URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 August 2011, 22:40

FC Bihor a pierdut în prima etapă, la Timişoara, cu 2-0 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu jucători care în sezonul trecut au evoluat în liga I, unde au terminat pe locul II, precum Axente, Luchin, Sepsi, Curtean, Goga sau Tameş, formaţia Poli Timişoara a reuşit să se impună vineri seară în jocul de debut al Seriei a II-a din Liga a II-a în faţa echipei FC Bihor, cu scorul de 2-0 (1-0).

Partida a fost începută bine de bihoreni, care în primele 10 minute şi-au creat două ocazii, prin Chiş şi Florean, dar apoi elevii lui Gheorghe Ghiţ au cedat iniţiativa, dând posibilitate gazdelor să atace mai mult.

Din păcate, în minutul 24, la o lovitură de colţ, executată de pe partea dreaptă, în direcţia de atac a bănăţenilor, Tamaş a trimis înalt în careu, de unde, din 7 metri, şi la o greşeală de marcaj a fundaşilor centrali orădeni, Scutaru s-a înălţat şi a reluat în partea stângă a lui Pogacsics, învingându-l.

La 1-0 pentru Poli, "roş-albaştrii" au revenit în atac, au construit mai mult, însă ocaziile au lipsit până către finalul primului mitan, când, în minutul 42, la o acţiune periculoasă a orădenilor, Florean a centrat foarte bine de pe dreapta, lovitura de cap a lui Mărkuş a trecut însă foarte puţin pe lângă stâlpul din partea stângă a portarului Lempets.

După pauză, jocul a fost echilibrat, controlat totuşi de Poli, care în minutul 54 a reuşit să mai înscrie o dată. Intrat pe partea dreaptă în careu, Scutaru i-a trimis la 10 metri, în centru, lui Axente, care a şutat puternic în stânga goalkeeperului FC Bihor şi scorul a devenit 2-0 pentru bănăţeni.

La avantajul de două goluri ale gazdelor, bihorenii au mai pierdut din prospeţime şi, cu toate că au încercat să pună în pericol poarta adversă, Rickets şi Axente de la timişoreni au trecut pe lângă majorarea scorului, ratând două ocazii clare.

În minutul 63, antrenorul Gheorghe Ghiţ l-a scos din teren pe fundaşul central, Muscă, cel care a fost şi căpitan de echipă, trimiţându-l în locul său pe Lupu. Nu au trecut decât 6 minute şi tehnicianul orădean a purces la o altă schimbare, l-a scos din teren pe Mărkuş şi l-a introdus pe Fl. Pop.

În minutul 74, Bârză intrat pe partea dreaptă, a şutat periculos din unghi, însă puţin pe lângă poartă. Două minute mai târziu, Poli a replicat cu un şut din interiorul careului a lui Rocha, pe lângă poartă însă.

În minutul 84, tot Poli trece pe lângă înscrierea unui nou gol. Goga a şutat foarte frumos din 15 metri, sub transversală, de unde a scos însă spectaculos Pogacsics. La faza imediat următoare, în minutul 85, Fl. Pop a primit o minge în careul timişorenilor şi a şutat periculos, dar în blocaj.

Ultimele minute de joc le-au aparţinut tot timişorenilor, care prin Goga şi Rickets au mai irosit două ocazii.

FC Bihor nu a evoluat rău, dar a dat peste o echipă experimentată, cu jucători valoroşi, care au ştiut de fiecare dată să-şi găsească culoar la fazele ofensive şi să pună în pericol poarta orădeană.

De la început, antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren, în jocul de la Timişoara, echipa: Pogacsics - Oltean, Muscă, Petrache, Moraru - Chiş, Danci, Selagea - Florean, Mărkuş, Bîrză. În partea a doua au mai fost introduşi însă şi Sorian, R. Lupu şi Fl. Pop.

În etapa viitoare, FC Bihor va primi, pe teren propriu, la sfârşitul săptămânii viitoare, replica celor de la Unirea Alba Iulia.

"Au fost două reprize diferite. În prima repriză ne-am creat două-trei ocazii, pe care nu am reuşit să le fructificăm, iar în momentul în care întâlneşti o echipă ca Poli Timişoara, aceste ocazii se pot răzbuna, ceea ce s-a şi întâmplat. În cea de-a doua repriză nu am mai putut reveni în joc, din păcate", a declarat la final antrenorul Gheorghe Ghiţ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ziaristi zero
ba penibililor poze cu galeria oradenilor nu aratati ?
Postat 20 August 2011, 19:14 de PNO
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON