URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2014, 12:30

În premieră, CSM Oradea va avea cinci participanţi la All Star Game

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de baschet masculin CSM are cinci reprezentanţi în cadrul All Star Game-ului românesc, tradiţionalul meci anual care reuneşte în două selecţionate cei mai buni jucători din campionatul intern.

Evenimentul, care va avea loc marţi, 15 aprilie, la Cluj-Napoca, va aduce faţă în faţă selecţionata Nordului şi cea a Sudului.

Din echipa nordului vor face parte patru jucători orădeni, William Franklin, Titus Nicoară, Daniel Dillon şi Bogdan Ţîbîrnă, dar şi antrenorul Cristian Achim. Este pentru prima oară în istoria sa când echipa CSM Oradea are atâţia reprezentanţi în cadrul All Star Game-ul.

Interesant este că William Franklin a fost cel mai votat jucător, deşi nu face partea neapărat din categoria celor mai spectaculoşi baschetbalişti. Pe lângă Franklin, din primul cinci al echipei Nordului va face parte şi Titus Nicoară.

Alegerea jucătorilor care vor compune cele două selecţionate s-a făcut prin voturile exprimate de public, reprezentanţii mass-media şi Colegiul Central de Antrenori al Federaţiei Române de Baschet.

Ponderea votului final a fost anunţată ca fiind: 30% votul publicului, 30% votul mass-media si 40% votul tehnic FRB.

Păstrând tradiţia, Federaţia Română de Baschet a decis ca în componenţa celor doua selecţionate să se afle minim câte un reprezentant de la fiecare echipa din Liga Naţională, echipele Nord şi Sud fiind formate din câte 14 sportivi şi 2 antrenori.


Componenţa celor două selecţionate de la All Star Game - Cluj-Napoca 2014:

Selecţionata Nordului

1. William Franklin - CSM Oradea
2. Goran Martinic - BC Mureş Tg. Mureş
3. Zlatko Jovanovic - BC Timişoara
4. Milos Bojovic - CSU Atlassib Sibiu
5. Darius Hargrove - U-Mobitelco BT Cluj
6. Andrei Mandache - Gaz Metan Mediaş
7. Florin Popa - BC Timba Timisoara
8. Devon Austin - CSU Atlassib Sibiu
9. Daniel Dillon - CSM Oradea
10. Titus Nicoara - CSM Oradea
11. Mihai Silvasan - U-Mobitelco BT Cluj
12. Alexandar Mladenovic - BC Mures Tg. Mures
13. Catalin Baciu - U-Mobitelco BT Cluj
14. Bogdan Tibirna - CSM Oradea

Antrenori: Srecko Sekulovic (BC Mureş Tg. Mureş) şi Cristian Achim (CSM Oradea)

Selecţionata Sudului

1. Filip Adamovic - CSU Asesoft Ploieşti
2. Gheorghe Balmuş - Concordia Chiajna
3. Alhaji Mohammed - CSU Asesoft Ploieşti
4. Pankracije Barac - BCM U Pitesti
5. Cezar Stănescu - BC Farul Constanta
6. Louis Darby Jr - Energia Rovinari
7. Levar Seals - SCM U Craiova
8. Adrian Guţoaia - CSU Asesoft Ploiesti
9. Travis Bureau - SCM U Craiova
10. Catalin Burlacu - CSU Asesoft Ploiesti
11. Andrei Căpuşan - SCM U Craiova
12. Ousmane Barro - BCM U Piteşti
13. Gerald Lee - CSU Asesoft Ploieşti
14. Virgil Stănescu - CSA Steaua CSM Eximbank Bucureşti

Antrenori: Vladimir Arnautovic (CSU Asesoft Ploieşti) şi Hristu Sapera (BCM U Piteşti)


În urma centralizării voturilor, cei mai preferaţi sportivi de pe fiecare poziţie din cele doua selecţionate, care vor face parte din primii cinci sunt:

Selecţionata Sudului

1. Filip Adamovic (CSU Asesoft Ploieşti)
2. Alhaji Mohammed (CSU Asesoft Ploieşti)
3. Louis Darby (Energia Rovinari)
4. Travis Bureau (SCM U Craiova)
5. Ousmane Barro (BCM U Piteşti)

Selecţionata Nordului

1. William Franklin (CSM Oradea)
2. Darius Hargrove (U-Mobitelco BT Cluj-Napoca)
3. Devon Austin (CSU Atlassib Sibiu)
4. Titus Nicoară (CSM Oradea)
5. Alexandar Mladenovic (BC Mureş Tg. Mureş)

Conform site-ului Federaţiei Române de Baschet, în Selecţionata Sudului, sportivii care au adunat cele mai multe voturi din partea publicului au fost Travis Bureau (1453 de voturi), Ousmane Barro (1328 de voturi) şi Louis Darby Jr. (1114 voturi), iar în Selecţionata Nordului, au fost William Eduard Franklin (1651 de voturi) şi Milos Bojovic (1309 voturi). Cele mai multe voturi din mass-media în Selecţionata Sudului au adunat Gerald Lee şi Alhaji Mohammed (câte 6 voturi) şi Travis Bureau (5 voturi), în vreme ce în Selecţionata Nordului preferaţii au fost Mihai Silvăşan (6 voturi) şi Goran Martinic şi Darius Hargrove (cu câte 4 voturi).

De la tehnicul Federaţiei Române de Baschet, cele mai multe voturi în Selecţionata Sudului au adunat Adrian Guţoaia şi Travis Bureau, în vreme ce în Selecţionata Nordului au primit cele mai multe voturi Mihai Silvăşan şi Titus Nicoară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON