URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2010, 17:47

Fotbal, cros şi karate în ultimul weekend al Toamnei Orădeane

Fotbal, cros şi karate în ultimul weekend al Toamnei Orădeane Organizatorii estimează că peste 400 de copii, adulţi şi veterani vor alerga sâmbătă în Crosul Toamnei Orădene
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ultimul weekend al Toamnei Orădene este dedicat şi competiţiilor sportive destinate atât copiilor cât şi adulţilor, organizate fie de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Bihor fie în colaborare cu aceasta.

Fotbal pentru toţi

Tinerii instituţionalizaţi şi cei din şcolile speciale vor participa vineri la Cupa Toamnei Orădene la fotbal, competiţie dotată cu premii în medalii, cupe şi dulciuri care se va desfăşura pe terenul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Bihorul. Fotbaliştii de la LPS vor juca şi ei alături de echipele elevilor de la Centrul de Plasament numărul 2, Şcolile Speciale numărul 2 şi 3, Grupul Şcolar Ioan Bococi, Grupul Şcolar George Bariţiu şi o echipă din Berettyoujfalu.

"Şi aceşti copii trebuie să fie priviţi la fel ca şi ceilalţi. Echipa Liceului cu Program Sportiv a mai participat la astfel de evenimente pentru copiii instituţionalizaţi", a spus Sorin Buhaş, directorul interimar al DJTS Bihor, luni, într-o conferinţă de presă.

"Categoria de vârstă este între 16 şi 21 de ani, iar competiţia a ajuns la cea de-a patra ediţie", a declarat Darius Pantea de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, organizatoarea competiţiei.

Alergare de toamnă

Peste 400 de orădeni, de la preşcolari şi până la veterani sunt aşteptaţi să participe sâmbătă, începând cu ora 11 la Crosul Toamnei Orădene, ajuns la a 19-a ediţie, care se va desfăşura în jurul Parcului I.C. Brătianu. "Premiile la categoriile de vârstă de până la clasa a VIII-a vor fi dulciuri şi diplome, iar de la liceu în sus bani şi diplome", a anunţat inspectorul sportiv Iosif Korodi, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă. Competiţia este deschisă atât sportivilor profesionişti cât şi amatorilor de toate vârste, care se pot înscrie chiar şi cu jumătate de oră înainte de start.

Ziua Campionilor

Duminică, tot sub egida Toamnei Orădene va avea loc Open-ul Bihorului - Ziua Campionilor, o competiţie de karate organizată de Palatul Copiilor - Shogun, la care s-au înscris deja 300 de concurenţi atât din ţară cât şi din Serbia, Macedonia, Slovacia şi Ungaria. "Concursul se va deschide cu exerciţii de kata şi apoi vor urma luptele, adică kumite.

După deschiderea oficială de la ora 12.30, spectatorii vor putea urmări demonstraţii de artă şi măiestrie", a declarat Ioan Vaida, unul dintre organizatori. Intrarea la competiţia care se va desfăşura la Arena Antonio Alexe este gratuită. Ziua Campionilor este organizată în colaborare cu DJST şi dotată cu trofeul Toamna Orădeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON