URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2015, 12:55

Inevitabilul s-a produs: Tribunalul a decis deschiderea procedurii de faliment a FC Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agonia FC Bihor se apropie de final. La cererea Direcţiei Finanţelor Publice Cluj Napoca, formulată prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Bihor, judecătorii Tribunalului Bihor au decis, marţi, începerea procedurii falimentului Clubului Sportiv FC Bihor Oradea şi au desemnat şi un lichidator judiciar, firma RVA Oradea Insolvency Specialists SPPI care să coordoneze falimentul clubului.

Prin sentinţa de marţi, instanţa a decis totodată „dizolvarea societăţii şi ridicarea dreptului de administrare”, ceea ce înseamnă că până la desfiinţarea efectivă clubul va fi condus de lichidatorul judiciar. Totodată, potrivit hotărârii judecătoreşti, clubul trebuie să predea lichidatorului lista creditorilor, adică a entităţilor la care FC Bihor a acumulat datorii, iar bunurile acestuia urmează să fie sigilate.

Decizia magistraţilor Tribunalului Bihor poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea, prin recurs, în termen de 7 zile de la comunicarea oficială către conducerea clubului.

Se joacă

La o zi după pronunţarea hotărârii judecătoreşti, preşedintele executiv al FC Bihor, Mircea Fodor, afirmă că a aflat despre aceasta în cursul dimineţii de miercuri şi o va ataca imediat ce o va primi în mod oficial. Pe de altă parte, Fodor a declarat BIHOREANULUI că sentinţa nu va afecta activitatea sportivă a clubului şi că meciul programat miercuri pe teren propriu, cu Metalul Reşiţa, va fi disputat, deoarece a reuşit să adune banii necesari pentru organizarea sa şi pentru plata baremului de arbitraj.

„Din punct de vedere juridic nu ştiu ce urmează să se întâmple, am contactat doi jurişti şi urmează să ne lămurim, dar în mod sigur vom face recurs. Din punct de vedere fotbalistic, activitatea nu ne este afectată, iar meciul de azi va avea loc şi sper să-l şi câştigăm, fiindcă în această situaţie este cel mai important lucru”, a spus Fodor.

Istorie de 105 ani

Înfiinţat în 1910 ca asociaţie întreţinută exclusiv din banii membrilor, FC Bihor a fost „naţionalizat” de regimul comunist, în timpul căruia clubul a fost finanţat din salariile muncitorilor de la diverse întreprinderi din tot judeţul. După 1990, clubul a fost reorganizat ca societate comercială, având ca patroni diverse personaje din interiorul „fenomenului”, care nu au reuşit decât să-l stoarcă de jucători şi să acumuleze datorii, astfel încât a rămas cantonat mereu la coada Diviziei secunde a campionatului, singura excepţie fiind promovarea realizată în 2003 de omul de afaceri Marius Vizer.

După ce acesta şi-a vândut cota de acţiuni, clubul a fost preluat de Primăria Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Electrocentrale şi Drumuri Orăşeneşti, dar a acumulat datorii ajunse în prezent la 900.000 euro, din care 600.000 euro către Finanţe. Anul trecut, Primăria s-a retras din clubul transformat între timp în asociaţie, la fel ca şi Electrocentrale, iar anul acesta aceeaşi decizie a adoptat-o şi firma Drumuri Orăşeneşti.

Fără bani

Întrucât legea interzice finanţarea cu bani publici a asociaţiei în aceste condiţii, dar şi din lipsă de alte soluţii, CJ şi-a dat acordul în vara aceasta pentru cooptarea a încă trei asociaţi şi preluarea conducerii şi finanţării clubului de către un afacerist clujean cu solvabilitate îndoielnică, Mihai Giurgiu, împreună cu alţi doi concitadini.

Până în prezent, însă, formalităţile pentru modificarea statului nu au fost finalizate la Judecătoria Oradea, astfel că CJ în continuare tot nu a putut vira bani în contul clubului. Cum nici Giurgiu nu pare dornic să mai investească, FC Bihor a disputat ultimele partide doar datorită faptului că preşedintele executiv Mircea Fodor „a făcut rost de bani” in extremis, din diverse donaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON