URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2014, 09:51

În meciul cu Steaua, baschetbaliştii de la CSM U Oradea vor reabilitarea în faţa propriilor suporteri

În meciul cu Steaua, baschetbaliştii de la CSM U Oradea vor reabilitarea în faţa propriilor suporteri Veste bună pentru suporterii CSM U Oradea: Adrian Guţoaia (foto) revine pe parchet (sursa foto: CSM U Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După înfrângerile cu Asesoft Ploieşti, U BT Cluj şi CSU Atlassib Sibiu, baschetbaliştii orădeni ai echipei CSM U vor încerca în acest sfârşit de săptămână să obţină reabilitarea în faţa propriilor suporteri, în meciul din Arena "Antonio Alexe", cu Steaua CSM Bucureşti, din cadrul etapei a V-a a Ligii Naţionale.

Meciul cu bucureştenii de la Steaua, de vineri, cu începere de la ora 20, se anunţă mult mai dificil de această dată decât în ultimii ani, formaţia din Capitală întărindu-se puternic în această vară. În plus, printre cei înregimentaţi figurează şi orădeanul Titus Nicoară, care a jucat în sezonul trecut cu echipamentul CSM.

"O perioadă nu tocmai bună"

Într-o conferinţă de presă în care a prefaţat această partidă, dar şi cele de săptămâna viitoare, din cupele europene, managerul formaţiei orădene Şerban Sere, a recunoscut că echipa nu traversează o perioadă tocmai bună.

"Urmează o perioadă solicitantă din punct de vedere competiţional cu două jocuri în campionat şi un meci în cupele europene la un interval scurt de timp. Echipa a trecut prin momente mai puţin fericite, dar nu mai doresc să vorbesc despre accidentări ca fiind cauza exclusivă a rezultatelor mai slabe. Chiar şi aşa, nu mai departe de ieri (n.r. marţi) am fost nevoiţi să mergem cu doi jucători la spital din cauza unor viroze severe. Cu toate acestea, doresc să subliniez că atât antrenorii, cât şi întreaga echipă se bucură în continuare de suportul necondiţionat al conducerii", a declarat managerul echipei CSM U. Cei doi jucători cu viroze sunt Ante Krapic şi Horia Hora, dar reprezentanţii CSM U speră ca până la ora jocului cu Steaua ei să fie refăcuţi.

În contextul problemelor de lot, Şere a cerut înţelegere suporterilor şi presei. "Cred că merităm înţelegerea tuturor, pentru că echipa munceşte. Împreună am făcut o analiză completă asupra a ceea ce s-a întâmplat. S-a discutat bărbăteşte cu toţi jucătorii, pentru că obiectivul rămâne acelaşi. Am pierdut un tren, dacă se poate spune aşa, dar am încredere că situaţia se va redresa. După cinci ani a venit o perioadă mai grea, la fel cum se întâmplă la orice echipă, cu excepţia Asesoftului", a mai afirmat managerul echipei orădene.

Revine Guţoaia!

Vestea bună în perspectiva jocului cu Steaua vine de la principala absenţă a orădenilor din acest început de sezon, Adrian Guţoaia, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, care a fost achiziţionat în această vară de la Asesoft şi care a avut un început ghinionist, fiind accidentat de la începutul sezonului. Acum, acesta şi-a vorbit şi, în aceeaşi conferinţă de presă, s-a declarat apt sută la sută înaintea confruntării de vineri.

"Am revenit de două săptămâni la antrenamente şi asta datorită doctorului Lucaciu şi a kinetoterapeutului Rus. Atât fizic, cât şi mental sunt recuperat 100%. Din perioada junioratului nu m-am pregătit atât de mult exclusiv din punct de vedere fizic", a declarat Guţoaia. Cât despre situaţia actuală a CSM U Oradea, sportivul a spus că valoarea oricărei echipe se vede la finalul sezonului. " Mi se pare normal ca lumea să îşi piardă din încredere, dar contează ca noi să rămânem pozitivi", a spus Guţoaia.

Pivot nou pentru CSM U

Pe de altă parte, Şere a mai spus că, dat fiind că pivotul Bogdan Ţîbîrnă va lipsi aproximativ cinci luni, conducerea CSM se află în tratative avansate cu un jucător străin, pe care îl va legitima în zilele următoare. "Este foarte importantă revenirea lui Guţoaia, care ne va mări rotaţia. Pentru a rezolva problema postului de pivot ne aflăm în discuţii avansate cu un jucător străin , care ar urma să semneze o înţelegere cu noi zilele acestea. Am dorit să aducem un român pentru ca unul dintre străini să nu fie obligat să stea pe bancă, dar ceea ce am găsit în campionat a fost sub standardele noastre", a spus managerul.

Cât despre meciul cu Steaua, Şerban Sere a precizat că este conştient de dificultatea meciului, dar rămâne optimist. "Cu Steaua ne dorim să câştigăm, chiar dacă jucătorii acesteia sunt într-o formă foarte bună, fapt demonstrat şi de victoria împotriva Asesoftului. În această dispută, presiunea suplimentară va fi pe noi, dar suntem obişnuiţi cu astfel de situaţii, pentru că ne plac provocările. Suntem asemenea unei familii pentru care sper să vină zilele bune începând de la meciul cu Steaua", a precizat Şerban Sere.

Partida cu bucureştenii va putea fi urmărită în direct şi pe canalele TV Digi Sport şi Digi 24 Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON