URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2015, 21:35

Fotbaliştii de la FC Bihor s-au detaşat de probleme şi au obţinut a doua victorie din campionat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În pofida situaţiei financiare extrem de precare, dar şi a veştii falimentului, jucătorii de la FC Bihor s-au mobilizat şi miercuri, în etapa a VII-a a campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a, şi au obţinut o victorie frumoasă pe teren propriu, la Stadionul Iuliu Bodola, cu scorul de 2-1, în faţa reşiţenilor de la Metalul.

La pauză scorul a fost 1-0, iar golurile au fost marcate de Sulea, în minutul 13, şi Feher, în proprie poartă, în minutul 60, pentru FC Bihor, respectiv de Guemi, în minutul 77.

Un meci antrenant

Pe un timp excelent pentru fotbal şi în prezenţa a aproximativ 500 de spectatori, jocul a început într-o notă de echilibru, cu o acţiune periculoasă care le-a aparţinut oaspeţilor, în minutul 7. După o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă, mingea a fost reluată de la 12 de poartă, din poziţie centrală, de Cr. Puşcaş, din vole, periculos, dar şi puţin pe lângă bară.

În replică, FC Bihor a concretizat, în minutul 13, după o acţiune pe stânga a căpitanului Andor. Acesta a centrat perfect în faţa porţii, de unde, din 6 metri, Sulea a pus latul şi l-a învins pe portarul Zimmerman.

În minutul 24, reşiţenii au revenit în atac şi au avut o acţiune bună. Istvan Szabo a centrat de pe stânga, în careu, iar din 11 metri, M. Chiţu a trimis pe lângă poartă. Replica orădeană a survenit în minutul 28, când Magda a şutat de la 22 de metri, pe jos, dar şi pe lângă poartă.

Pe finalul primei reprize, oaspeţii şi-au creat o bună ocazie, în minutul 42, după ce Skraparas i-a trimis periculos în careul mic, la prima bară, lui I. Szabo, numai că, aflat în unghi, acesta nu a reuşit să-l învingă pe portarul Nagy.

"Bihoru`! Bihoru`!"

În repriza a doua, în minutul 60, FC Bihor şi-a mărit avantajul, după o lovitură liberă executată foarte bine de Andor de pe stânga. Ţoca a reluat periculos cu capul, din 6 metri, mingea a lovit încheietura barelor a revenit în teren şi l-a lovit în spate pe fundaşul reşiţean Feher şi apoi a intrat în poartă.

Pe final, oaspeţii au redus din handicap, în minutul 77, când, după o lovitură de colţ, Guemi, s-a înălţat la 8 metri şi a reluat cu capul învingându-l pe portarul Nagy.

La 2-1, jocul a devenit animat în ultimele 5 minute. Astfel, în minutul 87, Ember a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar a reţinut portarul, iar în minutul 88, Sulea a şutat puternic, de la marginea careului, în dreapta portarului, Zimmerman a reuşit să scotă însă de lângă bară, iar N. Lorincz, din unghi a reluat prin faţa porţii.

Ultima ocazie a aparţinut reşiţenilor, în minutul 90, când Cr. Puşcaş a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar a scos de la vinclu portarul Nagy. Astfel, FC Bihor a acumulat a doua victorie din actuala ediţie de campionat, care este şi prima de pe teren propriu.

La final, publicul, ridicat în picioare, şi-a aplaudat favoriţii şi au scandat preţ de câteva minute: "Bihoru`! Bihoru`!"...

După aceste rezultate, FC Bihor a mai urcat un loc în clasament şi se află acum pe poziţia a XI-a, cu 7 puncte.

În etapa viitoare, FC Bihor are programat un nou joc pe teren propriu, sâmbătă, 10 octombrie, când, la Stadionul Iuliu Bodola, va avea loc disputa cu Şoimii Pâncota.


DECLARAŢII

"A fost o victorie muncită. Cât timp am pus presiune pe adversar a fost OK, am avut jocul la mâna noastră, când ne-au cam lăsat puterile şi n-am mai pus presiune, am tremurat pe final. Sigur, poate sunt prea exigent şi le cer prea mult băieţilor, dar trebuie mai multă atenţie şi mai multă concentrare. De exemplu, golul l-am luat în urma unui corner pe care l-am acordat foarte uşor. Înaintea disputei, le-am spus băieţilor să joace pentru FC Bihor şi pentru ei, să aibă satisfacţia că ei au făcut tot ceea ce ţine de ei ca echipa să aibă rezultate notabile şi să nu se desfiinţeze", a declarat, după joc, antrenorul echipei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

"Nu pot decât să felicit echipa gazdă pentru victorie, s-au dăruit copiii, au muncit. A fost, în părerea mea, echilibrat în prima repriză, când şi noi puteam să marcăm un gol-două, la situaţiile pe care le-am avut prin Marian Chiţu şi Szabo. Nu există concentrarea de care e nevoie, să bage mingea în poartă. Suferim foarte mult la finalizare. Ne creăm ocazii, ajungem până acolo, dar nu reuşim să o băgăm în poartă. A doua repriză am controlat-o, am şi marcat, am alergat să egalăm, dar din păcate a fost prea târziu", a declarat, la rândul său, antrenorul reşiţenilor, Eugen Trică.

"Aceşti băieţi sunt extraordinari. Cu stomacul gol, fără salarii, cu început de faliment, la ora 9, astăzi. Eu mă mir că au mai avut vlaga şi puterea să joace în acest meci. Îi felicit, atât pe ei, cât şi staff-ul tehnic, dar şi spectatorii, precum şi ziariştii, care sunt singurii ce au mai rămas lângă această echipă. Vestea cu falimentul au primit-o un pic şocaţi, ei credeau că dacă s-a dat astăzi, nu se mai joacă, dar le-a explicat şi antrenorul, le-a explicat şi organizatorul de competiţii, să stea liniştiţi că deocamdată nu e chiar aşa, sunt anumite etape şi faze. Asta este, într-un final n-am putut să scăpăm de acest început de faliment. Vom vedea ce va fi. Eu zic, poate revenind la optimismul meu, că sfârşitul nu este aici. Încă mai sunt căi de atac, de apărare. Vom încerca să scoatem această echipă la liman", a declarat şi preşedintele executiv al clubului orădean, Mircea Fodor.


FC Bihor - Metalul Reşiţa 2-1 (1-0)

Au marcat: Sulea (min. 13) şi Feher (min. 60 – autogol) / Guemi (min. 77)

FC Bihor: Nagy – Mangra, Chira (min. 46 Ţoca), Mintaş, Lorincz – Coroian (min. 42 Ferik), Magda (min. 80 Ember), Haş, Andor (cpt) – Sulea şi Trabalka. Antrenor: Antrenor: Gheorghe Silaghi

Metalul Reşiţa:  Zimmerman (cpt) – Feher, Bloju, Ponoran, Liuba (min. 55 Robert Cristian) – Jamali, Puşcaş, Chiţu (min. 55 Guemi), Maisiat – I. Szabo şi Skraparas. Antrenor: Eugen Trică

Au arbitrat: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) – Marian Truţă (Şirineasa – jud. Vâlcea) şi Ramona Doriana Bunget (Tg. Jiu)

Dintre celelalte partide ale etapei a VII-a a Ligii a II-a, se remarcă victoria sătmărenilor de la Olimpia, de la Cluj, dar şi succesul obţinut pe teren propriu de Şoimii Pâncota, cu CSM Mioveni. Vâlcea, Braşovul şi Baia Mare au scos, la rândul, câte un rezultat de egalitate în deplasare.


Rezultatele etapei a VII-a a Seriei a II-a din Liga II-a:

Marţi:

Universitatea Cluj - Olimpia Satu Mare 1-2

Miercuri:

Şoimii Pâncota - CS Mioveni 1-0

Gaz Metan Mediaş - CSM Râmnicu Vâlcea 0-0

Unirea Tărlungeni - FC Braşov 2-2

UTA Bătrâna Doamnă - FCM Baia Mare 1-1

Chindia Târgovişte - FC Caransebeş 3-0

FC Bihor Oradea - Metalul Reşiţa 2-1


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON