URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2015, 08:48

FC Bihor, la reunire: Cine face parte din lotul de jucători din retur (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Clubul FC Bihor a sunat adunarea. Luni, jucătorii şi staff-ul clubului au avut prima reuniune, urmând ca de săptămâna următoare să intre în cantonament. Majoritatea sportivilor din returul de campionat sunt juniori de la Centrul de Copii şi Juniori ai clubului. Antrenamentul orădenilor a fost însoţit şi de temerile conducătorilor echipei, având în vedere stuaţia financiară dificilă.

"Avem la antrenamente 29 de jucători, fără nicio noutate. Sunt juniorii de la centrul de copii şi juniori ai lui FC Bihor, dar cât mai putea lua tot de acolo. Avem un junior foarte tânăr, născut în 2000 Talpoş. Îmi doresc ca jucătorii să rămână toţi la echipă pentru a putea face performanţă în aceste condiţii. Mai avem nevoie de un portar, un mijlocaş central şi un atacant. Am avut discuţi cu mai mulţi jucători printre care şi Boştină de la Satu Mare dar am fost refuzaţi", a declarat antrenorul Călin Cheregi.

Acesta a spus că echipa trebuie să se pregătească temeinic, mai ales că o aşteaptă un retur dificil, existând riscul retrogradării.

"Avem 7 zile de antrenamente la baza proprie cu vizita medicală, reacomodare la efort, un joc şcoală între noi şi un prim test fizic sâmbătă. De luni sperăm să intrăm în cantonament în Băile 1 Mai. Dacă nu vom putea, atunci vom face un semi-cantonament la baza proprie. Mă bazez pe foamea de performanţă a tinerilor şi pe dorinţa lor de afirmare. Acum situaţia este una dificilă şi toţi trebuie să tragem pentru a termina campionatul pe un loc care să ne permită şi la anul să fim în acelaşi eşalon", a mai spus el.

Lotul de jucători pentru a doua parte a campionatului va fi format din Fildan, Sălăjan  - Ban, Mune, Mihuţ, Pop, Lazăr, Cigan, Letan, Sorian, Străuţ, Pascariu, Tocuţ, Dobrescu, Zanardini, Lukacs, Bacter, Negrea, Ţoca, Sas, Haş, Achim, Lorincz, Cuc, Borşa, Talpoş, Luduşan, Valentin şi Adrian Petricău.

De marţi, cu echipa se pregăteşte un nou portar de la o echipă din Liga a IV-a care va ajunge şi el în curtea celor de la FC Bihor. Pe lângă el vor mai veni cel puţin doi jucători sub formă de împrumut, au arătat oficialii clubului orădean. În plus, conducerea FC Bihor a ajuns la o înţelegere cu Vasile Sin, cel care va fi noul antrenor cu portarii al echipei mari. El a semnat pentru o perioadă de 6 luni, până la finalul actualei ediţii de campionat, cu drept de prelungire pentru încă un an.

Pe de altă parte, preşedintele FC Bihor a insistat pe problemele financiare ale clubului.

"Avem restanţe la jucători două luni şi jumătate iar acea jumate de lună sperăm să ne achităm de ea cât mai repede. Am reziliat contractele unor jucători ca şi Stancu, Lukacs, Răzvan Lupu sau Nichita jucători care şi-au anunţat intenţia de a pleca. De asemenea am reînoit contractele unor juniori care au semnat cu FC Bihor pentru o perioadă de trei ani. Aceştia sunt fraţii Petricău, Mune, Sas sau Luduşan. Cosmin Sârb a anunţat că nu vrea să semneze şi a fost lăsat să plece. Dar nici un jucător nu va pleca gratis. Aşteptăm la finalul lunii să se voteze bugetul la Consiliul Judeţean Bihor pentru a ni se aloca o sumă de bani necesară pentru a ne continua activitatea", a declarat Nemeş.

Preşedintele FC Bihor a precizat că clubul are o restanţă 22 de rate la plata insolvenţei  "Cu ce am avea nevoie, suma de 500 000 euro ne-ar ajunge", a arătat acesta, aducând în discuţie şi noua chirie percepută de Primărie pentru stadionul Municipal şi stadionul Motorul, care ajunge la 40.000 de lei lunar. "Eu nu semnez acea anexă  contractului. Sperăm să avem mai multă înţelegere. Până acum nimeni de 10 ani nu a plătit nici o sumă ca şi plată a stadionului", a arătat Nemeş.

După cantonament, FC Bihor va disputa o serie de jocuri amicale, dintre care primul în 31 ianuarie cu CF Bihorul Beiuş, urmat, pe 4 februarie cu CSC Sânmartin. Va urma apoi o dublă de verificare cu UTA Arad, un meci cu CS Oşorhei şi încă unul cu Luceafărul Oradea sau FC Paleu.

În altă ordine de idei, toate cele 100 de abonamente scoase la vânzare de clubul orădean la începutul campionatului au fost epuizate, conducerea clubului anunță că începând de săptămâna viitoare va scoate la vânzare alte 200 de abonamente, valabile pentru stagiunea de primăvară a acestui an. Prețul unui abonament va fi de 50 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON