URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2014, 22:49

Fără câţiva titulari şi cu greşeli în defensivă, FC Bihor a pierdut cu 1-2 la Satu Mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Fără câțiva jucători de bază, FC Bihor nu a reușit să cucerească vreun punct la Satu Mare, în jocul cu Olimpia din etapa a VIII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a. Chiar dacă au început bine, „roș-albaștrii" s-au văzut conduși din minutul 35, când a marcat fundașul central al gazdelor Mureșan, cu o lovitură de cap, iar mai apoi, după pauză, când au alergat după egalare, la o greșeală gravă în apărare, Bic a profitat și a înscris.

Deși au presat pe final, orădenii nu au mai reușit decât să înscrie un gol, prin Lupu, în minutul 80, insuficient pentru a obține un punct pe terenul unei echipe contracandidate la evitarea ultimelor locuri.

Partida, desfășurată în prima repriză pe o ploaie deasă, a început bine pentru bihoreni, care în minutul 14 au trecut pe lângă deschiderea scorului, după ce Letan a centrat de pe stânga, iar Fl. Pop a reluat cu capul, din 6 metri, milimetric pe lângă bară. Apoi partida s-a echilibrat și în minutul 35, la o lovitură de colț de pe partea stângă pentru Olimpia, Ov. Bic a executat perfect în fața porții, de unde, din 5 metri, Mureșan a reluat cu capul învingându-l pe portarul Bordea.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, iar repriza a doua, când ploaia s-a mai potolit, FC Bihor a început mai avansat jocul. Gazdele, însă, nu au iertat o greșeală monumentală a fundașului Ţoca. Acesta nu a lăsat să meargă mingea în corner, dar l-a servit pe tavă pe Bic cu o minge la marginea careului, care a trimis la șase metri pentru Boștină. În primă fază, portarul Bordea a scos incredibil, numai că, venit din spate, același Bic a pus latul și a urcat scorul la 2-0.

Cu două goluri handicap, orădenii nu s-au mai regăsit preț de câteva minute, însă pe final au prins curaj, iar în minutul 80 au înscris prin Lupu, după ce R. Lukacs a profitat de o greșeală în defensiva adversă, a intrat în careu și l-a servit perfect pe Lupu, la marginea careului mic, acesta reluând în plasă.

După gol, bihorenii au prins aripi, numai că în minutul 90, Pascariu a reluat cu capul din 7 metri pe lângă poartă, iar în minutul 90+3, după o centrare a lui Fl. Pop, R. Lukacs a trimis din vole puțin pe lângă. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru gazde, care au acumulat acum 7 puncte, în timp ce orădenii rămân cu 3.

„Din păcate, continuăm să facem cadouri, luăm gol la prima fază fixă, iar golul doi a fost de cascadorii râsului, în loc să lăsăm mingea afară, mai bine le pasăm în fața porții. Asta este, atâta putem la ora actuală. Suntem cu toții de vină, în frunte cu mine, mi-asum responsabilitatea, dar ar trebui să și-o asume și ceilalți, toată lumea care răspunde de FC Bihor. Sâmbătă se anunță un meci în care contează foarte mult dacă rămânem sau nu rămânem aproape de grupul celorlalte echipe", a declarat după meci antrenorul echipei orădene, Alexandru Pelici.


Olimpia Satu Mare - FC Bihor  2-1(1-0)

Au marcat: Mureșan (min. 35) și Bic (min. 64) / Lupu (min. 80)
Olimpia: Anca-Trip - Burlacu, Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) - Micaş - Gavrilescu, R. Rus (min. 80 Onicaș), Bic - Laso (min. 72 Villand) și Boştină (min. 65 Feier). Antrenor: Cosmin Bodea

FC Bihor: Bordea - Fl. Pop, Pascariu, Fl. Lazăr (ctp.), Țoca (min. 66 R. Lukacs), Letan - Cr. Cigan, Haş, M. Stancu (min. 72 Lupu), Lorincz - V. Dobrescu (min. 54 Sorian). Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) - Gabriel Bârjac (Zalău) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare).

În celelalte partide ale etapei intermediare de miercuri, ACS Poli Timișoara s-a impus cu 3-0 la Câmpina, pe terenul celor de la AFC Fortuna Poiana, la Slatina, FC Olt a surclasat liderul, Metalul Reșița, cu 4-0, CS Mioveni s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la FC Caransebeș, iar în județul Brașov, Unirea Tărlungeni și CSM Rm. Vâlcea au remizat cu scor alb, 0-0.

Şoimii Pâncota a stat.

În clasament, FC Bihor rămâne pe locul XI, ultimul, și are meci sâmbătă, important acasă, cu FC Olt, care dacă nu va fi câștigat complică mult situația echipei orădene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
dom colonel
HERR COLONEL, ce e de facut ? retrogradam sau o desfintam? Misiune indeplinita!
Postat 17 Octombrie 2014, 11:16 de vasile
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON