URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2011, 14:40

FC Bihor a încheiat la egalitate jocul cu Chindia Târgovişte

FC Bihor a încheiat la egalitate jocul cu Chindia Târgovişte (foto: liga2.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a încheiat la egalitate jocul pe care l-a disputat duminică, în ultima partidă a etapei a VII-a din Seria a II-a a Ligii a II-a, la Târgovişte în compania formaţiei locale Chindia.

Meciul a început într-o notă de echilibru, prima ocazie aparţinând gazdelor, în minutul 4, când incursiunea frumoasă a lui Cherchez a fost finalizată cu un şut slab de la 16 metri. În replică, în minutul 6, Sfârlea a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, dar centrarea sa a fost prea puternică şi mingea a ieşit în afara terenului.

În minutul 17, gazdele au revenit în atac şi a avut loc o deschidere în adâncime foarte bună a lui Rădoi pentru Băluţă, dar şutul mijlocaşului Chindiei a trecut prin faţa porţii lui Pogacsics. Câteva minute tot gazdele s-au menţinut în atac şi în minutul 20, Florean l-a deposedat pe Verdeş într-un moment critic pentru defensiva orădeană.

Opt minute mai târziu însă acelaşi Florean a centrat pe colţul scurt şi portarul târgoviştenilor, Perianu, a reţinut.

FC Bihor a păstrat ofensiva şi, în minutul 32, Malinic a arătat că posedă calităţi tehnice deosebite şi, după o pasă destul de lungă cu calcâiul, a declanşat o acţiune de atac promiţătoare pentru bihoreni, încheiată însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Două minute mai târziu s-a consemnat, la cealaltă poară, o gafă mare în defensiva oaspeţilor, dar Verdeş a fost surprins şi mingea l-a lovit în piept la 8 metri de poarta lui Pogacsics. După un minut de prelungire, primul mitan s-a încheiat la egalitate, cu scor alb, 0-0.

După pauză, din păcate, la 7 minute de la reluare gazdele au reulşit deschiderea scorului. Băluţă a scăpat singur spre poartă şi a înscris, însă mijlocaşul Chindiei a plecat dintr-o poziţie suspectă de offside.

Şi după marcarea golului, dâmboviţenii s-au menţinut în atac iar în minutul 60, Verdeş singur cu Pogacsics, a şutat defectuos şi portarul bihorenilor a reuşit să reţină. Două minute mai târziu a venit şi replica "roş-albaştrilor", dar Mărkuş a fost contrat în momentul şutului de Morariu şi s-a resimţit.

În continuare, jocul a alternat cu ocazii de ambele părţi, astfel, în minutul 65, Anton a şutat frumos la colţul lung, iar Pogacsics a deviat în corner. În minutul 69 însă Sorian a executat o lovitură de la 20 de metri, trimiţând peste poartă.

Pe final, orădenii s-au grăbit, au presat mai mult, iar în minutul 74 au devenit şi în superioritate numerică după ce Băluţă de la gazde a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Ultimele minute au aparţinut în mare măsură bihorenilor. În minutul 80, Mărkuş a trimis cu capul puţin pe lângă poartă, dar patru minute mai târziu, Florean a şutat de la 23 de metri puţin pe lângă poartă.

Presiunea a crescut la poarta târgoviştenilor pe moment ce s-a apropiat ultimul fluier al arbitrului gălăţean Adrian Viorel Cojocaru. Astfel că în minutul 88, a avut loc o cursă formidabilă a lui Fl. Pop, finalizată cu un şut scos în corner de Perianu. Lovitura de colţ ce a urmat a adus şi golul egalizator: Mărkuş a fost găsit din corner, la colţul scurt între trei târgovişteni, şi a înscris cu o lovitură de cap.

După egalare, echipa gazdă a revenit în atac şi în minutul 90 Rădoi a trimis din unghi în bara laterală. Ultima ocazie a aparţinut însă tot orădenilor. În minutul 90+4, Florean l-a găsit singur pe Fl. Pop, dar atacantul a şutat în Perianu. Astfel, s-a încheiat la egalitate un joc pe care FC Bihor la abordat în primul rând cu gândul să nu-l piardă. Acest deziderat i-a reuşit însă, din păcate, a fost cucerit un singur punct şi nu toate cele trei puse în joc.

"Am reuşit să reintrăm în meci şi să egalăm cu ambiţie şi cu dorinţă. Am făcut-o cu sufletul. Acest fapt, că am pus suflet în ce am făcut, este un drum de urmat", a declarat la final tehnicianul Leonardo Gabbanini.


În partida de la Târgovişte, antrenorii Leonardo Gabbanini şi Stelian Farcău au utilizat formula: Pogacsics - Florean, Muscă (cpt), Diarra, Oltean - Selagea, Danci (min. 61 Sorian), Coroian, Sfârlea (min. 69 Fl. Pop) - Malinic (min. 46 R. Lupu), Mărkuş.

În clasament, după această etapă, FC Bihor ocupă locul 12, cu 8 puncte, la egalitate cu Luceafărul Oradea, de pe poziţia a 11-a, dar care are golaveraj ceva mai bun. Pe primele locuri se află FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, cu câte 15 puncte.

În etapa viitoare, FC Bihor va primi pe teren propriu replica celor de la Mureşul Deva, în timp ce Luceafărul Oradea va juca la Piatra Olt, cu FC Olt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON