URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2016, 11:17

Etapă fastă: Luceafărul s-a desprins în fruntea clasamentului, iar CS Oşorhei a dat lovitura la Miercurea Ciuc!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapă fastă, sâmbătă, pentru echipele bihorene de fotbal din Liga a III-a,Luceafărul Oradea şi CS Oşorhei.

Dacă liderul clasamentului, Luceafărul s-a impus, conform calculelor hârtiei, pe teren propriu, cu 2-1, în faţa celor de la FC Zalău, în schimb CS Oşorhei a reuşit surpriza, obţinând victoria în deplasare, pe terenul celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc, cu scorul de 1-0.

La Sânmartin, deşi a pornit ca mare favorită în disputa cu FC Zalău, una dintre codaşele clasamentului, Luceafărul Oradea s-a impus doar cu 2-1, însă a şi ratat foarte mult.

Deşi jocul a curs într-o singură direcţie, spre poarta sălăjenilor, până la pauză nu s-a întâmplat nimic, scorul după primele 45 de minute fiind egal, 0-0.

În repriza a doua, contrar cursului jocului, oaspeţii au fost cei care au deschis scorul, prin Ionaşcu, în minutul 62. Acesta a încercat să centreze din unghi, dar traiectoria luată de minge l-a păcălit pe portarul bihorean Pap şi a intrat pe colţul scurt, în plasă.

Cu 0-1 pe tabelă, cu 30 de minute înainte de final, elevii antrenorului Dan Dobai au pus presiune şi mai mare pe adversar, iar peste doar şapte minute, în minutul 69, Arnăutu a adus egalarea, scor 1-1, după ce a înscris cu capul din 6 metri, fructificând centrarea lui C. Roşu.

Golul victoriei echipei Luceafărul Oradea l-a adus fundaşul central Salif Nogo, în minutul 85, care a marcat cu capul din careul mic, după centrarea lui Ban.

Acesta avea să fie şi scorul final, 2-1 pentru gazde, un scor care, coroborat cu celelalte rezultate ale etapei o desprinde pe Luceafărul în fruntea clasamentului, la 4 puncte, faţă de principala contracandidată, Avântul Reghin.

"Am controlat partida. Practic s-a jucat într-o singură direcţie, dar probabil liniştea pe care au avut-o jucătorii că evoluau în compania unei echipe din partea inferioară a clasamentului, ne-a făcut să nu fructificăm ocaziile din prima repriză. Am marcat însă în partea a doua, revenind de la 0-1. Importantă, mai mult decât orice, este însă victoria şi cele trei puncte acumulate", a declarat, după partidă antrenorul echipei bihorene, Dan Dobai.

Tehnicianul formaţiei Luceafărul a aliniat în această confruntare echipa: E. Pap – Fl. Drăgan (min. 70 I. Ban), Nogo, Hlinca (ctp.), Al. Radu – Balla, Feher, Ţegle (46 Chiş Toie) – C. Roşu (70 Balea), Arnăutu şi Cr. Cigan.

Pentru că Avântul Reghin n-a obţinut decât un rezultat de egalitatea în această etapă, 2-2 la Dej, cu Unirea, Luceafărul s-a desprins la patru puncte în fruntea clasamentului şi a luat o opţiune serioasă pentru a câştiga seria şi a promova în Liga a II-a.

În etapa viitoare însă, Avântul Reghin şi Luceafărul Oradea se vor întâlni în meci direct, programat la Reghin, "joc care poate fi decisiv în ceea ce priveşte promovarea", după cum a mai precizat antrenorul Dan Dobai.

De menţionat însă că până în prezent, echipa bihoreană Luceafărul a obţinut numai victorii, cucerind 18 puncte din 18 posibile.

La rândul ei, tânăra echipă CS Oşorhei a reuşit o victorie mare sâmbătă, câştigând la Miercurea Ciuc, pe terenul celor de la Csikszereda, acolo unde s-au încurcat multe echipe din prima parte a clasamentului. Elevii antrenorului Călin Cheregi s-au impus însă cu 1-0, după ce şi la pauză conduceau cu acelaşi scor, printr-un gol marcat de Costea în minutul 25.

"A fost un meci deosebit de frumos, în care am reuşit să ne impunem datorită unei evoluţii consistente din partea noastră. O victorie pe deplin meritată.  Felicit jucătorii pentru efortul depus şi pentru modul cum au respectat ceea ce am pregătit pentru acest meci. Mă bucură faptul că deşi a fost o deplasare foarte grea, am reuşit sa câştigăm şi să terminam cu cinci juniori în teren", a declarat pentru Bihoreanul, antrenorul echipei din Oşorhei, Călin Cheregi.

În urma acestui succes, CS Oşorhei a urcat pe poziţia a IX-a a clasamentului, cu 24 de puncte.


Rezultatele şi marcatorii etapei a XIX-a din Seria a V-a a Ligii a III-a:

Vineri:
Sănătatea Cluj - CS Iernut    1-1
B. Cristea (69) / Ghirca (62)
Unirea Jucu - AFC Odorheiu Secuiesc   0-0

Sâmbătă:
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - CS Oşorhei    0-1
Costea (25)
Luceafărul Oradea - FC Zalău    2-1
Arnăutu (69), Salif Nogo (85) / Ionaşcu (62)
Unirea Dej - Avântul Reghin    2-2
Nalaţi (65), Karl Ecollo (90+3) / Dumbrăvean (53), Ad. Mureşan (60)
ASF Comuna Recea - CSM Sighetu Marmaţiei    0-3
Onyeka (două), Ferariu ()
Luceafărul Bălan - Industria Galda     0-3
Luceafărul Bălan s-a retras din competiţie în această iarnă şi pierde meciurile rămase la "masa verde".


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON