URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2013, 15:34

Fundaţia Comunitară Oradea strânge bani pentru pista de atletism de la Stadionul Tineretului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La iniţiativa Fundaţiei Comunitare Oradea, odată ce desfăşurarea competiţiei Oradea City Running Day, va fi lansat proiectul intitulat "Aleargă pentru comunitate".

Proiectul are ca scop colectarea de fonduri pentru reabilitarea pistei de atletism de la Stadionul Tineretului. Conform directorului CSS LPS Bihorul, Dan Matei, şi a directoarei FCO, Andreea Maier, "proiectul îşi propune să fie un mecanism sustenabil care să producă o schimbare socială pozitivă la nivelul comunităţii orădene".

De precizat că pista de atletism de la Stadionul Tineretului nu a fost refăcută de aproximativ 40 de ani şi în prezent nu mai corespunde exigenţelor atletismului. Astfel, Fundaţia Comunitară Oradea va debuta cu finanţarea unui proiect care se doreşte inovator, "Start pentru prima pistă sintetică de atletism din Oradea".

Conform directorului LPS Bihorul, Dan Matei, pista de atletism de la Stadionul Tineretului nu deserveşte doar sportivii, ci chiar întreaga comunitate, precum şi reprezentanţii instituţiilor care presupun diferite teste sportive pentru angajaţi, gen Poliţie, Jandarmi sau Poliţia de Frontieră.

"Avem această dorinţă de a reda această pistă circuitului sportiv, sportivilor de performanţă dar şi cetăţenilor care au nevoie şi doresc să facă mişcare, cu toate condiţiile şi dotările. Am văzut care sunt condiţiile de aici şi trebuie să facem ceva. Dacă nu îndrăznim şi nu încercăm, atunci sigur nu vom putea face nimic. Pornim cu mare încredere acest demers şi sunt sigură că orădenii vor răspunde afirmativ iniţiativei noastre", a declarat Andreea Maier, directoarea Fundaţiei Comunitare Oradea.

Potrivit acesteia, prin această campanie organizatorii şi-au propus să strângă nu mai puţin de 500.000 de euro, bani care, spun specialiştii, îi vor ajuta foarte mult însă nu vor fi suficienţi.

În acest sens, prin acest proiect, cetăţenii şi firmele orădene pot contribui la susţinerea demersului de reabilitare a pistei de atletism donând diferite sume de bani sau direcţionând 2% din impozitul pe venit (pentru persoane fizice) sau 20% din impozitul pe profit (pentru companii).

Proiectul va demara duminică, odată cu desfăşurarea eveimentului Oradea City Running Day, unde va fi un stand la care doritorii vor putea să doneze orice sumă de bani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ddss
"proiectul îşi propune să fie un mecanism sustenabil care să producă o schimbare socială pozitivă la nivelul comunităţii orădene". Cum mai exact? Din cate stiu pista este privata si trebuie sa cotizezi sa o poti folosi. Ce ar fi ca fiecare patron de sala de culturism sa ceara si ei bani sa isi renoveze afacerea.
Postat 13 Septembrie 2013, 16:35 de Adrian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON