URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2017, 12:00

Handbaliştii de la CSM Oradea au ocupat locul IV la prima ediţie a Trofeului Minaur

Handbaliştii de la CSM Oradea au ocupat locul IV la prima ediţie a Trofeului Minaur sursa foto: Facebook / CS Minaur Baia Mare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu un lot de jucători restrâns numeric, echipa orădeană de handbal masculin CSM a participat în partea a doua a acestei săptămâni, la Baia Mare, la un puternic turneu amical, dotat cu Trofeul Minaur.

Aflat la prima ediţie şi organizat de clubul cu acelaşi nume din Baia Mare, turneul a mai reuit la start echipele de primă ligă Potaissa Turda şi CSM Satu Mare.

Aşa cum era de aşteptat, orădenii au avut parte de trei confruntări foarte dificile, pe care le-au pierdut în cele din urmă pe toate şi au încheiat turneul pe locul IV.

În primul joc, joi, CSM Oradea a întâlnit echipa de primă divizie, Potaissa Turda, în faţa căreia a cedat cu scorul de 20-36, după ce la pauză tot turdenii conduceau, cu 14-11.

Partida a început echilibrat, chiar cu un plus pentru CSM Oradea, care s-a menţinut la un gol avans faţă de Potaissa. Turdenii au egalat în minutul 15 (5-5) şi au trecut în avantaj, menţinându-se la cârma partidei până la final. Repriza a doua a fost una fără istoric, Potaissa reuşind să se desprindă constant pe tabelă.

Apoi, în meciul al doilea, desfăşurat vineri, elevii antrenorului Sebastian Tudor au întâlnit cealaltă echipă din Liga Naţională participantă la turneu, CSM Satu Mare, în faţa căreia, au cedat, de asemenea, cu scorul de 22-36, după ce la pauză sătmărenii conduceau cu 18-9. După cum o arată şi scorul, sătmărenii s-au distanţat încă din prima repriză.

În fine, sâmbătă, în ultima zi de turneu, CSM Oradea s-a confruntat cu echipa gazdă, colega de serie, CS Minaur, în faţa căreia, de asemenea, s-a înclinat, cu scorul de 22-34. Totuşi prima repriză a fost foarte bună pentru bihoreni, în pauză jocul consemnând scor egal, 15-15.

În celelalte partide ale turneului s-au consemnat rezultatele: Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare 25-24, Minaur Baia Mare – Potaissa Turda 29-31 şi Potaissa Turda – CSM Satu Mare 29-25. Astfel, echipa turdeană a câştigat turneul fiind urmată de CS Minaur Baia Mare, CSM Satu Mare şi CSM Oradea.

La finalul turneului s-a organizat festivitatea de premiere, iar cele patru trofee, precum şi titlurile de cel mai bun portar şi cel mai tehnic jucător au fost acordate de foste legende ale Minaurului: Nicolae Neşovici, Ioan Marta, Alexandru Stamate şi Adi Popovici.

Cel mai bun portar al turneului a fost declarat Adrian Ţenghea, iar cel mai tehnic jucător, Răzvan Pavel (ambii de la Potaissa Turda).

"Pentru noi a fost un turneu util. Nu puteam emite pretenţii, în contextul în care suntem cu o bancă foarte scurtă. Am avut doar 11 jucători, celelalte formaţii prezente aveau în lot câte 16-18 jucători. Totuşi în prima repriză am jucat bine de fiecare dată. Deşi Minaur este colega noastră de serie şi ne aflăm la egalitate de puncte în clasamentul Seriei B din Divizia A, nu putem să ne comparăm cu ei, nici ca lot şi nici ca buget", a declarat, după turneu, antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.

La Baia Mare, tehnicianul bihorean nu s-a putut baza pe serviciile jucătorilor Elvis Acsinia şi Vlad Păunescu, ambii cu probleme medicale, dar nici pe Angelo Svoboda, cel care şi-a reziliat contractul cu echipa orădeană. În locul acestuia din urmă, cei de la CSM l-au adus pe tânărul jucător Cristopher Iozu, în vârstă de 19 ani, de la CSM Bucureşti, pe care l-au testat la turneul băimărean şi cel mai probabil vor încheia o înţelegere cu el săptămâna viitoare.

Pentru handbaliştii de la CSM Oradea urmează acum două săptămâni de antrenamente pe plan local, "pentru că mai avem foarte multe de pus la punct", după cum a precizat Tudor. Apoi, la începutul lunii viitoare, bihorenii vor lua parte la un nou turneu, la Sighişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON