URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2014, 10:30

FC Bihor a câştigat cu 1-0 la Turda şi s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Cupei României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Fotbaliştii de la FC Bihor au reuşit să se califice în faza şaisprezecimilor de finală a Cupei României, după ce marţi s-a impus în deplasare, la Turda, cu scorul de 1-0, după prelungiri, în faţa echipei locale, Arieşul.

Meciul a avut nevoie de prelungiri, după ce la finele timpului regulamentar de joc scorul a fost alb, 0-0.

Jocul a debutat cu entuziasmul gazdelor, care a fost repede tăiat de şutul expediat în bară de Sorian, din lovitură liberă de la 22 de metri, în minutul 14.

Pe finalul primei reprize turdenii au revenit în atac, însă, deşi au avut mingea mai mult, nu au reuşit să-şi creeze ocazii de poartă.

După puză, orădenii au fost cei care au început mai bine, iar după ce în minutul 49 au solicitat o lovitură de la 11 metri, pentru o intervenţie neregulamentară a gazdelor, neacordată însă, în minutul 55 au şutat prin Străuţ, de la 20 de metri peste poartă.

În minutul 60, însă, Arieşul i-a creat prima mare ocazie de gol, după o incursiune în careu, pe dreapta lui Sucă, încheiată cu un şut din 7 metri, respins din corner. În minutul imediat următor însă, FC Bihor a rămas în zece oameni, după ce Dobrescu a primit al doilea cartonaş galben, pentru o intervenţie periculoasă în jumătatea proprire de teren asupra lui Cordoş. Astfel, el a primit, implicit, şi cartonaşul roşu, iar gazdele au prins curaj. În acest context, nu a trecut decât un minut şi în minutul 63, după o centrare de pe dreapta, Tlincă din poziţie bună, de la 10 metri, a reluat cu capul puţin pe lângă poartă.

Chiar dacă a rămas cu un om în minus, orădenii nu s-au retras de tot în apărare şi în minutul 75 şi-au creat o nouă ocazie, finalizată cu şutul lui Străuţ, deviat din corner. Apoi, de partea cealaltă, în minutul 86, ex-bihoreanul Ionescu a expediat un şut în diagonală, de la 30 de metri, peste poartă. În minutul 87, FC Bihor şi-a creat o altă ocazie mare, după o repunere de la margine a lui Letan, mingea a ajuns în careu la Străuţ, care, după un dribling, a şutat pe jos din poziţie centrală, de la 12 metri, puţin pe lângă bară.

Finalul timpului regulamentar de joc i-a găsit tot pe orădeni în atac şi în minutul 90+2 Sorian a executat bine o lovitură liberă de la 22 de metri, uşor lateral stânga, dar a scos cu dificultate în corner, de lângă bară, portarul Vaida.

Cum nu s-a marcat au urmat prelungirile, care au început cu un şut centrare, în plasa laterală a lui Keresteş, de la gazde, în minutul 91, iar cinci minute mai târziu, orădenii au solicitat din nou penalty, după ce Lupu a fost împins în careu. Nu s-a acordat nici de această dată, iar în replică, Ionescu, în minutul 103, a trimis un şut bun de la 18 metri, pe lângă poartă.

Totuşi determinarea lui Răzvan Lupu din acest joc a fost încununată cu un gol frumos, marcat în minutul 109, când, după lovitura liveră executată de Sorian de pe partea stângă, acesta a reluat cu capul din colţul careului în stânga portarului, deschizând scorul şi aducând o victorie cât o calificare pentru FC Bihor, care a ajuns astfel în şaisprezecimile de finală, pentru că până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru, decât o altă eliminare, în minutul 110, de această dată pentru gazde, căpitanul Ţtefan Popa primind direct cartonaşul roşu de la arbitru Sergiu Popa din Aiud, după o lovitură cu cotul aplicată lui Zsombor Lukacs.

"A fost o partidă grea. Echipa adversă a stat bine în teren, din păcate noi am rămas şi cu un om în minus şi am vut mai mult de muncă, dar pe alocuri cred că am fost mai buni şi am meritat această victorie. Ne-am organizat foarte bine defenisv după eliminare şi ne-am autodepăşit fiecare", a declarat, la final, autorul golului victoriei orădene, Răzvan Lupu.

"A fost un meci greu pentru noi pentru că am întâlnit o echipă bună, o echipă care se bate la promovare din Liga a III-a şi din punctul meu de vedere are mari şanse să promoveze, va fi o luptă aprigă între ei şi Cugir, o echipă care ne-a pus probleme, au jucători buni, cu atât mai mult cu cât am rămas în zece oameni, din minutul 61. De acolo ne-am făcut meciul şi mai greu. (...) Mă bucură faptul că am reuşit să ne îndeplinim unul din cele două obiective competiţionale pentru acest sezon şi anume accederea în şaisprezecimile cupei. Mă bucur pentru Lupu că a reuşit să marcheze, a revenit cu bine la noi şi sperăm să ne ajute şi în continuare", a declarat, la rândul său, antrenorul Alexandru Pelici.


Arieşul Turda - FC Bihor 0-1 (0-0, 0-0)

Stadion: Municipal Turda. Teren: bun. Spectatori: 500

A marcat: Răzvan Lupu (min. 109)

Arieşul: Vaida - Burcă (69 Kereszteş), Şt. Popa (min. 110 eliminat), Tarcea, Cordoş - Săucă, Ionescu, Kalai (96 David), V. Pop - Tilincă, Balmoş (46 Fertea). Antrenor: Adrian Matei

FC Bihor: Fildan - Letan, Pascariu, Fl. Lazăr, A. Achim - C. Străuţ, M. Stancu (76 Haş) - Speroni (65 R. Lupu), Sorian, Cr. Cigan (95 Zs. Lukacs) - V. Dobrescu (min. 61 eliminat). Antrenor: Alexandru Pelici

Cartonaşe galbene: Kalai (min. 51), Tarcea (min. 82) / Fl. Lazăr (min. 21), Speroni (min. 49), V. Dobrescu (min. 55 şi 61), Haş (min. 77), Cr. Cigan (min. 90) şi Fildan (min. 116)

Cartonaşe roşii: Şt. Popa (min. 110) / V. Dobrescu (min. 61)

Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) - Alexandru Voda (Alba Iulia) şi Cristian Lucaci (Baia Mare).


Rezultatele complete şi marcatorii celor 14 jocuri din turul V al Cupei României:

Aerostar Bacău (BC) - SC BACĂU (BC) 0-5
Predoiu (3, 40), Căinari (20, 51), Curiliuc (68)
Cetatea Târgu Neamţ (NT) - RAPID CFR SUCEAVA (SV) 0-1
Golofca (30)
VIITORUL AXINTELE (IL) - Unirea Slobozia (IL) 6-4 după penalty-uri (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 3-1 la penalty-uri)
Al. Badea (80), M. Luca (88), Croitoru (103) / D. Ene (10), Jianu (55), R. Soare (120)
Gloria Buzău (BZ) - CF BRĂILA (BR) 0-1
M. Dima (69)
FC Ştefăneşti (IF) - ACS BERCENI (IF) 2-3
Niculae (9), Cazacu (21) / Nistor (32), Pădureţu (50), Roman (70)
FORTUNA POIANA CÂMPINA (PH) - Unirea Târlungeni (BV) 3-0
Chipirliu (48), Zsiga (53), Sandru (73)
FC Voluntari (IF) - CS MIOVENI (AG) 1-2
M. Ene (31 - pen.) / Ayza (88), A. Popa (90)
CHINDIA TÂRGOVIŞTE (DB) - Academica Argeş (AG) 2-1 după prelungiri (1-1 după 90 de minute)
Ispas (86), Vătavu (115) / Olariu (90+2 - pen.)
FC Olt Slatina (OT) - CSM RÂMNICU VÂLCEA (VL) 3-5 după penalty-uri (1-1 după 90 şi 120 de minute, 2-4 la penalty-uri)
Leucuţa (7) / Coman (90). La penalty-uri au marcat: Verdeş, Ignea / Cucui, Coman, Ov. Popescu, Ct. Pîrvulescu. Au ratat: Dobricean, Fâşie / Codin
FC CARANSEBEŞ (CS) - Metalul Reşiţa (CS) 9-8 după penalty-uri (1-1 după 90 şi 120 de minute)
Dicu (45+1) / A. Voinea (23)
ŞOIMII PÂNCOTA (AR) - ACS Poli Timişoara (TM) 3-2
Dubeştean (68), Băd (77), R. Lung (79) / Sz. Szekely (39, 51)
UNIREA JUCU (CJ) - Olimpia Satu Mare (SM) 6-5 după penalty-uri (2-2 după 90 şi 120 de minute, 4-3 la penalty-uri)
/ Boştină (2 - pen.), M. Ioniţă (89)
Arieşul 1907 Turda (CJ) - FC BIHOR ORADEA (BH)  0-1 după prelungiri (0-0 după 90 de minute)
Lupu (109)
Farul Constanţa (CT) - SĂGEATA NĂVODARI (CT) 1-3 după prelungiri (1-1 după 90 de minute)
Ochia (34 - pen.) / Guerra (30, 106), Vezan (116)

La faza şaisprezecimilor de finala a Cupei României, vor participa cele 14 de echipe calificate din faza a V-a, plus încă 18 echipe din Liga I. Aceasta este programată să aibă loc în perioada 23-25 septembrie, de la ora 16:00.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON