URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2016, 10:11

Handbaliştii de la CSM Oradea şi-au încheiat prima etapă a pregătirilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de handbal masculin şi-a încheiat prima etapă a pregătirilor din această iarnă şi de luni a trecut la antrenamentele cu mingea, programate la Arena Antonio Alexe. Astfel, după ce s-a pregătit în perioada 5-11 ianuarie, în cantonamentul de la Stâna de Vale, jucătorii antrenaţi de Sebastian Tudor au revenit în Oradea, unde au trecut la pregătirea specifică jocului de handbal, cu accent pe tactică şi schemele de joc. Practic, "este o perioadă de reacomodare la joc", după cum a precizat Sebastian Tudor, iar vineri este programat şi primul joc amical al acestei ierni.

De la ora 17, orădenii vor evolua în deplasare, la Timişoara, în compania formaţiei locale de primă divizie, Politehnica.

După jocul de la Timişoara, handbaliştii orădeni vor participa săptămâna viitoare, în perioada 21-23 ianuarie, la Sighişoara, la un turneu ce le va mai reuni la start şi pe formaţiile CSM Ploieşti (echipă de Ligă Naţională, unde evoluează şi fraţii Farcaş, Alexandru şi Răzvan), CSM Bacău (formaţie ce se bate la promovare din prima serie a Diviziei A) şi echipa gazdă, HCM Sighişoara.

Până la debutul returului de campionat, pe data de 7 februarie, handbaliştii de la CSM Oradea vor mai disputa apoi două partide de verificare, pe data de 28 ianuarie, de la ora 16, la Arena Antonio Alexe, cu Academia Minaur Baia Mare, şi pe 29 ianuarie, de la aceeaşi oră, 16, tot la Arena Antonio Alexe, cu Universitatea Cluj Napoca.

În prima etapă din returul Diviziei A, formaţia CSM Oradea va evolua pe data de 7 februarie, acasă, cu liderul clasamentului HCM Făgăraş. Din păcate, pentru acest meci, dar şi pentru cel din etapa următoare, în deplasare cu formaţia din Sebeş, antrenorul orădean Sebastian Tudor nu se va putea baza pe serviciile jucătorilor Elvis Acsinia şi Răzvan Niţu, suspendaţi trei etape, dintre care o rundă şi-au ispăşit-o deja.

În ceea ce priveşte, lotul de jucători, antrenorul Sebastian Tudor l-a pierdut în această iarnă pe coordonatorul de joc Stelian Babici, plecat la o echipă de ligă a II-a din Norvegia. În schimb a fost adus un portar de 19 ani, Alexandru Coman, de la Potaissa Turda, care-l va înlocui pe Adrian Gale, la care s-a renunţat, şi coordonatorul de joc Marian Clipea, în vârstă de 21 de ani, adus de la Alexandria, pentru a-l suplini pe Babici.

Astfel, cum lotul până la începerea noii stagiuni nu va mai suferi modificări, antrenorul Sebastian Tudor îi va avea la dispoziţie pentru retur pe: portarii Dragoş Nedelcu, George Flaviu Duma şi Alexandru Coman, extremele stânga Angelo Svoboda, Andrei Păuna şi Cosmin Oşvat, interii stânga Răzvan Niţu, Elvis Acsinia şi Alin Drăgan, coordonatorii de joc Marian Clipea şi Radu Răzvan Radu, interii dreapta Devid Munea şi Eduard Szilagyi, extrema dreaptă Georgel Haiduc şi pivoţii Cătălin Crăciun şi Zsolt Steiner.

Obiectivul handbaliştilor de la CSM Oradea rămâne pentru returul de campionat clasarea între primele opt echipe ale Seriei B din Divizia A.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON