URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2012, 15:58

FC Bihor a învins cu 3-1 Unirea Alba Iulia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a obţinut o victorie la două goluri în primul joc pe care l-a disputat pe teren propriu în noua ediţie a campionatului Ligii a II-a.

Sâmbătă, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ au învins cu scorul de 3-1 echipa Unirea Alba Iulia, după ce la pauză rezultatul era egal, 1-1.

De altfel, cei care au deschis scorul în această partidă ce a contat pentru etapa a II-a a Ligii a II-a din seria vestică şi care a adunat în tribune aproximativ 3000 de spectatori, au fost oaspeţii, în minutul 5, la prima acţiune a lor de atac. Atunci, după o centrare a lui Petrescu de pe stânga, Oară a înscris din 11 metri, profitând de o greşeală în defensiva gazdelor.

Prima acţiune a jocului s-a consemnat însă cu un minut mai devreme, când Hadăr de la FC Bihor a şutat de pe stânga, dar a reţinut portarul Tiuţ.

După primirea golului, orădenii au revenit în atac, au pus presiune pe adversar, dar Hadăr, din 6 metri, în minutul 22, a reluat cu capul peste poartă. În minutul 28 Sorian a marcat totuşi, dar arbitrul timişorean Flavius Roşu a anulat golul pe motiv de offside. Atunci a fost o lovitură liberă de pe dreapta, mingea a ajuns în careu la Sorian, care a şutat imparabil, dar Mărkuş era afară din joc.

Acelaşi Mărkuş, în minutul 42 a trimis peste poartă, iar în minutul 44, din 8 metri, a reluat foarte periculos, pe jos, dar şi pe lângă stâlpul din stânga porţi lui Tiuţ.

În minutul de prelungire al primului mitan a survenit şi egalarea totuşi. Atunci, Coroian a şutat de la 16 metri, pe jos, fără nicio şansă pentru portarul Tiuţ. S-a intrat astfel la pauză cu scor egal, 1-1.

În partea a doua, mult mai dornică de a înscrie şi de a cuceri toate cele trei puncte puse în joc, dar şi pe fondul căderii fizice a echipei oaspete, FC Bihor a dominat cu autoritate şi a marcat două goluri, irosind însă şi alte ocazii clare.

În minutul 49, Mădălin Popa a şutat de la marginea careului peste poartă. În minutul 53, Sorian a primit un balon la 14 metri de poartă, uşor lateral stânga, s-a întors şi a şutat foarte periculos, dar puţin peste bara transversală.

În minutul 59, Florean a executat o lovitură liberă periculoasă de la 22 de metri, portarul oaspeţilor a boxat în corner.

A venit însă minutul 66, când Mărkuş a scăpat cu un fundaş lângă el şi a şutat din interiorul careului, pe lângă Tiuţ, ducând scorul la 2-1 pentru FC Bihor.

În minutul 71, Voiculeţ, nou intrat în joc, l-a lansat pe Hadăr în careu, dar acesta nu a reuşit să-l învingă pe portarul Unirii. Un minut mai târziu, acelaşi Hadăr a şutat de la 22 de metri, puţin alături de poartă.

În minutul 75, Selagea, intrat şi el pe parcurs în angrenajul orădenilor, a fost găsit în careu pe partea stângă, a reluat periculos, dar portarul a respins în corner. Lovitura de colţ ce a urmat de pe stânga s-a soldat cu golul al treilea pentru FC Bihor. În urma centrării, Voiculeţ a înscris din plonjon cu o execuţie superbă, mingea lovind bara sus şi intrând apoi în poartă.

După primirea golului al treilea, cei de la Unirea au ieşit la atac, dar la două ocazii mai clare pe care şi le-au creat, în minutele 77 şi 80, portarul Andrei Popescu şi-a arătat din nou valoarea, demonstrând că nu întâmplător este titularul echipei orădene. De altfel, la final de joc, antrenorul Gheorghe Ghiţ a apreciat faptul că FC Bihor are doi portari apropiaţi valoric, Popescu şi Pogacsics, ceea ce este în beneficiul echipei.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, cu specificaţia că cei de la Unirea erau vizibil căzuţi din punct de vedere fizic, gazdele pasând cu lejeritate între ele.

După acest joc, coroborat şi cu celelalte rezultate din etapa a II-a, FC Bihor a urcat pe locul II al clasamentului la zi, cu 4 puncte, la egalitate cu Corona Braşov, de pe primul loc. De altfel, orădenii vor juca în etapa a III-a tocmai pe terenul braşovenilor. Până atunci au însă marţi joc în cupă, la Satu Mare, cu Olimpia.


FC BIHOR - UNIREA ALBA IULIA 3-1

Marcatori: Coroian (min. 45+1), Mărkuş (min. 66) şi Voiculeţ (min. 75) / Cl. Oară (min. 5)

FC Bihor: Popescu - Coroian, Tânc, Petrache, Diarra - Florean (cpt), Sorian, M. Popa (min. 63 Selagea), Fl. Pop - Mărkuş (min. 69 Voiculeţ), Hadăr (min. 79 Sulea). Antrenor: Gheorghe Ghiţ

Unirea: Tiut - Potopea, Schuller, Bumbac (min. 79 Rondak), Oprea (cpt) - Oară, Negruţ, Istrate, M. Petrescu - Mândruşcă, Mureşan (min. 77 Cotolan). Antrenor: Stelian Gherman

Arbitri: Flavius Alin Roşu (Timişoara) - Raul Constantin Ghiciulescu şi Calin Cimponeriu (ambii din Lugoj).


Declaraţii după meci

"Felicit echipa gazdă pentru rezultat, un rezultat meritat, ţinând cont că Unirea Alba Iulia trece printr-o perioadă foarte grea. Am început cu patru săptămâni întârziere pregătirile şi nu ştiam dacă vom începe acest campionat. În continuare sunt probleme la noi, la Unirea Alba Iulia. Ştiam că dacă reuşim să marcăm cumva al doilea gol, am fi încercat să conservăm rezultatul, pentru că în partea a doua cl

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON