URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2014, 14:10

Francesca Pop, de la tir, cea mai bună sportivă a anului la Clubul Sportiv Universitar (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Gala Clubului Sportiv Universitar Oradea, desfășurată joi seară în sala de jocuri a Universității, a avut menirea de a-i premia pe cei mai buni sportivi ai clubului orădean din acest an, conducerea CSU realizând trei secțiuni, cea a sporturilor olimpice la individual, cea rezervată echipelor și cea a sporturilor neolimpice.

Cei care au dominat topul clubului CSU au fost și-n acest an reprezentanții secțiilor de tir și atletism, care și-au împărțit locurile, fiecare secție având câte patru poziții în TOP 8 al sporturilor olimpice.

Cea mai bună sportivă a clubului în acest an a fost desemnată Francesca Pop, de la tir, care s-a remarcat în special în probele de pistol.

Antrenată de Vasile Leț și Adriana Floruța și fiind componentă a lotului național de tir sportiv, Francesca a devenit campioană națională de senioare, are și o medalie de argint la Naționalele de senioare, este participantă la Campionatele Mondiale, dar și la Grand Prix-ul de la Pilzen.

Pe locul II s-a situat atleta Cornelia Deac, pe poziția a III-a - Teodor Iancu, un alt reprezentant al secției de tir, pe poziția a IV-a - Antonia Miclău, tot de la tir, pe locul V atletul Costică Mureșan, participant în proba de decatlon. Tot atletismul a dat și locul VI, pe Andreea Bortoș. Pe poziția a VII-a a fost desemnată Eliza Molnar (tir), iar pe locul VIII, Sergiu Perțe (atletism).

În ceea ce privește clasamentul jocurilor sportive, pe primul loc s-a situat echipa de baschet masculin CSM U Oradea (antrenor Cristian Achim), pe locul II, formația de baschet feminin Universitatea CSM (antrenoare Adriana Niculescu și Ioana Nistor), iar pe locul III, formația de volei feminin CSU (antrenori Mariana Szabo și Paul Szabo-Alexi).

În ceea ce privește sporturile neolimpice, ierarhia a fost dominată de sportivii secției de karate kyokushin, cea mai bună sportivă fiind desemnată Viviana Chirilă, campioană europeană, pe locul II, Marius Ilaș, pe poziția a III-a, Laura Moldovan, pe locul IV, Ștefan Moș, și pe locul V, Ștefan Ardelean, toți de la secția de karate kyokushin, sportivi pregătiți de soții Haris și Anca Wallmen, În fine, locul VI i-a revenit unui reprezentant de la fitness. Este vorba despre Andrei David.

Între premieri au avut loc și momente artistice, prezentate de componenții diferitelor secții ale clubului, de gimnastică, fitness sau karate kyokushin.

De asemenea, au fost premiați și antrenorii, respectiv colaboratorii clubului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON