URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2012, 15:01

Handbaliştii orădeni, pe locul doi la Cupa Energia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de handbal masculin a obţinut o victorie, un rezultat de egalitate şi o înfrângere la turneul amical la care a participat în această săptămână la Târgu Jiu şi la care au mai fost prezente două prim-divizionare, gazdele de la Energia şi Potaissa Turda.

În primul joc, CSM Oradea a întâlnit echipa gazdă de liga I, Energia Pandurii, formaţie de care a fost întrecută la doar trei goluri, cu 33-30, în urma unui joc bun al bihorenilor.

Din păcate prima confruntare a adus şi două accidentări grave în rândul elevilor antrenorului Sebastian Tudor, Ionuţ Mincan suferind o disjuncţie claviculară, iar Ioan Papuc, după ce a primit un pumn în piept de la un adversar i s-a produs o gaură de stern.

Cu cei doi accidentaţi, dar şi fără Macovei, care a acuzat dureri lombare, jucătorii de la CSM au dat piept apoi cu Potaissa Turda, o altă echipă din Divizia Naţională.
A fost un joc foarte bun al elevilor antrenorului Sebastian Tudor, care au făcut faţă pe deplin adversarului, după ce au condus la pauză cu un gol, în cele din urmă au încheiat nedecis, cu scorul de 32-32.

În ultimul joc al turneului, orădenii au întâlnit formaţia secundă a clubului gazdă, Energia Pandurii II., pe care a întrecut-o la 4 goluri, cu 30-26.

"A fost un turneu foarte util, pentru că am întâlnit echipe puternice de primă ligă, cu mulţi jucători experimentaţi. Sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor mei la acest turneu", a declarat tehnicianul Sebastian Tudor.

Tehnicianul CSM-ului i-a remarcat la acest turneu pe Alex Farcaş, autor a 26 de goluri în cele trei meciuri, şi portarul Marius Bistrean. În final, orădenii au ocupat locul II, după Potaissa Turda.

Meciul vedetă al Cupei Energiei, dintre echipa gazdă şi Potaissa Turda, a fost câştigat de oaspeţi, care au plecat acasă în postura de câştigători ai turneului organizat la Târgu Jiu.

După sărbătorile de Paşti, handbaliştii de la CSM vor disputa următorul joc oficial, sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 17, în Arena "Antonio Alexe", în compania oltenilor de la Univ. Craiova, iar antrenorul Sebastian Tudor speră să aibă alături de echipă cât mai mulţi suporteri.


Rezultatele înregistrate la Cupa "Energia":
Energia 2 Pandurii Târgu Jiu - Potaissa Turda 34-40
Energia 1 Pandurii Târgu Jiu - CSM Oradea 33-30
Potaissa Turda - CSM Oradea 32-32
CSM Oradea - Energia 2 Pandurii Târgu Jiu 30-26
Energia 1 Pandurii Târgu Jiu - Potaissa Turda 29-33

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON