URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2014, 21:23

FC Bihor a remizat cu CS Mioveni, după ce a condus cu 1-0

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După victoria de acasă cu Olimpia Satu Mare, fotbaliştii echipei FC Bihor şi-au continuat parcursul bun din faza play-aut a Seriei a II-a din Liga a II-a, miercuri, când, la Piteşti, a terminat la egalitate, cu scorul de 1-1, jocul pe care l-a disputat în etapa a IV-a în compania celor de la CS Mioveni.

La pauză scorul a fost 0-0, iar cei care au deschis scorul au fost bihorenii, în minutul 75, prin Ciprian Străuţ. Egalarea a survenit în minutul 83, prin M. Olteanu, la 5 minute de la eliminarea din teren a lui Fl. Pop.

După o primă repriză albă, în care totuşi orădenii au fost mai periculoşi, ratând o ocazie chiar în debut (în minutul 3, prin Străuţ, care a prins un şut bun, scos cu dificultate de portarul Popescu), în partea a doua, FC Bihor a început, de asemenea, mai bine şi în minutul 51 a trecut pe lângă deschiderea scorului. A fost atunci o lovitură de colţ de pe partea stângă, iar R. Lukacs a reluat cu capul puţin pe lângă poartă. În replică, în minutul 55, gazdele au atacat prin Galan, care a trimis cu capul din 6 metri, dar portarul Smaranda a respins.

După o serie de patru schimbări în cele două echipe, în minutul 75, FC Bihor a reuşit însă să înscrie, după o lovitură de colţ de pe partea dreaptă. Mingea, trimisă în careu, a fost deviată şi, de pe linia porţii, C. Străuţ a împins-o în poartă.

În minutul 78 însă FC Bihor a rămas în inferioritate numerică, după ce Florin Pop a luat al doilea cartonaş galben în doar două minute şi a fost eliminat. Ultimul din ele pentru un henţ la marginea careului, prin care a împiedicat o centrare. Lovitura liberă a fost executată de Cheţan, însă peste poartă.

Având un om în plus, argeşenii au reuşit să înscrie şi ei în minutul 83, după o centrare de pe partea stângă, M. Olteanu marcând cu capul, bară-gol.

"A fost un joc echilibrat, în care noi am marcat primii şi poate cu puţin noroc puteam chiar câştiga. Echipa din Mioveni a avut posesia, dar asta s-a dovedit şi în Liga Campionilor, de exemplu, că nu e neapărat un atu. Noi suntem o echipă de tranziţie, care ne-am făcut bine treaba azi", a declarat, la finalul partidei, antrenorul bihorenilor, Alexandru Pelici.


CS Mioveni - FC Bihor 1-1(0-0)

Au marcat: M. Olteanu (min. 83) / Străuţ (min. 75)

CS Mioveni: O. Popescu - Cotigă, Bg. Stoica (cpt.), Cip. Negoiţă, Cheţan - A. Popa, Biceanu, Al. Răuţă (min. 70 M. Olteanu), Galan (min. 64 M. Vintilă) - Ayza, D. Ene (min. 58 Mazilu). Antrenor: Marius Stoica

FC Bihor: Smaranda - Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, R. Lupu (min. 87 Mihuţ) - C. Străuţ, M. Stancu (min. 80 Sorian) - Fl. Pop, Bic, Cigan (min. 74 M. Popa) - R. Lukacs. Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti) - Marian Truţă (Sirineasa) şi Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).


În cealaltă partidă de miercuri din etapa a IV-a a fazei play-out din Seria a II-a a Ligii a II-a, Olimpia Satu Mare a învins UTA Arad cu 4-0, însă arădenii au prezentat din nou echipa de juniori. Minerul Motru a stat.

În clasament, FC Bihor ocupă în continuare locul III, cu 23 de puncte, devansat fiind de Olimpia Satu Mare, care a totalizat acum 27 de puncte, şi CS Mioveni, cu 24 de puncte.

Pe locul IV se află UTA, cu 15 puncte, pe poziţia a V-a, Minerul Motru, cu 9, iar pe ultimul loc, al VI-lea, FC Univ. Craiova, cu 6 puncte. Echipa olteană este retrasă însă din campionat.

În etapa viitoare, sâmbătă, 10 mai FC Bihor va avea liber.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON