo...
...infrangerea cu 3-0 releva defapt nivelul real al echipei si nu DOAR problemele de ordin motivational (financiar, ca sa nu ne ascundem). Cine a fost la meci a vazut!!!! Pepiniera de juniori, intr-adevar, e singura care a mai "generat" oarecata valoare, si care mai are intr-adevar potential si in viitor. Restul e cancan, vanare de vant... si pierdere de bani! Nu toata lumea e o masina de facut bani ca Barca... .
Postat 25 Aprilie 2015, 19:14 de OradeaCivitas
Nici o pierdere!
FC Bihor era de mult pe duca, iar prelungirea asta artificiala a facut mai mult rau. Am doar 2 intrebari legat de cat de "IUBITA" a FOST aceasta echipa: 1. De ce la un meci CRUCIAL din TOATE punctele de vedere au fost DOAR 240 de spectatori? Chiar asa de "iubita" a fost aceasta echipa incat fanii ei cei multi nu s-au mobilizat in al 13-lea ceas? Raspunsul e simplu si unic. Pt ca exact atat ii intereseaza sincer pe oradeni si bihoreni de FC Bihor si de fotbal in general. SI 2: De ce, dupa cat de mediatizata a fost in ultimele 12 luni (am zis luni nu saptamani, atentie!!!) starea din ce in ce mai precara a acestei echipe, nici un bihorean sau oradean cu bani, patriot local, nu s-a mobilizat sa se asocieze cu consiliul judetean pentru a salva, ce a mai ramas din FC Bihor? Raspunusl e iar simplu si clar. Pt ca nimeni cu cap nu vrea sa investeasca banii lui in fotbal, si mai ales intr-o echipa ca FC Bihor. Nici macar dupa ce "drama" Fc Bh a fost promovata in cadrul intalnirilor de la Federatia Patronilor Bihor nu i-a pasat nimanui decat cu vorba. Eu personal, ca oradean si bihorean ma bucur ca PMO nu mai baga bani in asa sac fara fund, si sper si cred ca banii aia vor fi folositi mai cu cap. ORADEA ARE ALTE PRIORITATI! Nu degeab si veniturile LPF si multe echipe "legendare" gen Rapid sau Dinamo sunt pe duca, financiar, de cativa ani deja... . Nu e vorba ca doar oradenilor nu le mai pasa de fotbal, dar in general romanii isi cam baga picioarele in orice liga :D. Au chestii mai importante pe cap!!!!
Postat 25 Aprilie 2015, 19:09 de OradeaCivitas
Mersi Bolo!
Multi spun ca Fc Bihor nu merita atentie dar o sa vedeti ca incet incet va disparea si baschetul si poloul oradean si in general sportul de performanta in Bihor si copii in loc sa mearga la antrenamente la sport vor stea in fata calculatoarelor pentru ca d-ul Bolojan nu vrea sa inteleaga ca sportul este foarte important pentru toti!!!!!!Multumim Bolojan!
Postat 25 Aprilie 2015, 18:51 de molnarka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON