URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2013, 16:44

Furaţi pe faţă: Conducerea CS Crişul "sare la gâtul" Federaţiei de polo

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea clubului Crişul Oradea acuză Federaţia Română de Polo de neregulile care se petrec în special în competiţiile juvenile. Directorul CS Crişul, Ionel Bungău a declarat, miercuri, că la anumite jocuri din Campionatul Naţional de juniori se petrec lucruri "inadmisibile", în special la cele în care sunt implicate echipele bucureştene Steaua şi Dinamo.

La mâna Bucureştiului

Supărarea a răbufnit după cel de-al doilea turneu final al Campionatului Naţional de juniori II, desfăşurat în partea a doua a săptămâni trecute în Capitală, la Bazinul Steaua, unde, potrivit lui Bungău, "s-a făcut orice ca Steaua să câştige titlul".

După primul turneu final, desfăşurat cu două săptămâni mai devreme la Oradea, Crişul era pe primul loc, însă după meciurile de la Bucureşti elevii antrenorului Ciprian Câmpianu au căzut pe locul III, după ce au remizat cu Steaua, cu scorul de 6-6, şi au pierdut cu Dinamo, cu 4-5.

"Este inadmisibil cum arbitrii favorizează anumite echipe sub ochii oficialilor federali şi nu se întâmplă nimic. La meciul cu Dinamo, când am pierdut cu 4-5, am marcat un gol valabil, iar arbitrul asistent, care vorbea la telefonul mobil, ni l-a anulat. Nu ştiu cum şi-a permis acel arbitru să vorbească la telefonul mobil în timp ce arbitra şi nu s-a luat nicio măsură asupra lui. Apoi, după meciul Steaua-Dinamo, când a avut loc o încăierare generală, trebuiau suspendaţi anumiţi jucători, care altfel n-ar mai fi putut juca împotriva noastră, dar nu s-a luat nicio decizie în acest sens", a arătat directorul Ionel Bungău.

Conducătorul clubului Crişul se mai plânge şi de faptul că la meciurile cu echipele bucureştene aproape întotdeauna este desemnat un arbitru din Bucureşti.

"La Arad, când am depus memoriu la celălalt turneu, ne-au arbitrat bucureştenii Dumitrache şi Bălănescu. Nu ştiu cum se face că pe noi în general ne arbitrează numai acest cuplu. Dacă deleagă un arbitru din Bucureşti la meciurile noastre cu Steaua sau Dinamo, ar putea delega şi-un orădean, ca să fie echilibrată situaţia. Avem arbitrii foarte buni aici, Alexandrescu, Vekerdi, dar nu-i deleagă la meciurile noastre", susţine Bungău.

Ionel Bungău a cerut explicit demisia vicepreşedintelui Comisiei de Arbitraj, Badea Băjenaru, şi a antrenorului federal Virgil Pleşca, "cei care fac jocurile şi sub ochii lor se întâmplă toate lucrurile, iar ei se prefac că nu văd nimic". "Este timpul ca aceştia să fac un pas înapoi", a punctat Bungău.

Nu ne mai suportă!

O altă nemulţumire a conducătorilor orădeni se referă la selecţia de la lotul naţional de juniori. "Am propus 12 jucători, au luat în pregătiri doar 10, după care la 4 au renunţat", a precizat antrenorul Ciprian Câmpeanu, care nu înţelege cum selecţionerul Viorel Rus, care are nevoie de un centru şi un fundaş valoros, care se regăsesc la Oradea şi sunt cei mai buni din ţară (Victor Covaci şi Cristian Terec), nu au fost convocaţi.

"Nu este admisibil nici gestul lui Viorel Rus făcut la meciul nostru cu Dinamo, când s-a manifestat explicit în favoarea bucureştenilor pe toată durata partidei. Calitatea lui de antrenor federal şi selecţioner al lotului naţional ar trebui să îi impună obiectivitate şi imparţialitate în acest gen de jocuri", a mai observat directorul CS Crişul.

Ionel Bungău susţine că nu se va opri şi va face toate demersurile pentru a se atrage atenţia asupra acestor abuzuri care se petrec în polo, având ca ţintă Oradea. "Noi nu suntem lăsaţi să ne apărăm şansele în bazin. Probabil s-au săturat de noi pentru că la toate nivelurile, de la copii până la seniori, cam facem legea în ultimii ani din punctul de vedere al rezultatelor", e concluzia oficialului orădean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ce-i ma?
@toth laszlo, ai echipa acuma? Unde antrenezi? :)))
Postat 28 Iunie 2013, 23:13 de doru
csm
:)))))))))))))))))))))
Postat 27 Iunie 2013, 14:05 de toth laszlo
inca unul care tine cu dintii de scaun si de ciolan
dati-l afara ca asta baga clubul in faliment si pe urma va da vina pe sportivi, vecini, matusi, unchi si pe timpul probabil.
Postat 27 Iunie 2013, 05:45 de tab
Sa plece bungau !
Sa-si dea demisia. A desfiintat si sectia de haltere care producea campioni ! Management defectuos. N-are rezultate.
Postat 27 Iunie 2013, 00:00 de bungau sa plece
Rezultate slabe
Lasa scuzele... vrea mila publica, sa-i planga lumea de mila ? de fapt e management slab. Demisia ! Esti pe bani publici ! Lasa-i pe altii. Nu vii si te lafai pe viata pe bani publici ! Altii au rezultate tot de aici din oras. Slab si articolul. Nota 1 si din partea mea.
Postat 26 Iunie 2013, 23:54 de DEMISIA !
gozboru' prost, frustrat
pe mine ma bucura ca DIGI, e campioana. ma face sa rad scuzele puerile. Pe cei de la FC Bihor cine nu-i lasa sa faca performanta ? Bucurestiul ? Clujul, are doua echipe in prima divizie, spre exemplu. hai, muta-te tu in buda... ca oricum esti destul de imputzit, frustratule. leaga-ti aragazul de gat si arunca-te in Cris.
Postat 26 Iunie 2013, 23:14 de @luky
@polo
si CSM-DIGI ORADEA e furat uneori si nu uita ca pepiniera oradeana a csm-ului e crisul,asta cu bucurestenii e meteahna veche si se intmpla cam in toate sporturile,probabil te deranjaza ca oradea domina poloul romanesc,muta-te la Bucale si daca poti in ferentari,avem si noi niste sportivi care au rezultate{vezi si atletismul} si te gasesti sa dai tu sfaturi si nu uita ca nu mai e steaua si dinamo care inainte de'89 aduna spuma sportivilor din tara,acum nu mai cupara sportivi ,e mai ieftin sa cumperi arbitri
Postat 26 Iunie 2013, 20:00 de luky
incepe si asta cu justificari puerile
de ce CSM DIGI Oradea, castiga fara probleme campionatul ? pt ca are valoare. cei care nu au trebuie sa munceasca mai mult ori sa plece. sa-i lase pe altii care pot face performanta.
Postat 26 Iunie 2013, 18:00 de polo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON