URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2014, 15:13

FC Bihor a remizat la Motru cu scorul de 1-1 şi s-a distanţat la şapte puncte de UTA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

FC Bihor a terminat la egalitate jocul pe care l-a susţinut sâmbătă, în deplasare, la Motru, în compania echipei locale, Minerul, în etapa a II-a din faza play-out a Seriei a II-a din Liga a II-a.

Meciul, desfăşurat pe un teren greu, mocirlos, pe care combinaţiile lăsau de dorit, s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce FC Bihor a deschis scorul în prima repriză, prin R. Lukacs, în minutul 25, iar după pauză, în minutul 49, Trifu a restabilit egalitatea.

Deşi gazdele şi-au jucat ultima şansă în evitarea retrogradării, jocul s-a desfăşurat mai mult la mijlocul terenului, cu câteva ocazii de poartă, dar nu foarte clare, starea terenului împiedicând jucătorii celor două echipe să se desfăşoare cum şi-ar fi dorit.

În minutul 25 s-a înscris primul gol, când R. Lukacs l-a învins pe portarul D. Popescu din a doua încercare, după ce în primă fază a şutat în portar. Mingea i-a revenit apoi atacantului orădean care a înscris pentru 1-0.

După pauză, la doar patru minute de la reluare, gazdele au reuşit să restabilească egalitatea, după ce Trifu a reluat cu capul în plasa porţii bihorene, în urma unei lovituri de colţ executată de Nicoloff.

Tehnicianul echipei bihorene, Alexandru Pelici, s-a declarat mulţumit de joc, pentru că obiectivul bihorenilor de a nu pleca învinşi de la Motru a fost îndeplinit, iar FC Bihor s-a distanţat la şapte puncte de UTA.

"A fost un meci de luptă, cu noi atacând mai mult în prima repriză, iar în partea a doua s-a jucat pe contre, cu mingi trimise la bătaie, aceasta şi din cauza terenului. Rezultatul de egalitate nu a mulţumit nicio echipă, dar noi nici nu am riscat, în condiţiile în care în clasament am rămas la aceeaşi diferenţă de Minerul şi ne-am dus la şapte puncte de UTA. Îmi felicit jucătorii pentru punctul obţinut, este meritul lor, iar acest punct îl dedicăm suporterilor noşti care au făcut acest drum până aici să ne susţină", a declarat Pelici.

La Motru, echipa orădeană a fost însoţită şi de o mini galerie, formată din cinci suporteri.


Minerul Motru - FC Bihor 1-1 (0-1)

Au marcat: Trifu (min. 49) / R. Lukacs (min. 25)

Minerul: D. Popescu - Traşcă, Iclănzan, Nueleanu (cpt.), Schinteie - Hanu, Şoo, Nicoloff, Stoenac - Fărcăşanu, Trifu. Antrenor: Gabriel Zahiu.

FC Bihor: Smaranda - Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, R. Lupu (57. Cr. Cigan) - Străuţ, Haş - Fl. Pop (min. 77 Sorian), Ov. Bic (min. 82 Zs. Lukacs), A. Achim - R. Lukacs. Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) - Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa).


În cealaltă partidă a etapei a II-a din play-aut, la Satu Mare, Olimpia a învins CS Mioveni cu scorul de 2-1, iar UTA a stat.

Astfel, în clasament, Olimpia Satu Mare are acum 24 de puncte, CS Mioveni, 23, FC Bihor, 19, UTA, 12, Minerul Motru, 9, şi FC Univ. Craiova, 6 puncte, ultima echipă fiind însă retrasă din campionat.

În etapa următoare, sâmbătă, 3 mai, FC Bihor va evolua pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare, în timp ce în celălalt meci al rundei, UTA se va confrunta cu Minerul Motru.

În două partide din play-off, ASA Tg. Mureş a obţinut o victorie importantă la Rm. Vâlcea, cu scorul de 2-1, în timp ce la Slatina, Metalul Reşiţa a câştigat disputa cu FC Olt cu scorul de 1-0.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON