URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2013, 16:32

FC Bihor a cedat cu 0-1 jocul cu CSM Râmnicu Vâlcea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a cedat sâmbătă pe teren propriu, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", jocul susţinut în cadrul etapei a XIII-a a Ligii a II-a în compania formaţiei CSM Rm. Vâlcea, cu scorul de 0-1.

FC Bihor a început foarte bine partida şi şi-a dominat în primele 10 minute cu autoritate adversarul. De altfel, întreaga primă repriză a fost reuşită pentru orădeni, care în aceste 45 de minute au realizat unul dintre cele mai bune jocuri ale sezonului.

În minutul 8, şutul lui Raymond Lukacs a fost blocat de portarul vâlcenilor, Matache. Mingea a ajuns apoi la Sfârlea, care din 14 metri a trimis spre poarta goală, dar Pârvulescu a reuşit să se interpună şi să respingă de pe linia porţii.

În minutul 37, FC Bihor şi-a creat o altă ocazie bună, după şutul de la distanţă a lui M. Popa, scos de sub transversală de portarul Matache. Lovitura de colţ ce a urmat, executată de Sfârlea de pe partea dreaptă, a fost reluată cu capul din 8 metri de acelaşi Mădălin Popa, peste poartă.

Pentru oaspeţi cea mai clară ocazie a apărut în ultimul minut al primei reprize, când Cataramă a executat o lovitură liberă de la 17 metri din poziţie centrală, prin zid, pe lângă poartă.

După pauză, oaspeţii au revenit ceva mai hotărâţi de la vestiare, însă prima ocazie mai periculoasă a reprizei secunde le-a aparţinut tot orădenilor, în minutul 48, când Mihuţ a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, de pe dreapta, iar C. Pârvulescu era să trimită în proprie poartă, dar a respins în corner. Replica vâlceană a venit în minutul 51, când acelaşi V. Cataramă a trimis de la 22 de metri în bara transversală.

În minutul 55, tot oaspeţii au fost mai periculoşi, dar şutul centrare de pe stânga a lui S. Negruţ a fost scos din faţa porţi de R. Lupu.

O fază importantă a meciului s-a petrecut în minutul 58, când atacantul R. Lukacs a căzut în careul advers în urma unui duel cu un adversar, dar arbitrul clujean Horaţiu Feşnic i-a arătat cartonaşul galben pentru simulare şi, cum în prima repriză a mai primit unul, l-a văzut şi pe cel roşu, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică.

După acest moment superioritatea numerică a vâlcenilor şi-a spus cuvântul, astfel că în minutul 80 au reuşit să deschidă scorul, prin S. Negruţ, cu un şut puternic, la semiînălţime, de la 14 metri, în urma unei lovituri de colţ.

Chiar dacă în ultimele 10 minute orădenii s-au grăbit să egaleze, nu au mai reuşit nimic. S-au văzut învinşi, într-un joc în care-şi puneau mari speranţe şi în care în prima repriză chiar au dat impresia că pot obţine un rezultat bun.

"A fost un meci în care am avut determinare. Am avut o primă repriză bună, dar consider că echilibrul s-a rupt la eliminarea lui Lukacs. A primit primul galben foarte uşor, al doilea, la fel, iar de acolo jocul a luat o întorsătură nefavorabilă pentru noi. În a doua repriză Vâlcea ne-a pus sub presiune şi a reuşit să marcheze", a declarat, după meci, tehnicianul orădean, Gheorghe Ghiţ.

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm astăzi trei puncte aici. Sunt trei puncte foarte importante în economia clasamentului. Îmi pare rău de fosta mea echipă, dar asta este viaţa, acestea este fotbalul. Mă interesează mai puţin ce se întâmplă acum la FC Bihor. Ştiam că vom avea un meci foarte greu, fiindcă FC Bihor este în criză de puncte", a precizat, la rândul său, tehnicianul vâlcenilor, Claudiu Niculescu.

În alte trei partide ale etapei a XIII-a a seriei vestice din Liga a II-a la fotbal, Minerul Motru a învins, surprinzător, pe teren propriu, echipa Gloria Bistriţa, cu scorul de 2-0, FC Olt şi CS Mioveni au remizat cu 1-1, iar Olimpia Satu Mare a învins Metalul Reşiţa cu 1-0.


FC Bihor Oradea - CSM Rm. Vâlcea 0-1 (0-0)

A marcat: S. Negruţ (min. 80)
FC Bihor: Smaranda - Mihuţ (min. 68 Hadăr), Letan, Fl. Lazăr (cpt.), R. Lupu - Bic, A. Achim, M. Popa, Sfârlea (min. 87 Z. Lukacs) - Fl. Pop şi R. Lukacs (min. 58 eliminat). Antrenor: Gheorghe Ghiţ
CSM Rm. Vâlcea: Matache - Deaconescu, Pârvulescu, I. Stoica (cpt.), Briceag - Cataramă (min. 64 Ad. Stoica), B. Geantă, Bărbulescu (min. 46 Ov. Popescu), Cârstoiu - Negruţ, Arnăutu (min. 61 D. Iancu). Antrenor: Claudiu Niculescu
Au arbitrat: Horaţiu Mircea Feşnic - Alexandru Cerei şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (toţi din Cluj-Napoca).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pleaca,nu-l uita pe ...
...Morcan!Piticul Ghit-a si politrucul Morcan isi bat joc de fotbalul oradean..Nea ILIE de la Primarie ,pentru ce primesc bani paduchii de la Bihorul?Rusine Ghitz si Morcan..apropos de ce a plecat CNiculescu?
Postat 25 Noiembrie 2013, 08:40 de gheorghe//sandor
demisia
Este o rusine,din vremea lui Kun,Pali PopoviciBoc,Bulc,Szatyi,Szucs,Oradea nu mai are echipa.Plecati in judetul din care ati venit.Nu fiti paduchi care suge seva de la noi
Postat 24 Noiembrie 2013, 21:01 de suporter
demisie
Mai GHIT, nu ti-e rusine sa mai zici ca antrenezi echipa, pleaca naibii si nu mai scoate capul in lume , esti o nulitate din p.d.v. fotbalistic ! Lasa-ne !!!
Postat 24 Noiembrie 2013, 10:07 de suporter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON