URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2015, 17:38

FC Bihor, fără antrenor: Gheorghe Silaghi şi-a dat demisia

FC Bihor, fără antrenor: Gheorghe Silaghi şi-a dat demisia foto: www.fcbihor.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce echipa orădeană de fotbal nu a fost programată la meciul de la Târgovişte, la care nici jucătorii nu doreau să se prezinte, în semn de protest, marţi, un alt eveniment s-a întâmplat la FC Bihor. Antrenorul Gheorghe Silaghi şi-a anunţat demisia.

"Motivele sunt multiple, nu aş dori să le expun acuma, nu aş dori ţin un discurs pe seama asta, sunt şi personale şi de ordin profesional şi de ordin sportiv. Atât doresc să spun: că atunci când am preluat această funcţie am sperat că se vor îndrepta lucrurile şi vom reuşi să trecem peste probleme. Din păcate, problemele s-au acutizat, devenind mai mari, mai insuportabile şi cel puţin pe mine m-au cam doborât", a declarat antrenorul Gheorghe Silaghi, într-o conferinţă de presă la care a fost prezent şi preşedintele executiv Mircea Fodor.

Silaghi a spus că la baza deciziei au stat şi "probleme de sănătate", însă a precizat că hotărârea este "fără echivoc" şi că şi-ar dori, totuşi, să rămână în continuare să antreneze copiii de la club. El a mai menţionat şi că va fi în continuare alături de echipa mare.

"Le-am comunicat şi băieţilor, le-am mulţumit, le-am spus că în continuare voi fi alături de ei. Voi continua să ajut clubul, dacă cineva îmi va cere vreun sfat oricând pot să-l ofer, dacă se va considera că pot să dau un sfat, dacă nu, voi rămâne un suporter şi un susţinător al clubului", a precizat Gheorghe Silaghi.

Tehnicianul a mai spus că jucătorii au fixat programul de antrenamente din această săptămână, iar secundul Claudiu Mutu va conduce şedinţele de pregătire pentru jocul cu UTA Bătrâna Doamnă, de duminică, de pe teren propriu, la care jucătorii se vor prezenta cu condiţia să fie plătite baremurile de arbitraj.

Televizarea, salvatoare

La rândul său, preşedintele executiv al FC Bihor, Mircea Fodor, a declarat că îi pare rău de decizia luată de Silaghi şi i-a mulţumit, cu atât mai mult cu cât "el a fost sprijinul meu în aceste 5-6 luni cât am condus acest club". Legat de meciul de duminică, de pe teren propriu, Fodor a spus că există şanse ca acesta să se dispute, iar astfel FC Bihor să rămână în continuare în campionat.

"Cel târziu mâine voi face plata la Federaţie. Sper, nimic nu-i sigur. Apoi se va disputa jocul în condiţii normale. E normal să ne agităm un pic, pentru că şi FRF m-a avertizat, dat fiind faptul că meciul va fi televizat, să nu încurcăm. Sperăm să nu încurcăm. Oricum, dacă până miercuri nu facem plata, este clar că meciul nu va fi televizat", a completat Fodor, care a făcut şi un apel către suporterii echipei, să fie prezenţi într-un număr cât mai mare duminică la jocul cu UTA.

"Oricine mai simte ceva faţă de acest club să vină la stadion, duminică, la ora 11, să susţină această echipa, pentru că - aşa cum am spus-o şi cum o mai repet - această echipă nu este nici a mea, nici a presei, nici a antrenorilor, este echipa oraşului, a judeţului. Ştiu că multora le e lehamite de cuvântul FC Bihor, dar în situaţia în care este acum echipa, poate că dacă vor veni, aportul lor - cât este el - ar aduce un imbold echipei", a afirmat conducătorul clubului.

În altă ordine de idei, o veste bună - singura pentru club din această perioadă -  vine, totuşi, de la conducerea Federaţiei Române de Fotbal. După încheierea parteneriatului cu televiziunile Digi Sport şi Dolce Sport, prin care acestea se obligă să transmită în direct jocuri de liga a II-a, deja, la sfârşitul acestei săptămâni sau începutul săptămânii viitoare sunt aşteptaţi primii bani din drepturile de televizare.

Această primă tranşă ar presupune o sumă de circa 7000 euro pe club, bani care pentru FC Bihor ar fi ca o mană cerească.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
?????????????????????
Jos labele de pe FCBIHOR!Sa inceapa ancheta cu cei care au furat clubul...jos labele hotilor!!!!
Postat 21 Octombrie 2015, 19:06 de grigore
@popo2
vrei sa te reinventezi? ai acum aceasta posibilitate in curand lichidatorul RVA va scoate la vanzare PALMARESUL SI CULORILE CLUBULUI! nu mai sta pe ganduri, super ocazie nici drecu nu se va baga peste tine!
Postat 21 Octombrie 2015, 09:15 de User anonimizat
@popo2
daca te simti in stare de asa ceva de ce nu o faci amice? alege unu! apropo esti foarte departe de subiect daca studiai dosarul de faliment observai o decizie a inspectiei A.N.A.F. care stabileste obligatii fiscale din perioada 2003 - 2008! cea mai mare parte a obligatiilor! in plus in ultimile 18 luni clubul fanion a mai adunat obligatii curente fata de bugetul de stat exact cat au achitat in perioada de reorganizare 900.000 lei! mare atenti cui ii aplici flegma amice!
Postat 21 Octombrie 2015, 09:06 de User anonimizat
@pop2
Amice, tu pe langa ca esti prost, mai pui si frana! Tu singur spui ca acest club de kkt a fost devalizat, dupa care ceri sa fie finantat in continuare din bani publici!
Postat 21 Octombrie 2015, 08:36 de User anonimizat
buna ziua
e absolut jenant ce se intampla, niste oameni de ultima speta, lucru demonstrat prin felul in care se comporta, al 10-lea oras al tarii nu poate tine o amarata de echipa de liga 2, e fara cuvinte totul...legat de Fodor, Mihalca a zis acum de la 18:30 pe digi 24 oradea ca Fodor s-a retras deoarece CJ a venit cu conditia ca si al 3-lea asociat care vine sa contribuie tot cu suma data de ei (500.000 lei), iar Fodor normal ca nu avea de unde sa dea atat, gasesc ei mereu o chichita ceva, numai sa nu finanteze...asta e va trebui sa ne reinventam
Postat 20 Octombrie 2015, 21:34 de pop2
multumim
Bolojan, Popa, Delorean, Voloseniuc, Birta, Toth, Satmareanu, Codoban...astia-s oamenii care merita o flegma intre ochi, groparii fotbalului bihorean...NICI UNUL NU E ANCHETAT DESI SE STIE PUBLIC CA DIN CLUB AU DISPARUT BANI MULTI in perioada 2005-2010
Postat 20 Octombrie 2015, 21:32 de pop2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON