URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2013, 17:21

FC Bihor a remizat doar cu Damila. Niculescu: A fost luptă în noroi, nu fotbal! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui meci de luptă, desfăşurat pe un teren greu, în urma ploilor căzute în ultima perioadă, echipa orădeană FC Bihor a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa vâlceană Damila Măciuca, în cadrul etapei a XX-a a Ligii a II-a.

Deşi şi-a dominat clar adversarul, în special în prima repriză, formaţia gazdă nu a reuşit să găsească drumul spre gol, fiind nevoită să se mulţumească cu un singur punct la final.

Ocazii ratate

În prima repriză, elevii antrenorului Marian Pană i-a presat serios pe adversari, aceştia arareori reuşind să treacă de linia de centru, numai că în faţa porţii nu au avut luciditate. Cea mai clară ocazie de gol a ratat-o atacantul Cristian Bud, în minutul 23, care din doar 5 metri nu a reuşit să-l învingă pe portarul advers, Matache, acesta repliindu-se rapid.

În partea a doua au fost şi două eliminări, ambele pentru cumul de cartonaşe, mai întâi Menassel, de la oaspeţi, în minutul 64, iar apoi Cristian Bud, în minutul 72, de la bihoreni.

Prima ocazie de poartă s-a petrecut în minutul 7, când Selagea a tras de la 25 de metri, din poziţie centrală, însă pe lângă bara din stânga a porţii lui Matache. Un minut mai târziu, Vasilache, tot din poziţie centrală, dar de la 23 de metri, a şutat, însă tot pe lângă poartă.

O bună ocazie s-a petrecut şi în minutul 28, când Florean a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul Matache a respins din vinclul colţului lung. În repriza a doua, în minutul 51, Cr. Bud a preluat la marginea careului, l-a întors pe I. Stoica şi a tras puternic, dar acelaşi Matache a respins salvator de sub transversală. Un minut mai târziu, Florean a centrat din corner, Bud a preluat la 7 metri, dar a şutat într-un adversar. Mingea a sărit la Vasilache, la marginea careului, care a trimis slab pe lângă poartă.

În replică, de partea cealaltă, prima acţiune mai consistentă s-a petrecut în minutul 59, când şutul lui Negruţ a fost deviat în corner. FC Bihor a revenit în ofensivă însă şi în minutul 64 Florean a dus un duel umăr la umăr cu Samson până în careul Damilei, dar jucătorul oaspeţilor a respins în corner în ultima clipă de la 5 metri.

Imediat, Menassel a luat al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Mijlocaşul a sărit la bătaie cu Bud, iar ele două echipe au format un meleu în jumătatea de teren a Damilei. În minutul 72, echilibrul numeric s-a refăcut după ce Bud a luat şi el al doilea galben, în urma unui fault asupra lui Ionuţ Stoica.

Prelungiri fără succes

În prelungiri, în minutul 90+2, Eduard Stoica a luftat la o respingere în propriul careu, Puşcaş, intrat în locul lui Vasilache, a recuperat şi ciocnindu-se de doi adversari a cerut penalti, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.

Chiar în final, în minutul 90+3, 2 Damila s-a apărat cu toată echipa în propriul careu, orădenii au atacat haotic însă, iar Florean a căzut după duelul cu Samson, obţinând o ultimă lovitură liberă la 25 de metri, din lateral stânga.

Din păcate aceasta a rămas fără rezultat, aşa că FC Bihor a încheiat la egalitate acest joc, pierzând două puncte care s-ar putea să o coste mult la finalul campionatului.

"A fost luptă în noroi"

"Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat astăzi, în sensul că n-am reuşit să câştigăm, dar încerc să fiu cât mai realist. Despre joc pot să spun că am fi făcut o primă repriză aproape perfectă, dacă şi marcam. Este obligatoriu să câştigăm cu Luceafărul şi putem spune că ne menţinem acolo, aproape de plutonul fruntaş", a declarat, după joc, antrenorul principal al bihorenilor, Marian Pană.

"Sunt mulţumit de rezultat, băieţii au muncit astăzi foarte mult pentru acest punct, pe un teren execrabil, din punctul meu de vedere, nu cred că am participat în toată cariera mea de jucător sau în cariera mea scurtă de antrenor de până acum la un joc în care terenul să se prezinte în asemenea hal. Îmi pare rău, acesta nu este fotbal, aceasta a fost o luptă în noroi, dar sunt mulţumit de acest rezultat, care ne dă speranţe pentru viitor. Ne aşteaptă un meci dificil săptămâna viitoare, acasă cu UTA, meci foarte, foarte greu, cu o echipă foarte bună", a spus la rândul său, tehnicianul oaspeţilor, Claudiu Niculescu.

De la FC Bihor a lipsit în acest joc, mijlocaşul Ovidiu Mihalache, care a părăsit echipa, acuzând anumite nemulţumiri, după cum a declarat antrenorul Marian Pană.

În clasament, cele două echipe, Damila şi FC Bihor, rămân pe locurile IV şi V, cu câte 25 de puncte, aflându-se acum la 6 lungimi de liderul Corona Braşov.


FC Bihor - Damila Măciuca 0-0

FC Bihor: Pogacsics - Coroian, Fl. Lazăr, Tînc, Vădrariu - Florea (cpt.), Selagea, Vasilache (min. 87 Puşcaş), Tîrnăcop - Mărkuş şi Bud. Antrenor: Marian Pană

Damila: Matache - Samson, Deaconescu, I. Stoica (cpt.), Ed. Stoica - Bărbulescu, Menassel - Ad. Popa, Lircă (min. 55 Melcea), Codin (min. 86 B. Geantă) - Negruţ (min. 61 A. Voinea). Antrenor: Claudiu Niculescu

Arbitri: George Cătălin Găman (Craiova) - Stelian Slabu (Braşov) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cam incorect
mai corect era: Fc Bihor doar a remizat cu Damila
Postat 07 Aprilie 2013, 20:45 de florin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON