URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2015, 21:12

FC Bihor a pierdut derby-ul codaşelor, dar rămâne în Liga II

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au pierdut sâmbătă jocul de la Pâncota, susţinut în compania formaţiei locale, Şoimii, în penultima etapă din play-out-ul Seriei a II-a a Ligii a II-a. Chiar şi aşa, echipa fanion a judeţului va rămâne, teoretic, în Liga II, după ce o altă formaţie şi-a anunţat retragerea din acest eşalon.

Jocul a reprezentat derby-ul codaşelor seriei, s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru gazde, care au marcat în prima repriză, în minutul 37, prin Flavius Cuedan. Partida a început bine pentru gazde în minutul 12 au avut o ocazie mare. După ce Dragalina a executat o lovitură liberă de la 25 de metri din lateral stânga, Issa a prelungit cu capul de la colţul scurt, dar Lung reluat, tot cu capul, din 2 metri, pe lângă poartă.

În minutul 20, Alexandru Sorian s-a ciocnit cu Adrian Rusu de la gazde, la centrul terenului, dar în urma acestui contact, fotbalistul orădean a fost nevoit să părăsească terenul cu capul spart, fiind transportat de urgenţă la spitalul din Arad, unde i s-au aplicat trei copci. În locul decarului orădean a intrat Bogdan Ţoca, iar jucătorul gazdelor, Rusu, a fost avertizat de arbitru cu cartonaş galben. În minutul 25, FC Bihor a trimis primul şut spre poartă, prin Ember, de la 25 de metri, dar şi peste transversală.

În minutul 37, gazdele au reuşit să deschidă scorul, după ce Siminic a centrat de pe partea stângă cu piciorul drept, iar Cuedan a sărit la cap cu Fildan, mingea i-a rămas tânărului mijlocaş al Pâncotei, care a trimis-o în plasă din 8 metri, profitând şi de ieşirea hazardată a goalkeeperului orădean.

În replică, două minute mai târziu, FC Bihor a ratat o ocazie bună, după ce Mihuţ a centrat de pe dreapta, iar din 14 metri, FL. Lazăr a reluat din voleu, dar a scos în doi timpi de pe linia porţii goalkeeperul gazdelor, Cr. Irimia. Cele două echipe au intrat la vestiare cu scorul de 1-0 pentru Şoimii.

În repriza a doua, jocul a început sub semnul echilibrului, prima ocazie din partea secundă având-o bihorenii, prin Andor, care în minutul 54 a trimis un şut-centrare de pe dreapta, respins din faţa porţii în corner. Apoi, la cealaltă poartă, în minutul 58 s-a dictat penalty pentru gazde. Bactăr l-a faultat în careu pe Gâlcă, după ce acesta i-a luat faţa. Căpitanul şoimilor, Dragalina şi-a asumat execuţia, dar a tras peste poartă.

În minutul 76, gazdele au executat o lovitură liberă, de la 22 de metri, prin Cuedan. Acesta a trimis înalt în careu, iar din 10 metri, Suciu a reluat cu capul la rădăcina barei porţii apărate de Fildan. Două minute mai târziu, acelaşi Dragalina a şutat de la 25 de metri peste poartă, pentru ca în minutul 90+1, acelaşi Dragalina i-a pasat în superioritate numerică lui Gâlcă, iar acesta de la 12 metri uşor lateral dreapta a trimis o boltă care a căzut pe bara transversală a porţii lui Fildan.

De precizat faptul că la meci a asistat şi o inimoasă galerie orădeană, formată din circa zece persoane. "Felicit echipa gazdă pentru victorie. Din păcate, noi suntem într-o situaţie ingrată. Ghilotina aceasta care apasă deasupra capului nostru, şi anume faptul se va închide sau se aşteaptă să se închidă, efectiv ne macină pe dinăuntru şi nu avem linişte. Vom vedea ce va fi marţi la instanţă şi, în funcţie de ce se va hotărî acolo, vom vedea care va fi destinul acestui club. Din păcate astăzi am jucat slab. Îmi asum această evoluţie", a declarat, după joc, antrenorul formaţiei orădene, Gheorghe Silaghi.


Şoimii Pâncota - FC Bihor Oradea 1-0(1-0)

A marcat: Cuedan (min. 36)

Stadion: Şoimii Pâncota

Spectatori: 100

Şoimii: Cr. Irimia – Polgar, R. Lung, Ad. Rusu, Siminic – Suciu – Fl. Gâlcă, Issa, F. Cuedan (min. 90+6 D. Dan), Vladu (min. 78 Monac) – Dragalina - ctp. (min. 90+1 D. Mitu). Antrenor: Ionuţ Popa

FC Bihor:  Fildan – Mihuţ, Fl. Lazăr (ctp.), Bactăr, A. Achim – Letan, Ember (min. 46 Cr. Andor) – Fl. Pop, Sorian (min. 23 Ţoca), Lorincz (min. 76 I. Ban), – Cigan. Antrenor: Gheorghe Silaghi

Au arbitrat: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin) - Cristian Gabriel Drăguţ şi Bogdan Gheorghioiu (ambii din Timişoara).


În celălalt meci din penultima etapă a fazei play-aut, la Caransebeş, gazdele s-au impus clar cu scorul de 4-1 în faţa formaţiei CSM Rm. Vâlcea, astfel că, deşi mai este o etapă de disputat, clasamentul s-a clarificat, cu vâlcenii pe primul loc, cei din Caransebeş pe poziţia a doua, Şoimii Pâncota pe locul III şi FC Bihor pe poziţia a IV-a.

În faza play-off, ACS Poli a învins cu 2-1, pe teren propriu, echipa Metalul Reşiţa şi a mai făcut un pas spre Liga I, iar la Satu Mare, Olimpia a surclasat, cu 3-0, echipa Unirea Tărlungeni.

Meciul CS Mioveni - FC Olt nu s-a disputat, echipa din Slatina retrăgându-se din campionat. După ce, pe parcursul sezonului, alte două echipe s-au retras din Seria II a Ligii a II-a, teoretic nicio altă formaţie nu va mai retrograda la finalul campionatului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON