URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2014, 17:28

FC Bihor, scor alb cu Metalul Reşiţa (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor nu a reuşit să se impună sâmbătă, pe teren propriu, în faţa grupării Metalul Reşiţa. Partida înscrisă în cadrul etapei a XVII-a a campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a, s-a încheiat aşa cum a început: cu scor alb, 0-0.

Prima repriză a fost echilibrată, cu cele mai clare ocazii aparţinând oaspeţilor, prin Octavian Vasile şi prin Vădrariu. În partea a doua însă elevii antrenorului Alexandru Pelici au urcat mai mult în atac şi au pus tot mai multă presiune pe adversar, dar fără efect pe tabela de marcaj.

În minutul 55, Mădălin Popa a prins un şut bun de la 25 de metri, pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Zimmerman, iar zece minute mai târziu, Ciprian Străuţ a şutat de la 20 de metri, puţin peste transversală. În minutul 78, Florin Pop a scăpat în careul oaspeţilor, dar a căzut în contact cu un adversar şi arbitrul i-a arătat cartonaşul galben pentru simulare, iar în minutul 80, "roş-albaştrii" au ratat cea mai mare ocazie a lor, în urma unei lovituri de la colţ de pe partea dreaptă, executată de Lupu. În minutul 88 s-a consemnat şi singura acţiune periculoasă a oaspeţilor în partea a II-a, printr-un şut bun a lui Oct. Vasile de la 22 de metri, pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Smaranda.

Rezultatul de 0-0 a mulţumit în special echipa oaspete. "Noi ne-am atins scopul de a nu pierde. Sincer nu-mi prea place să gândesc aşa fotbalul, dar eram avertizat de puterea echipei din Oradea pe contraatac şi am spus că trebuie să stăm puţin mai aşezaţi. (...) Mi-a plăcut echipa din Oradea, o echipă insistentă, o echipă bună din punctul meu de vedere, în primul rând foarte disciplinată şi foarte dispusă la efort", a declarat după meci Marian Pană, tehnicianul reşiţenilor.

De partea cealaltă, antrenorul principal al orădenilor, Alexandru Pelici s-a arătat mulţumit de jocul din repriza a doua, dar nu şi de faptul că nu au reuşit să înscrie. "Au fost două reprize diametral opuse. (...) E păcat că nu am reuşit să câştigăm acest joc, am luat în schimb un punct în compania unei echipe care se bate la play-off", a declarat Pelici.


FC Bihor - Metalul Reşiţa 0-0

FC Bihor: Smaranda - Mihuţ, Fl. Lazăr, Pascariu, R. Lupu - Străuţ, Haş - S. Ianc (min. 46 Fl. Pop), Ov. Bic (min. 46 M. Popa), Sorian (min. 85 Cr. Cigan) - A. Hadăr. Antrenor: Alexandru Pelici

Metalul: Zimmerman - Creţu, Apostol, I. Popescu, Murgoci - Enescu, A. Neagoe (min. 60 A. Vaştag), Vădrariu, Oct. Vasile - Opriţa (min. 90 Tătaru), A. Stoica (min. 72 S. Mureşan). Antrenor: Marian Pană

Arbitri: Flavius Alin Roşu (Timişoara) - Alexandru Vodă (Alba Iulia) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).


În celelalte partide ale etapei, CS Mioveni a învins la limită, cu scorul de 1-0, formaţia Gloria Bistriţa, CSM Rm. Vâlcea s-a impus cu acelaşi scor de 1-0, printr-un gol marcat pe final, în faţa oltenilor de la FC Universitatea Craiova, iar cealaltă echipă din Craiova, CSU s-a impus la Arad, în faţa celor de la UTA, cu 1-0.

Tot cu 1-0 a câştigat şi FC Olt jocul de pe teren propriu cu ASA Tg. Mureş, iar în ultima confruntare a rundei, la Motru, sătmărenii de la Satu Mare s-au impus cu 2-1 în faţa Minerului.


Clasament

1 CSM Râmnicu Vâlcea 17 9 5 3 22-14 32
2 CS Universitatea Craiova 17 9 5 3 19-11 32
3 ASA Târgu Mureş 17 7 7 3 17-10 28
4 CS Metalul Reşiţa 17 7 4 6 19-16 25
5 FC Olimpia Satu Mare 17 6 7 4 17-15 25
6 Gloria Bistriţa 17 7 4 6 15-13 25
7 FC Olt Slatina 17 6 6 5 15-12 24
8 Universitatea Craiova 17 5 8 4 12-11 23
9 CS Mioveni 17 5 5 7 15-18 20
10 FC Bihor Oradea 17 4 6 7 12-16 18
11 FC UTA Arad 17 3 5 9 10-21 14
12 CS Minerul Motru 17 2 2 13 11-27 8

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON