URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2015, 15:51

FC Bihor a debutat cu stângul şi-n campionat: 0-2, acasă, cu CS Mioveni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânăra şi neexperimentata echipă a FC Bihor a debutat cu o înfrângere pe teren propriu, sâmbătă, în noua ediţie de campionat. În cadrul primei etape din Seria a II-a a Ligii a II-a, la Stadionul Iuliu Bodola, jucătorii orădeni au cedat cu scorul de 0-2, jocul susţinut în compania formaţiei argeşene CS Mioveni.

Ambele goluri au fost marcate în prima repriză, în minutul 10, prin Bogdan Stoica, şi în minutul 23, prin Toriste.

Meciul s-a desfăşurat pe o temperatură destul de ridicată, care a afectat şi calitatea jocului, în special în cea de-a doua repriză. Cu toate acestea, la primul meci din noul sezon, la Stadionul Iuliu Bodola au venit peste 400 de spectatori.

Un meci antrenant

Jocul a început bine pentru orădeni, care în minutul 2 au trimis, prin Andor, pe lângă poartă. În replică, în minutul 8, B. Stoica a şutat de la 22 de metri, peste poartă. În minutul 10 însă, acelaşi Bogdan Stoica, fundaş central de la CS Mioveni, a reuşit să marcheze, cu o lovitură de cap din faţa porţi, după un corner al oaspeţilor, executat de pe partea dreaptă.

După ce Ayza a prins un şut bun, de la 28 de metri, peste poartă, în minutul 21, două minute mai târziu, fundaşul dreapta al argeşenilor, Torişte, a reuşit să ducă scorul la 2-0 pentru oaspeţi, în urma unei incursiuni în careu, finalizată cu un şut pe jos din unghi.

Momentele mai bune ale celor de la Mioveni au continuat până prin minutul 30, după ce Mazilu a reluat cu capul din 8 metri, puţin pe lângă bară, în minutul 26. În minutul 39,  FC Bihor a replicat prin şutul lui Magda, de la 22 de metri, dar puţin pe lângă bară. Apoi, în minutul 42, Buhăescu s-a aflat singur cu portarul, în urma unei lovituri libere, totuşi într-o suspectă poziţie de offsaid, doar că de această dată Kiraly a reuşit să respingă.

Pima repriză s-a încheiat cu o ocazia bună pentru FC Bihor, care a trimis mingea în bară, prin Ember, cel care a executat o lovitură liberă de la 25 de metri.

Oportunităţi pentru gazde

Partea a doua a fost controlată de bihoreni, numai că aceştia nu au reuşit să marcheze, cu toate că au avut câteva oportunităţi bune. Astfel, în minutul 49, Al. Maria i-a trimis în faţa porţi lui Sulea, însă acesta din 5 metri nu a reuşit să-l învingă pe portar. Apoi, după ce Ed. Stoica a tras de la marginea careului, în minutul 50, pe jos şi pe lângă poartă, în minutul 52 Sulea s-a aflat din nou periculos în careul argeşenilor, doar că de această dată a trimis pe jos la colţul lung, dar portarul a apărat din nou.

O altă bună ocazie au avut-o orădenii în minutul 79, după o lovitură de colţ, executată de Andor, când fundaşul central Mintaş a reluat cu capul periculos din 6 metri, dar goalkeeper-ul Oct. Popescu a scos de sub transversală.

Ultima oportunitate de a marca pentru gazde s-a consumat în minutul 86, când C. Cornea i-a trimis în careu lui Novak, dar nici acesta n-a reuşit să-l învingă pe portarul Oct. Popescu.

Astfel, s-a încheiat jocul cu scorul de 2-0 pentru oaspeţi, un scor pe care anumiţi spectatori prezenţi la joc l-au numit mincinos, pentru că "FC Bihor merita mai mult", în vreme ce antrenorul oaspeţilor, Claudiu Niculescu, a considerat că, dimpotrivă, argeşenii ar fi trebuit să câştige mai clar.

Jocul de debut în noua ediţie de campionat a aliniat în teren doar patru jucători care au evoluat şi-n campionatul trecut pentru FC Bihor - Ţoca, Haş, Ember şi Cr. Andor - ceilalţi fiind fie tineri neexperimentaţi, fie veniţi de la CSC Sânmartin ori promovaţi de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului.

În ciuda înfrângerii, spectatorii au dat dovadă de solidaritate cu echipa gazdă şi au aplaudat jucătorii FC Bihor.

Între neputinţă şi căldură

"Ştiam că o să întâlnim o echipă mai bună, motivată pentru a promova anul acesta, probabil. E o echopă candidată la promovare, are un lot experimentat. M-am uitat la linia de atac, toţi foşti jucători de Liga I. Noi am încercat cu mijloacele pe care le-am avut, aşa cum le-am putut pregăti, să fim un partener de întrecere cât mai echilibrat. Am avut şi noi ocaziile noastre, au avut şi ei. Una peste alta, este o victorie meritată a echipei din Mioveni", a declarat, după joc, tehnicianul formaţiei orădene, Gheorghe Silaghi.

"Un meci foarte slab, din partea ambelor echipe, care a fost clar influenţat de căldura foarte mare de afară. Pentru noi cred că a fost cel mai slab meci de când sunt antrenorul acestei echipe. Singurul lucru pozitiv după meciul de astăzi sunt cele trei puncte, în rest multe, foarte multe greşeli, lipsă de concentrare. Ideea este că nu sunt mulţumit absolut deloc de jocul echipei şi sper ca de la etapa următoare să arătăm altfel, pentru că dacă ne vom prezenta la fel, vom avea mari probleme", a declarat şi antrenorul echipei din Mioveni, Claudiu Niculescu.


FC Bihor – CS Mioveni  0-2(0-2)

Au marcat: B. Stoica (min. 10) şi Toriste (min. 23)

FC Bihor: Kiraly – S. Matei, Mintaş, Ţoca, Arsene – Magda (min. 69 Novak), Haş – Sas (min. 30 Al. Maria), Ember (min. 77 C. Cornea), Andor – cpt. – Sulea. Antrenor: Gh. Silaghi.

CS Mioveni: Oct. Popescu – Toriste, Ali Calvin, B. Stoica, Ed. Stoica – C. Marinescu, Al. Răuţă – ctp. (min. 77 Gălan) – V. Mazilu, C. Năstăsie (min. 58 Honciu), R. Ayza – V. Buhăescu (min. 70 Nilă). Antrenor: Cl. Niculescu.

Au arbitrat: Denis Haidiner (Hunedoara) – Stelian Slabu (Braşov) şi Iulian Szekely (Cluj).


Prima etapă a Seriei a II-a din Liga a II-a a fost una oaspeţilor, care s-au impus în cinci din cele şapte jocuri. Singura victorie a gazdelor s-a consemnat la Caransebeş, unde echipa locală FC a câştigat cu 3-1 jocul cu CSM Rm. Vâlcea. O remiză s-a consemnat la Baia Mare, iar scorul etapei l-a reuşit Olimpia Satu Mare, 5-0, în deplasare, la Reşiţa.

În următoarea etapă, FC Bihor va evolua, sâmbătă, 5 septembrie, la Satu Mare, cu Olimpia.

Rezultatele primei runde din seria vestică a Ligii a II-a:

Unirea Târlungeni - Şoimii Pâncota 2-3

UTA Bătrâna Doamnă - Gaz Metan Mediaş 1-2

Chindia Târgovişte - Universitatea Cluj 0-1

FC Bihor Oradea - CS Mioveni 0-2

Metalul Reşiţa - Olimpia 2010 Satu Mare 0-5

FC Caransebeş - CSM Râmnicu Vâlcea 3-1

FC Municipal Baia Mare - FC Braşov 1-1

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON