URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2015, 11:44

Înainte de debutul noului sezon oficial, echipa orădeană de polo CSM Digi şi-a prezentat noile achiziţii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înaintea începerii noului sezon oficial, conducerea echipei orădene de polo CSM Digi şi-a prezentat marţi, în faţa presei, noile achiziţii.

În primă fază, directorul CSM Oradea, Florin Birta, i-a prezentat în primă fază pe cei nou-veniţi, Mihnea Chioveanu şi Mihnea Gheorghe, ambii de la Steaua, Dusan Markovic, de la Radnicki Kragujevac, precum şi juniorii Kováts Viktor şi Szabó István, promovaţi de la clubul Crişul.

Mihnea Chioveanu s-a reîntors la Oradea, după ce un an l-a petrecut la Steaua. "M-am repatriat la Oradea, unde sper să câştig din nou titlul cu CSM",  a declarat acesta în faţa jurnaliştilor. El a venit însoţit de un alt Mihnea de la Steaua, Gheorghe, cel care, la rându-i, îşi pune mari speranţe în noul sezon, cu CSM Digi, "atât în competiţiile interne, cât şi-n cupele europene".

Dusan Markovic a venit de la Radnicki Kragujevac, pe postul de fundaş, pentru a-l înlocui pe Kadar Kalman, acum antrenorul echipei, "Sper să-l pot înlocui cu succes. Sunt onorat să joc la cea mai bună echipă din România şi doresc să dau totul pentru a o ajuta să joace cât mai bine, atât în competiţiile interne, cât şi în Liga Campionilor", a declarat jucătorul sârb.

La rândul lor, tinerii Kovats Viktor şi Szabo Istvan speră să se adapteze cât mai repede în lotul echipei campioane. Promovarea lor confirmă încă o dată politica clubului orădean de a da şansa tinerilor talentaţi de a se afirma şi a evolua la nivel înalt.

La capitolul plecări din lotul echipei, în afară de Kadar Kalman, care a trecut pe postul de antrenor, doar Milos Korolja a mai părăsit echipa în această vară.

Pentru competiţiile interne, şi în sezonul 2015-2016 se anunţă o luptă pentru trofee între CSM Digi şi Steaua. Interesant este însă că şi la bucureşteni s-a schimbat antrenorul. "Duelul cu Steaua va fi dificil. Au un antrenor foarte bun, pasionat de munca lui, Andrei Iosep, care va face cu siguranţă nişte mutări tactice pentru a ne surprinde. Va trebui să răspundem la aceste mutări, dar şi să încercăm la rândul nostru să fim cu un pas înaintea lor. Sunt mulţumit de lotul pe care îl avem la dispoziţie", a declarat tehnicianul orădean.

"Vrem să dovedim că vom fi mai buni decât în sezonul trecut şi în niciun caz mai slabi, aşa cum ar vrea unii", a spus preşedintele CSM, Florin Birta.

Până la duelurile din campionat, în acest sfârşit de săptămână urmează pentru echipa orădeană de polo primele jocuri din Liga Campionilor, în Malta, cu formaţiile Verona, Budva şi gazdele de la La Valletta.

Pe de altă parte, pe lângă activitatea de jucător, începând din această vară, căpitanul CSM Digi, Gheorghe Dunca se va ocupa şi de activitatea de PR şi marketing. "Sunt onorat să am această preocupare suplimentară, doresc să mă dedic cu toată seriozitatea acestei activităţi. Intenţionăm să avem un site modern al echipei de polo, la fel ca la baschet. Am lansat deja pagina oficială a echipei noastre de polo, pe Facebook (CSM DIGI Oradea – Waterpolo)", a declarat Gheorghe Dunca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON