URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2017, 07:30

Handbaliştii de la CSM Oradea abordează cu încredere derby-ul campionatului, de duminică

Handbaliştii de la CSM Oradea abordează cu încredere derby-ul campionatului, de duminică foto arhivă, Roby Boroș
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un parcurs fără greşeală până în prezent în noua ediţie de campionat, echipa de handbal masculin CSM Oradea se află acum în faţa celui mai dificil examen din cadrul campionatului Diviziei A, Seria Vest.

Astfel, bihorenii, care au punctaj maxim, după şase partide susţinute, se vor confrunta duminică, pe teren propriu, cu liderul clasamentului, CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, formaţie care are tot 18 puncte, dar beneficiază de un golaveraj superior şi care şi-a anunţat clar intenţiile de promovare în acest sezon.

Meciul CSM Oradea - CSU  Constantin Brâncuşi Târgu Jiu este programat duminică, de la ora 17:30, la Arena Antonio Alexe.

"Avem un grup unit, disciplinat tehnico-tactic, cu care lucrez foarte bine. Îmbucurător e că din lot fac parte şi şapte orădeni. Noi avem obiectiv o clasare în primele şase locuri, spre deosebire de adversari care doresc cu orice preţ promovarea în Liga Naţională. Vom întâlni o echipă de forţă, cu un lot numeros şi puternic în care se regăsesc jucători cu prezenţe în prima ligă, precum Dragnea, Stan, Axinia, Anghel sau Subţirică. Echipa din Târgu Jiu este favorită, dar şi băieţii noştri se ambiţionează foarte mult când întâlnesc astfel de adversari. Presiunea va fi pe umerii oaspeţilor şi cu sprijinul publicului sperăm să ne continuăm parcursul perfect", a declarat, într-o conferinţă de presă, antrenorul principal al CSM-ului, Sebastian Tudor.

De menţionat că intrarea spectatorilor la acest joc, considerat derby-ul campionatului, va fi liberă, aşa cum s-a întâmplat la toate meciurile de acasă ale handbaliştilor orădeni de până acum.

"Stăm bine în acest moment în Divizia A şi ne dorim nespus de mult să evoluăm în premieră în Cupa României, din postura de echipă de liga secundă, ceea ce ar constitui şi o premieră", a precizat şi antrenorul secund al CSM-ului, George Tăutu. De altfel, cel din urmă se ocupă şi de iniţierea şi creşterea tinerilor handbalişti de la clubul Alpha, club cu care CSM-ul a intrat în acest an într-o colaborare.

Pentru a juca în Cupa României, orădenii ar trebui să încheie turul de campionat pe primul loc, iar un succes, duminică, în faţa celor din Târgu Jiu ar aduce foarte aprope acest deziderat.

"Întâlnim principala favorită la promovare, dar ne dorim mult să facem un joc bun şi mai ales să ne continuăm seria victoriilor. Pentru asta am fost aduşi aici noi, jucătorii cu experienţă, lângă băieţii mai tineri, dornici de afirmare. Jocul începe să se lege şi arătăm din ce în ce mai bine ca echipă. Sper ca o dată cineva să-şi îndrepte faţa şi spre noi şi eforturile noastre de a ajunge în Liga Naţională să fie bine susţinute. Îmi doresc mult să mai joc acolo cu Oradea. Trebuie să fim însă şi realişti. La ce se joacă acum în primul eşalon am fi doar parteneri de întrecere. Sunt de părere că o echipă de pe locul 2 din Divizia A nu are ce căuta la baraj, pentru că nu are cum să depăşească o grupare din Liga Naţională", a declarat, la conferinţa de presă, susţinută la Arena Antonio Alexe, şi căpitanul echipei orădene, Cosmin Liberţ.

Dacă în prima parte a acestui an existau temeri că formaţia de handbal masculin CSM Oradea ar putea să dispară, între timp "situaţia s-a remediat şi ni s-a dat încredere, iar pentru asta vrem să răsplătim condiţiile oferite de conducerea clubului, care sunt foarte bune pentru liga secundă", după cum a mai precizat antrenorul principal, Sebastian Tudor.

Acesta a făcut un nou apel către iubitori sportului din Bihor de a fi duminică după-amiază alături de handbaliştii orădeni la derby-ul campionatului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON