URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2015, 08:00

Vor juca în play-out: FC Bihor a remizat cu 2-2 la Caransebeş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au făcut un nou meci bun, de această dată în deplasare, sâmbătă la Caransebeş. În cadrul ultimei etape din sezonul regulat al campionatului Ligii a II-a, orădenii au remizat pe terenul unei contracandidate la evitarea locului duce la barajul de retrogradare, formaţia locală FC, cu scorul de 2-2.

La pauză scorul a fost tot egal, 1-1, iar golurile formaţiei bihorene le-au reuşit tânărul Ionuţ Ban şi Florin Pop, cel care marcase şi-n meciul tur, din toamnă, de la Oradea.

Partida, desfăşurată pe un teren moale şi un timp ploios, a început destul de bine, cu o echipă orădeană motivată, dornică de a face un joc bun. Totuşi, prima ocazie a jocului a aparţinut gazdelor, în minutul 8, când Fl, Pop a fost deposedat pe partea stângă de Săulescu. Acesta a pătruns în careu şi a şutat din unghi de 45 de grade, la colţul scurt, dar portarul Fildan a reuşit să respingă în corner.

Peste două minute, a fost rândul bihorenilor să-şi creeze prima acţiune mai periculoasă, când, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri obţinută de Andor, Ember a şutat puternic, însă pe centrul porţii, iar goalkeeper-ul gazdelor, Pascal, a reţinut.

În minutul 14, Săulescu, care a fost cel mai periculos jucător al gazdelor în prima repriză, a fost faultat la 17 metri, pe partea dreaptă, iar lovitura liberă, care a fost executată din unghi închis de Stancu, a consemnat o bară, fundaşul stânga al celor din Caransebeş trimiţând direct pe poartă, dar mingea a întâlnit bara transversală.

Apoi, la următoarea fază periculoasă, orădenii au reuşit să deschidă scorul, după ce Florin Pop a avansat cu mingea la picior din jumătatea proprie până la 20 de metri de poarta adversă. De la el, şi cu puţin noroc, mingea a ajuns la Ionuţ Ban, care a intrat în careu, a driblat portarul în partea stângă şi din unghi, de la 12 metri, a trimis prin spatele portarului, mingea a lovit bara de la colţul lung şi a intrat în plasă. I. Ban a marcat astfel un gol important pentru el şi FC Bihor chiar la primul joc când a fost titularizat la un meci din Liga a II-a, el mai bifând două prezenţe în eşalonul secund, dar nu în calitate de titular.

Scorul pauzei a fost stabilit însă de căpitanul gazdelor, Gh. Goşa, care, în minutul 31, după o luptă aeriană cu Fildan, în urma un corner de pe dreapta executat de Stancu, a trimis cu capul în plasa porţii bihorene, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Repriza a doua a debutat cu o ploaie măruntă şi rece, care nu avea cum să nu-şi pună amprenta asupra jocului. Acest lucru s-a văzut chiar în minutul 58, când Roman, bine poziţionat la 18 metri, a alunecat în momentul şutului, astfel că mingea s-a dus pe centru, fără forţă, iar Fildan a reţinut balonul. Peste doar două minute, S. Lupu a irosit o ocazie bună pentru gazde, reluând, de la doar 6 metri, cu capul, peste poarta lui Fildan, centrarea perfectă expediată de pe dreapta de Tomozei.

În minutul 74 gazdele au trecut totuşi în avantaj pe tabelă, după o fază frumoasă, când Artean a luat o minge de la mijlocul terenului, a avansat, a evitat elegant "alunecarea" lui Şoca, a înaintat impetuos spre careul bihorean, iar de la 18 metri a trimis o ghiulea pe jos, lângă stâlpul din stânga al porţii lui Fildan, care nu a reuşit să ajungă la minge.

La acest scor, bihorenii au ieşit din nou mai hotărâţi la joc şi în minutul 82 au egalat, după o lovitură de colţ, executată de pe dreapta de Sorian, mingea trimisă în careul mare la 14 metri, a fost recentrată cu capul de Fl. Lazăr, în careul mic, de unde Fl. Pop, deşi încolţit de doi adversari a trimis în poartă.

Până la sfârşit nu s-a mai întâmplat apoi nimic, astfel că FC Bihor a cucerit un punct la Caransebeş, în această etapă, după o evoluţie foarte apreciată chiar de gazde şi însuşi de antrenorul Alin Artimon.

"Am întâlnit o echipă bună. Ştiam că se va întâmpla asta, o echipă care a fost în faţa unor rezultate notabile, inclusiv cu Poli, inclusiv cu Reşiţa, inclusiv cu Oltul chiar, meci pe care l-am văzut, chiar dacă s-a încheiat 2-0. Oradea deţine în momentul acesta o echipă care merită mai mult interes şi mai multe puncte. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai greu joc, îl anticipam, am ştiut asta toată săptămâna şi eu şi jucătorii mei, iar una peste alta, sunt mulţumit, chiar dacă am pierdut două puncte", a declarat antrenorul echipei FC Caransebeş, Alin Artimon.

"Aş vrea să le mulţumesc jucătorilor pentru modul în care au abordat acest joc, pentru modul în care au respectat sarcinile tactice. Aş vrea să evidenţiez debutul juniorului Ban, jucător născut în 97, care şi-a încununat frumoasa evoluţie cu o reuşită, fiind marcatorul primului gol. Pentru noi personal, acest punct înseamnă mult, înseamnă un imbold motivaţional, având în vedere situaţia în care se găseşte clubul în acest moment. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm de evoluţia jucătorilor din teren, de punctele agonisite în cadrul meciurilor, ştiind bine că latura financiară la noi este foarte precară şi automat, lipsa de motivaţie din punctul meu de vedere, dispare complet. Aş vrea să remarc evoluţia grupului, mă bucură nespus acest punct şi cred că ne dă putere să continuăm din punct de vedere sportiv", a declarat, la rândul său, tehnicianul formaţiei FC Bihor, Călin Cheregi, la conferinţa de presă de la finalul disputei.

Component al lotului naţional U18, Ionuţ Ban a confirmat în acest joc evoluţiile anterioare, cele care l-au propulsat chiar către titularizare şi chiar la acest debut a reuşit să înscrie un gol frumos. "Pentru al treilea meci al meu în Liga a II-a am reuşit să înscriu, pentru că mi-a dat încredere antrenorul, au fost colegii alături de mine. Nu mă aşteptam să devieze colegul meu, Florin Pop, la acea fază. Am fost atent, am interceptat mingea şi am reuşit să înscriu. Mă bucur mult că sunt la echipa aceasta, la echipa la care am început. Aici mi-am dorit să joc şi sper să fie cât mai multe reuşite", a declarat şi Ionuţ Ban, după partidă.


FC Caransebeş - FC Bihor 2-2 (1-1)
Stadion: Municipal (Caransebeş)
Spectatori: 400
Timp: mohorât
Teren: moale
Au marcat: Gh. Goşa (min. 31) şi Artean (min. 74) / I. Ban (min. 19) şi Fl. Pop (min. 82)

FC Caransebeş: Ad. Pascal - Tomozei, Gh. Goşa (cpt.), Cip. Dinu, I. Stancu - Fl. Pârvu, Artean - Săulescu (min. 73 Stoianof), A. Roman (min. 73 Birău), S. Lupu - Al. Boştină (min. Suru). Antrenor: Alin Artimon

FC Bihor: Fildan - Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, Lorincz (min. 27 Haş) - Şoca (min. 80 Sorian), Ember - I. Ban, Cr. Andor, Fl. Pop - Cigan (min. 55 A. Achim). Antrenor: Călin Cheregi
Au arbitrat: Nicolae Cătălin Botaş - Andrei Chiţoiu Nicolae şi Cristian Gabriel Drăguţ (toţi din Timişoara).


În urma acestui joc, coroborat şi cu celelalte rezultate, FC Bihor a încheiat sezonul regulat al Seriei a II-a pe poziţia a X-a, cu 17 puncte şi va lua drumul fazei play-out, urmând a evolua mai întâi, săptămâna viitoare, tot în deplasare, cu CSM Rm. Vâlcea. Din faza play-out vor mai face parte FC Caransebeş şi Şoimii Pâncota.

Etapa a XXII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a:
Şoimii Pâncota - CS Mioveni 0-1
AFC Fortuna - CSM Râmnicu Vâlcea 0-3 (la masa verde)
FC Caransebeş - FC Bihor Oradea 2-2
Unirea Tărlungeni - Olimpia Satu Mare 1-0
FC Olt Slatina - ACS Poli Timişoara 2-2
Metalul Reşiţa a stat.


Clasamentul final al sezonului regulat:
1 ACS Poli Timişoara 20 12 6 2 30-8 42 12
2 CS Metalul Reşiţa 20 10 6 4 26-19 36 6
3 FC Olt Slatina 20 9 7 4 28-19 34 4
4 Unirea Tărlungeni 20 9 6 5 22-13 33 3
5 CS Mioveni 20 9 5 6 17-12 32 2
6 FC Olimpia Satu Mare 20 7 4 9 17-19 25 -5
7 CSM Râmnicu Vâlcea 20 5 9 6 18-17 24 -6
8 FC Caransebeş 20 5 6 9 19-27 21 -9
9 AFC Fortuna 20 5 3 12 16-42 18 -12
10 FC Bihor Oradea 20 3 8 9 13-20 17 -13
11 Şoimii Pâncota 20 3 6 11 18-28 15 -15

În continuare, competiţia îşi va desfăşura jocurile din fazele play-off şi play-aut. În faza play-off vor evolua primele şase clasate, care se vor bate pentru promovare, iar în play-aut, echipele de la locul VII în jos, care vor lupta pentru a evita locul care duce la barajul de retrogradare. Atât play-off-ul cât şi play-out-ul vor debuta sâmbătă, 4 aprilie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON