URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2015, 17:55

FC Bihor a surclasat cu 6-0 CF Bihorul Beiuș în primul amical

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După cantonamentul de 10 zile susținut la Băile 1 Mai, echipa orădeană de fotbal FC Bihor și-a încheiat sâmbătă perioada pregătirilor centralizate, cu primul joc amical din această iarnă.

Astfel, la Stadionul Motorul din Oradea, FC Bihor a întâlnit echipa de pe locul VI din Liga a IV-a Bihor, formația CF Bihorul Beiuș.

În pofida efortului fizic depus în cantonament, jucătorii orădeni au arătat o poftă bună de joc, dar și de goluri, impunându-se cu scorul de 6-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0.

Începutul de joc a fost fulminat, cu echipa orădeană instalându-se în jumătatea adversă, iar după o fază creată de Ember și prelungită cu capul de V. Petricău, atacantul Cristian Cigan a deschis scorul în minutul 7, cu un șut de la marginea careului mic. Nu au trecut decât trei minute și în minutul 10, același Cigan a scăpat singur cu portarul, l-a driblat și pe acesta dar a trimis în stâlpul din stânga porți, mingea a revenit la Ludușan, care de la 14 metri a trimis puțin peste poartă.

Deși a dominat copios prima repriză, până la pauză FC Bihor nu a mai marcat, astfel că scorul după primele 45 de minute de joc a fost 1-0.

În repriza a doua, antrenorii Călin Cheregi și Lucian Ciocan au trimis pe teren o cu totul altă echipă, iar și pe fondul schimbărilor din tabăra adversă, scorul a luat proporții, „roș-albaștrii" marcând gol după gol.

Mai întâi, în minutul 61, după o centrare a lui Cr. Andor de pe stânga, Fl. Pop, din fața porți, a îndeplinit o simplă formalitate și a marcat pentru 2-0. Nu au trecut decât două minute și în minutul 63, după o fază foarte bine lucrată de Cr. Andor și A. Achim pe partea stângă, ultimul a centrat perfect, iar Zs. Lukacs, cu capul din 6 metri a reluat în colțul din partea dreaptă a portarului beiușan.

În minutul 64 s-a făcut chiar 4-0, după ce tot de pe partea stângă, Zs. Lukacs a centrat, iar Fl. Pop a pus  latul din careul mic. Peste alte trei minute, în minutul 67, a fost rândul lui Fl. Pop să-l servească la 7-8 metri de poartă pe noul intrat pe teren, S. Mune, care a marcat și el pe lângă portar (5-0).

Ultimul gol al jocului a fost marcat în minutul 84, când Cr. Andor, după ce a fost angajat la marginea careului, pe partea stângă, a scăpat singur cu portarul, a șutat în primă fază în portar, mingea ia revenit, iar, deși s-a aflat în unghi a trimis apoi cu efect în plasa porții echipei beiușene, stabilind scorul final, 6-0.

De precizat faptul că antrenorii orădeni au rulat întreg lotul avut la dispoziție, mai puțin jucătorii Țoca, Dobrescu și Fl. Lazăr, care au acuzat anumite probleme medicale. Meciul s-a desfășurat pe un frig pătrunzător, datorită vântului de la ora jocului și pe un teren moale. La meci au asistat aproximativ 50 de spectatori, între care și o galerie orădeană, care a scandat numele echipei FC Bihor, a încurajat jucătorii, a aprins fumigene și a aruncat cu petarde, ca la un meci oficial.

„Remarc integrarea lor bună în acest antrenament. Nu este important rezultatul în acest moment, ci important este antrenamentul. Am încercat să dau număr de minute pentru fiecare jucător, ca să pot evalua în această perioadă situația fiecărui jucător. Pot să mă declar mulțumit de evoluția fiecăruia în parte, urmând să intrăm în a doua perioadă de pregătire, unde continuăm evaluările prin jocurile amicale. Am avut un cantonament bun, reușit din punctul meu de vedere, în care, încă o dată vreau să apreciez profesionalismul și caracterul acestor jucători, pentru care vreau să-i felicit încă o dată. S-au implicat foarte bine în efort, au dat răspunsuri pozitive, urmând ca să vedem efectele acestui cantonament în perioada viitoare",  a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Călin Cheregi.


FC Bihor - CF Bihorul Beiuș 6-0 (1-0)

Stadion: Motorul

Spectatori: 50

Timp: friguros (vânt)

Teren: moale

Au marcat: Cr. Cigan (min. 7), Fl. Pop (min. 61 și 64), Zs. Lukacs (min. 63), S. Mune (min. 67) și Cr. Andor (min. 84)

FC Bihor (prima repriză): Sălăjan (min. 30 Barabaș) - Zanardini, Letan, Bactăr, Lorincz - Ludușan, Ember - V. Petricău, I. Ban, Sorian - Cr. Cigan.

FC Bihor (repriza a II-a): Barabaș (min. 60 Fildan) - Mihuț, Pascariu, Tocuț (min. 70 Cr. Sas), A. Achim - Fl. Pop, Haș, I. Cuc, Cr. Andor - Negrea (min. 66 S. Mune) și Zs. Lukacs (min. 79 Talpoș). Antrenori: Călin Cheregi și Lucian Ciocan.

CF Bihorul Beiuș: Odobasianu (min. 60 Magda), Dereș (min. 60 Szatmari), Mihoc (min. 60 Foghiș), Bogdan (min. 60 Cr. Lezeu), Toma (min. 60 Laza) - Dumbrăveanu (min. 60 Koruc), Nistor (min. 46 Turle), Mihuța (min. 60 Fl. Popa) - Silaghi (min. 60 Micle), Iștoc (min. 46 Ad. Ban) și Mândru (min. 46 Miklo). Antrenori: Alin Popa și Ciprian Carțiș.

Au arbitrat: Marius Omuț - Rareș Lakatos și Bogdan Gireadă (toți din Oradea).

Antrenorii echipei orădene le vor acorda două zile libere jucătorilor de la FC Bihor, care vor reveni la antrenamente de marți, iar miercuri vor susține cel de-al doilea joc amical, cu CSC Sânmartin, pe un teren care urmează a fi stabilit ulterior. Tot săptămâna viitoare, dar sâmbătă, FC Bihor va disputa și cea de-a treia partidă de verificare, în deplasare, la Arad, cu UTA „Bătrâna Doamnă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON