URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2015, 15:31

Handbalistele de la CS Tonic 2012 Oradea s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de handbal feminin junioare IV CS Tonic 2012 s-a calificat pentru turneul final al Campionatului Naţional, după ce la turneul semifinal, pe care l-a găzduit în perioada 15-17 mai la Paleu s-a situat pe locul al IV-lea.

Elevele profesorilor George şi Ramona Tăutu au început bine faza semifinală, reuşind să se impună cu scorul de 21-13 (9-5) în faţa echipei CSS Sf. Gheorghe, în primul joc din grupă.

Evoluţia bună a tinerelor handbaliste a continuat apoi şi-n cea de-a doua etapă din grupe, când CS Tonic 2012 a întâlnit echipa Viitorul Cluj, pe care a învins-o cu scorul de 14-5, după ce la pauză conducea cu 9-5.

În ultimul joc din grupă, jucătoarele orădene au dat peste Corona Braşov, echipă care avea să câştige turneul, impunându-se cu scorul de 18-10, după ce la jumătatea confruntării a condus cu 10-7.

Astfel, în grupă CS Tonic 2012 a ocupat locul al doilea şi şi-a asigurat deja prezenţa la turneul final al Campionatului Naţional. A evoluat apoi în finala mică, unde a întâlnit formaţia HCM Baia Mare, clasată pe locul secund în cealaltă grupă. Maramureşencele aveau să se impună cu scorul de 20-10, după ce la pauză conduceau cu 7-4.

În finala mare, Corona Braşov a dispus cu 29-18 de Olimpic Tg. Mureş.

Toate cele patru echipe care au ajuns în semifinale şi mai apoi au disputat finalele s-au calificat pentru turneul final al Campionatului Naţional, care va avea loc în partea a doua a lunii iunie. Oradea nu a mai reuşit această performanţă în ultimii ani.

"Este o premieră pentru mine ca şi antrenor, când mă calific la un turneu final. Acum 18 ani însă, în calitate de jucător m-am calificat de aici de la Oradea la un turneu final, dar de atunci şi până acum, din păcate, nicio altă echipă de handbal, fete sau băieţi, din Oradea nu a mai reuşit această performanţă. Felicit în primul rând copii şi părinţii acestora, care şi-au îndrumat copii spre acest sport, pentru că fără ajutorul lor n-am fi ajuns să obţinem aceste rezultate. Va urma turneul final, unde ne propunem să facem o figură cât mai frumoasă, având în vedere că acest lot al echipei noastre este format doar de şase luni", a declarat antrenorul George Tăutu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON