URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2014, 23:02

FC Bihor, eliminată cu greu din Cupa României, de U Cluj: 5-6, după penalty-uri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au fost foarte aproape de calificarea în optimile de finală ale Cupei României, după ce în meciul de joi, de la Stadionul "Iuliu Bodola", din compania formaţiei de primă ligă Universitatea Cluj, a încheiat la egalitate cu echipa adversă cele 90 de minute de joc şi reprizele de prelungiri. Pentru departajare s-a ajuns la loviturile de la 11 metri, unde orădenii au ratat o dată, prin Sorian, în timp ce clujeni au marcat toate cele cinci penalty-uri.

Jocul - bine organizat şi care a reunit circa 4.000 de spectatori, deşi a fost televizat - a fost în mare parte echilibrat, cu FC Bihor având trei ocazii clare în prima repriză, prin Florin Pop, în minutul 21, R. Lukacs, în minutul 23, şi M. Stancu, în minutul 37, deşi în prima jumătate oaspeţii au combinat mai mult.

După pauză, Universitatea Cluj a fost mai periculoasă, fapt concretizat şi pe tabela de marcaj în minutul 57, când Boutadjine a marcat din şase metri, după centrarea cu latul din interiorul careului a lui Mengolo.

După câteva modificări în echipa gazdă, prin intrarea în teren a lui Lupu, Dobrescu şi Luduşan, atacurile orădenilor s-au înviorat din nou, iar în minutul 85, Alexandru Sorian a executat impecabil o lovitură liberă de pe partea stângă. Acesta a trimis direct pe poartă, din apropierea liniei de out, mingea a luat efect şi a intrat în vinclul colţului lung al porţii lui Panagopoulos. Portarul clujenilor a ieşit pe sub minge în încercarea de a boxa.

După acest gol, suporterii orădenilor s-au ridicat în picioare şi au încurajat la unison echipa pe final, susţinere care nu s-a mai auzit la Oradea de câţiva ani.

Înfrânţi la penalty

Până la finele celor 90 de minute de joc nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că au urmat reprizele de prelungiri, unde orădenii au beneficiat în continuare de susţinerea spectatorilor. Deşi V. Dobrescu a avut o bună ocazie în minutul 115, dar şi oaspeţii cu cinci minute mai devreme, prin Bucşa, nu s-a înscris, astfel că pentru desemnarea învingătoarei au urmat loviturile de departajare de la 11 metri.

Primii care au executat au fost orădenii, prin căpitanul Fl. Lazăr, care a marcat, Muşat a punctat, de asemenea, pentru U Cluj. Au mai transformat apoi penalty-urile R. Lukas şi Letan de la FC Bihor, respectiv Cepellini şi A. Lungu de la clujeni. La a patra serie de penalty-uri, orădenii au ratat prin Sorian, în timp ce oaspeţii au marcat prin Ciupe.

La ultima serie, Dobrescu a înscris pentru FC Bihor, însă la fel a făcut şi Boutadjine, care a adus calificarea "şepcilor roşii" în optimile competiţiei.

Astfel, Sorian s-a dovedit în acest meci "înger şi demon", după ce mai întâi a înscris superbul gol egalizator, iar mai apoi la penalty-uri a fost singurul care a ratat.

Mulţumiri suporterilor

"A fost un meci frumos. Cei care au venit la stadion nu cred că au ce regreta. A fost un joc bun, cu ocazii de poartă, disputat, a avut sare şi piper, goluri, s-a ajuns până la penalty-uri, cred că oamenii au fost mulţumiţi de ceea ce au văzut. Le mulţumim celor care s-au gândit să vină alături de noi astăzi la stadion într-un număr aşa de mare şi ne-au încurajat pe parcursul partidei, i-am simţit aproape de noi. Cred că ne-am ridicat în multe momente la nivelul echipei Universitatea Cluj", a declarat, după joc antrenorul bihorenilor, Alexandru Pelici.

"Felicit FC Bihor pentru jocul prestat, pe Alexandru Pelici, pentru că şi-a motivat jucătorii, feicit şi echipa mea pentru că a muncit foarte mult, s-a implicat sută la sută în acest meci. Era un meci de cupă la care ţineam foarte mult, având în vedere faptul că este singurul trofeu din visteria clubului. E o victorie, bineînţeles, de moral, înaintea derby-ului cu CFR. Ne bucură foarte tare şi încercăm să legăm cât mai multe victorii de aceasta", a declarat, la rândul său, după partidă antrenorul Universităţii, George Ogăraru.

La meci, de la nivelul gazonului, dintre cele două bănci tehnice a asistat şi Mihai Neşu, care odată cu venirea lui Ogăraru pe banca tehnică a fost cooptat în staff-ul clujenilor. Orădenii nu l-au uitat, astfel că după salutul crainicului de bun revenit pe Stadionul "Iuliu Bodola", pe parcursul jocului, o parte dintre suporteri au desfăşurat un banner imens, prin care s-a arătat ataşamentul de fostul fotbalist orădean, nevoit să abandoneze activitatea după un accident grav, care l-a făcut să ajungă în scaun cu rotile. "Mihai Neşu, Bihorul e cu tine", a fost mesajul transmis de orădeni.


FC Bihor Oradea - Universitatea Cluj  5-6 (0-0, 1-1, 1-1)

Au marcat: Sorian (min. 85) / Boutadjine (min. 57)

Lovituri de departajere: Fl. Lazăr (+), R. Lukacs (+), Letan (+), Sorian (-), Dobrescu (+) / Muşat (+), Cepellini (+), Lungu (+), Ciupe (+), Boutadjine (+)

FC Bihor: Bordea - Mihuţ (min. 65 Lupu), Pascariu, Fl. Lazăr (cpt.), Letan - Străuţ, M. Stancu - Sorian, Speroni (min. 68 Dobrescu), Fl. Pop - R. Lucaks. Antrenor: Alexandru Pelici

"U" Cluj: Panagopoulos - Ciupe, Neag (min. 114 Skvorc), E. Ninu, Muşat - Bucşa (cpt.), Lungu - Stojanovic (min. 46 Mengolo), Achim, Paulinho (min. 91 Ceppelini) - Boutadjine. Antrenor: George Ogăraru

Au arbitrat: Denis Haidiner (Hunedoara) - Ioan Daniel Ciocănea (Sibiu) şi Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Echipa pacii.
De fapt nivelul lui FC Bihor e de Champions League, insa, ei nu vor sa bata pe nimeni.
Postat 27 Septembrie 2014, 17:47 de World Cup
se si poate
Vedeti ca se si poate juca fotbal daca vreti.Pacat ca nu avem atacanti de valoare care s-o bage in plasa.Clar trebuia sa batem la cum am jucat.Iar pt primul coment,bai tata daca asta a fost meci ampulea,inseamna ca n-ai fost pan acum sezonul asta la meciuri sa vezi plictiseala,nimic fotbal.Asa e cand joaca baietzii la pariuri(jucatoii logic,din surse sigure).Normal ca la ce salarii de kkt au tre sa joaca la pariuri sa-si rotunseasca veniturile.Ex.am vazut un jucator a pus 10mil 2p-2final,cu Poiana,cota 18,a facut un ban frumos.Deci cand vor doar,atunci joaca.Is curios ce rezultat pot face la Valcea.Nu ma mir daca vad 2pauza-1final:))
Postat 27 Septembrie 2014, 02:04 de fcbh-pt 08:02
Bravo baieti..!
Echipa joaca fotbal de calitate!Felicitari,sa ne concentram pe campionat!Bravo baieti!Hai BIHORU!!!!
Postat 26 Septembrie 2014, 15:17 de Nea taticu
neputinciosi
Un asa zis joc de fotbal care a semanat mai repede cu unul de rugbi, tot timpul jucatorii erau adunati intr-o gramada, din cind in cind mai iesea mingea, fiind apoi aruncata in tribune! Vai si-amar de ambele echipe!
Postat 26 Septembrie 2014, 08:02 de suporter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON