URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2016, 11:10

Handbaliştii de la CSM Oradea au intrat în cantonament la Ocna Şugatag

Handbaliştii de la CSM Oradea au intrat în cantonament la Ocna Şugatag (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea trec la o nouă etapă a pregătirilor. Astfel, după perioada de reacomodare la efort ce a durat 10 zile, elevii antrenorului Sebastian Tudor au intrat de luni în cantonament.

Pregătirea centralizată pentru echipa orădeană, care face parte din campionatul Diviziei A se va derula până pe data de 1 august la Ocna Şugatag.

Conform conducerii echipei, în această perioadă, jucătorii de la CSM Oradea vor susţine câte două antrenamente pe zi, unul în aer liber şi celălalt în sală. "Locaţia este excelentă pentru ceea ce ne-am propus să facem în această perioadă. La un preţ excelent beneficiem de toate condiţiile necesare, inclusiv de recuperare, pentru a ne pregăti cum se cuvine", a declarat antrenorul Sebastian Tudor, înaintea plecării.

Staff-ul tehnic al echipei orădene şi-a stabilit şi programul ulterior a pregătirilor din această vară. Astfel, după revenirea din cantonament, handbaliştii vor fi liberi în perioada 1-3 august. Apoi, până pe 18 august, antrenamentele se vor desfăşura pe plan local într-o locaţia care încă nu a fost stabilită, deoarece Arena Antonio Alexe va fi ocupată jocurile Campionatului European de baschet feminin U16 – Divizia B, care este programat în perioada 5-14 august.

Apoi, vor începe şi meciurile amicale. În acest sens, în perioada 19-21 august, handbaliştii bihoreni vor lua parte la un turneu de pregătire în Baia Mare, la care vor participa alte trei formaţii şi unde vor disputa câte un meci pe zi. Datorită relaţiilor pe care Sebastian Tudor le are cu cei din conducerea echipei din Debrecen, la sfârşitul lunii august, CSM Oradea va onora şi invitaţia acestora de a disputa un joc de verificare în compania campioanei Algeriei care se va pregăti în oraşul maghiar în acea perioadă.

Alte două meciuri amicale pentru handbaliştii de la CSM Oradea vor fi susţinute în compania unui adversar tradiţional, colega de serie, CS Universitatea Cluj. În perioada 9-11 septembrie, orădenii vor lua parte cel mai probabil la un turneu amical în Sighişoara. Data oficială pentru reluarea campionatului Diviziei A este 17 septembrie.

Cât priveşte lotul de jucători, antrenorul Sebastian Tudor va trebui să reia munca de reconstrucţie aproape de la zero, aşa cum a făcut-o şi în sezonul trecut, după ce echipa orădeană s-a despărţit în această vară de handbalişti cu experienţă precum Devid Munea, Cătălin Crăciun sau Marian Clipea. De menţionat că primii doi au plecat la CSM Satu Mare, echipă pe care bihorenii au învins-o în lupta pentru locul al doilea, dar care prin retragerea unor echipe a ajuns în Liga Naţională.

La capitolul sosiri, cel mai important nume este cel al coordonatorului Cosmin Liberţ. Acesta a revenit la echipa orădeană după ce a evoluat pentru mai multe formaţii din Liga Naţională dar şi din Germania. Un jucător talentat de la care se aşteaptă mult este şi Petru Stroe, sosit de la CNOT Braşov. Tot la capitolul noutăţi sunt trecute şi extrema dreapta Alexandru Pop, venit de la CS Universitatea Cluj, şi pivotul Raul Chiş, sosit de la CSM 2 Bucureşti.

Având acelaşi buget ca şi în sezonul trecut, echipa orădeană nu are încă stabilit un obiectiv clar pentru următorul sezon.

Lotul de 12 jucători care s-au deplasat în cantonamentul de la Ocna Şugatag: Dragoş Nedelcu şi George Duma – portari, Georgel Haiduc, Alexandru Pop şi Angelo Svoboda – extreme, Cosmin Liberţ şi Petru Stroe – coordonatori, Răzvan Radu, Răzvan Niţu, Eduard Szilagyi şi Elvis Acsinia – interi şi Raul Chiş – pivot.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON