URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2012, 13:47

FC Bihor a învins FC Argeş cu 2-1 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bucurie printre suporterii bihoreni sâmbătă. Fotbaliştii de la FC Bihor i-au învins, într-un meci jucat acasă, pe cei de la FC Argeş Piteşti, cu scorul 2-1 (1-0).

Meciul, care a contat pentru etapa a opta a seriei vestice din liga a doua la fotbal, s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal Iuliu Bodola, în prezenţa a 2.000 de spectatori, şi a fost dominat de echipa gazdă, care a izbutit deschiderea scorului în minutul 40, în urma unei lovituri de la 11 metri.

Atunci, fundaşul central al orădenilor, Iulian Petrache, urcat în atac, a fost agăţat în careu de portarul Flavius Croitoru, iar la semnalizarea asistentului Cristian Lucaci din Baia Mare arbitrul Robert Dumitru din Braşov a dictat lovitură de pedeapsă.

Penalty-ul a fost executat impecabil de atacantul Adrian Mărkuş, care a trimis pe jos în partea stângă, în timp ce portarul a plonjat în colţul opus.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că orădenii şi-au creat şi alte ocazii, cea mai mare având-o Alexandru Sorian, care în minutul 21 a trimis în bara transversală a porţii piteştenilor cu un şut de la 22 de metri. În minutul 29, în urma unei centrări de pe dreaptă a lui Andrei Florean, Sulea, cu capul, din 5 metri, a trimis incredibil pe lângă poartă, iar în minutul 33, Alexandru Sorian a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, mingea fiind deviată puţin pe lângă poartă de zidul argeşean.

De partea cealaltă, cea mai mare ocazie a oaspeţilor în prima repriză s-a consemnat în minutul 12, când Ivănică nu a reuşit să reia spre poartă din 4 metri.

În repriza a doua, la doar 4 minute de la reluare, FC Bihor şi-a majorat scorul, înscriind prin tânărul de numai 16 ani George Puşcaş, care a fost urmărit la acest joc şi de un reprezentant al Clubului Arsenal Londra, Steve Morow, fost internaţional nord-irlandez. În minutul 49, Puşcaş a fost angajat pe partea dreaptă şi din 14-15 metri a reuşit să marcheze un euro-gol, trimiţând peste portar, sub transversală, în apropierea vinclului şi desprinzându-şi echipa pe tabela de marcaj.

Acelaşi G. Puşcaş a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 58, când atacantul Adrian Mărkuş a recuperat un balon pe partea stângă, a intrat în careu şi a trimis la 4 metri de poartă de unde George Puşcaş a reluat în bara laterală.

În ultimele 20 de minute, jucătorii formaţiei gazdă s-au mai relaxat, având avantajul de 2-0 pe tabela de marcaj, iar în minutul 83, pe un contraatac, formaţia oaspete a profitat şi Adrian Dulcea a preluat un balon la marginea careului, a trecut pe lângă un adversar, a intrat în suprafaţa de pedeapsă, de unde a şutat la semi-înălţime, în dreapta portarului Pogacsics, reducând din diferenţă.

Astfel, FC Bihor s-a impus meritat în această partidă cu 2-1, şi, coroborat şi cu celelalte rezultate ale etapei a opta, a intrat pe poziţia a cincea a clasamentului, cu 12 puncte.

"Băieţii s-au încălzit destul de greu, dar după aceea, uşor, uşor, au intrat în ritmul jocului şi am terminat reperiza în forţă, cu două sau trei ocazii clare, plus o bară. Per total sunt mulţumit de rezultat, dar nu sunt mulţumit de joc, de atitudinea jucătorilor. La 2-0 puteam să ne desprindem, să marcăm încă 2 goluri cel puţin. Ne jucăm cu ocaziile şi le-am spus şi după meci că aici nu suntem în curtea şcolii, aici se joacă pe puncte, se joacă pe bani, şi trebuie să le intre foarte bine în cap acest lucru", a declarat după joc andrenorul FC Bihor, Claudiu Niculescu.

De partea cealaltă, tehnicianul gazdelor, Viorel Dumitrescu, consideră că echipa sa merita cel puţin să nu piardă acest meci. "Vreau să felicit echipa gazdă pentru victorie. În prima repriză nu am fost mai prejos decât gazdele. Am controlat tactic jocul, a fost o primă repriză destul de echilibrată. După părerea mea, la faza penaltyului, fiindcă am văzut şi reluările la televizor, nu a fost lovitură de la 11 metri. Asta este. Golul 2 l-am luat în schimb pe o greşeală individuală, dar cred că meritam cel puţin un punct astăzi. Echipa gazdă nu m-a surprins cu absolut nimic. Ştiam ce joacă, le ştiam traseele şi infiltraţiile, numai că facem multe prostii", a declarat tehnicianul piteştenilor.

În jocul cu FC Argeş, antrenorul Claudiu Niculescu a aliniat următoarea echipă: Pogacsics - Fl.Pop, Petrache, Tînc, Sinik - Florean, Coroian (min.79 M.Popa), Sorian, Sulea - Puşcaş (min. 63 Bic), Mărkuş (min. 74 Hadăr).

În celelalte partide de sâmbătă, FC Maramureş Universitar Baia Mare a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1 cu FCM Tg Mureş, iar CS Mioveni a dispus cu 4-1 de Damila Măciuca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bravo baieti !
Sa vina punctele,sa vina victoriile , sa vinaaaa lumea la stadion !!!
Postat 21 Octombrie 2012, 13:37 de Marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON