URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2015, 18:57

FC Bihor a învins şi Şoimii Pâncota şi este la a treia victorie consecutivă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi problemele clubul orădean de fotbal sunt extreme, cu început de faliment şi investitorii renunţând să mai susţină clubul, iar meciul era cât pe ce să nu se mai joace, jucătorii de la FC Bihor au obţinut sâmbătă cea de-a treia victorie consecutivă din actuala ediţie de campionat.

La Stadionul Iuliu Bodola, în cadrul etapei a VIII-a a campionatului Seriei a II-a a Ligii a II-a, "roş-albaştrii" au primit replica arădenilor de la Şoimii Pâncota, o formaţie aflată pe val în ultimul timp, care a venit la Oradea de pe poziţia a II-a a clasamentului. Cu toate acestea, fotbaliştii orădeni au arătat din nou determinare şi au obţinut din nou un rezultat bun, învingând cu 1-0.

În a doua repriză, minutul 54, după o lovitură de la colţ, executată de pe partea dreaptă de căpitanul Cr. Andor, Mintaş s-a înălţat şi a trimis cu capul, din 6 metri, în poarta oaspeţilor.

După gol, oaspeţii au părut descumpăniţi, în timp ce orădenii au controlat jocul. Ultima ocazie a partidei s-a petrecut în minutul 85, când Dragalina, de la echipa vizitatoare, a expediat un şut de la 25 de metri, dar portarul Nagy a reuşit să apere.

"Echipa din Oradea mizează doar pe momentul fix de joc, au un executant foarte bun şi în rest nimic. În schimb, jucătorii noştri au tratat, cred eu, cu uşurinţă toate momentele jocului, au şi ratat incredibil două ocazii în prima repriză Alin Pavel şi Alin Mihai şi eu cred că atunci s-a jucat partida, pentru că la 1-0 sau 2-0 pentru noi ei nu puteau să joace momentul de atac. Rar am văzut o echipă să stea numai în careu, cum au stat ei şi să o degajeze, dar tactica le-a reuşit", a afirmat la final antrenorul celor de la Pâncota, Ionuţ Popa.

"E greu, cu sabia deasupra capului. E ca şi cum nu ştim când murim din punct de vedere sportiv, dar vrem să murim demn, lumea să-şi aducă aminte cu plăcere că băieţii şi toţi cei din jurul echipei au făcut tot ce au putut că să rămână această formaţie. Doresc şi sper în continuare ca cei care pot să finanţeze această echipă, indiferent din ce parte vin ei, să încerce să ajute echipa. Dacă consideră că băieţii merită, îi aşteptăm lângă noi", a declarat antrenorul Gheorghe Silaghi.

Cum s-a întâmplat şi miercuri, la finalul jocului, toţi cei aproape 500 de spectatori prezenţi la joc au aplaudat în picioare echipa orădeană şi au scandat de mai multe ori: "Bihoru`! Bihoru`!". Membrii galeriei au intrat la vestiar, după joc, au cântat şi scandat alături de jucători, dar au şi oferit echipei suma de 200 de euro şi 200 de lei. Cei 200 de euro au fost donaţi de o fană înfocată a echipei orădene, care acum se află în Belgia.

În tribuna oficială, alături de preşedintele executiv Mircea Fodor s-a aflat şi consilierul judeţean Florin Bogdan, care se numără printre puţinii care mai sponsorizează echipa orădeană. De altfel, la sfârşitul jocului, acesta a oferit câte o pizza tuturor jucătorilor şi angajaţilor clubului. Nici de această dată nu a fost prezent în tribună vreun reprezentant al Consiliului Judeţean, dar nici investitorul Mihai Giurgiu.

"Felicitări băieţilor şi antrenorilor, ei sunt eroi, alt cuvânt nu am, sunt eroi. (...) Această săptămână premergătoare jocului a fost ca şi a lui Isus, înainte de răstignire, o săptămână a patimilor. În fiecare noapte să mă scol şi să mă gândesc oare mâine ce mai am de plătit şi de unde. De unde, aceasta e problema, că ce am de plătit ştiu. Le mulţumesc celor care au fost alături de mine şi m-au ajutat să pot plăti baremul, să pot achita Salvarea, să pot achita firma de pază, dar îmi pare rău că nu pot să achit măcar un salariu la copiii aceştia", a declarat la final şi preşedintele executiv Mircea Fodor.

În etapa următoare, FC Bihor are programat meci în deplasare, la Târgovişte, în compania celor de la Chindia, sâmbătă, 17 octombrie.


FC Bihor – Şoimii Pâncota 1-0(1-0)

A marcat: Mintaş (min. 54)

FC Bihor:  Nagy – Remeş, Ţoca, Mintaş, Lorincz – Magda (min. 70 Ember), Haş – Sulea (min. 87 S. Matei), Ferik, Andor – cpt (min. 89 Arsene) – Trabalka. Antrenor: Gheorghe Silaghi

Şoimii: Irimia – D. Dan, Pascariu, Dubeştean, Siminic – Pavel (min. 83 Fuchs), Issa – Danci (min. 62 Leucuţa), Pirtea, Oprea (min. 62 Dragalina) – Al. Mihai. Antrenor: Ionuţ Popa

Au arbitrat: Petru Dorin Voina (Reşiţa) – Constantin Răzvan Nistoran (Reşiţa) şi Szabo Gero (Cluj-Napoca).


Rezultatele etapei a VIII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a:

Olimpia Satu Mare - CS Mioveni 0-1

CSM Râmnicu Vâlcea - Universitatea Cluj 2-1

FC Braşov - Gaz Metan Mediaş 2-0

FCM Baia Mare - Unirea Tărlungeni 1-0

FC Caransebeş - UTA Bătrâna Doamnă 0-2

Metalul Reşiţa - Chindia Târgovişte 0-1

FC Bihor Oradea - Şoimii Pâncota 1-0


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
prostii...
Ce echipe de valoare internationala bate FC Bihorul, nene ! Soimii Pancota !? Vai de capul lor, pai cand o sa bata ei Atletico Madaras, Leii Hidiselului sau Recolta Santandrei, atunci o sa fie fotbal de valoare mare in Oradie ! :)))))))
Postat 11 Octombrie 2015, 18:45 de AgentulTermic
hm...
...in'ii clasamentu'?
Postat 10 Octombrie 2015, 23:03 de ineuanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON