URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2010, 11:15

Echipele bihorene, neînvinse în etapa a V-a la fotbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Misiune dificilă vineri pentru Luceafărul Oradea, care a fost obligată să aştepte minutul 90 pentru a se putea impune în faţa Unirii Sânnicolau Mare. Oaspeţii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 7, când Bura l-a "executat" pe portarul Goia cu un şut de la marginea careului de 16 metri.

După ce Codoban a luat la ţintă bara porţii oaspeţilor în minutul 13, Goia s-a revanşat, salvându-şi echipa de la al doilea gol la pătrunderea lui Băişan. Egalarea a revenit după pauză, în minutul 67, prin Ţârlea, care a fructificat pasa primită de la Paina.

Ţârlea şi Codoban s-au întrecut în ratări, dar cel care avea să aducă bucuria în rândul orădenilor a fost Buştea, în minutul 90, atacantul Luceafărului sancţionând prompt ieşirea neinspirată a portarului Amăriei.

Doar egal

De cealaltă parte, CF Bihorul Beiuş a reuşit un egal în deplasare la Reşiţa, dar echipa a fost la un singur minut de o victorie pe care o merita. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 18 prin Trip, pentru ca în repriza a doua reşiţenii să egalaze abia în minutul 72 prin Mihăescu, care a transformat o lovitură liberă de la 18 m (scor 1-1).

Introducerea în teren a lui Higyed s-a dovedit a fi inspirată, atacantul beiuşean fiind la locul potrivit la încercarea de degajare a portarului advers, mingea ricoşând din jucătorul bihorean în plasa porţii adverse.

În cel de-al treilea minut de prelungiri însă, Bârsan, atacantul echipei gazdă, a fost la post şi a înscris cu o lovitură de cap readucând egalitatea pe tabela de marcaj.


Luceafărul Oradea - Unirea Sânnicolau Mare 2-1 (0-1)

Au marcat: Ţârlea 67, Buştea 90 / Bura 7

Luceafărul: Goia - Letan, Cura, Indrieş, Tăut (53 Roşu) - G. Bogdan (79 Buştea), Magda, Ov. Ghilea (76 Micaş), Codoban - Ţârlea, Paina (82 Ardelean). Antrenor: Dacian Nastai.

Unirea: Amarinei - Purda, Hecsko, Aubert, Stoianov - Ostoin, Izzeldin, Cărpinişan, Bozian - Bura (69 Tulcan), Băisan (69 Pavel). Antrenor: Petre Vlătănescu.


Şcolar Reşiţa - CF Bihorul Beiuş 2-2 (0-1)

CF Bihorul Beiuş: Odobasianu - Silaghi, Mihoc, P. Ardelean, Cobârzan - Fl. Popa (67 Borza), Drule, Vanca, Morar (81 Higyed) - Trip (60 Toader),
Agiurgioaie (70 Şcrab).

Antrenori: Adrian David şi Alin Popa


REZULTATELE ŞI MARCATORII celorlalte jocuri ale etapei:

FC Hunedoara - Naţional Sebiş 1-0 (0-0)
Marcator: Gideon 90+3

Termo Tr. Severin - Nova Mama Mia Becicherecul Mic 2-1 (1-1)
Marcatori: Petrovici 10 şi 90+4 / C. Bogdan 12

CFR Simeria - Autocatania Caransebeş 0-0

Millenium Giarmata şi FC Timişoara II au stat.

Astăzi se dispută partida ACS Recaş - Gloria Arad.


Clasament:

1. Termo Tr. Severin 5 4 1 0 10-5 13 (+4)

2. Luceafărul Oradea 5 4 0 1 8-5 12 (+3)
3. FC Hunedoara 5 3 2 0 11-2 11 (+2)
4. Autocatania Caransebeş 5 3 1 1 6-1 10 (+4)
5. CFR Simeria 5 2 2 1 9-7 8 (-1)
6. Naţional Sebiş 5 2 1 2 3-4 7 (+1)
7. Şcolar Reşiţa 4 1 1 2 3-6 4 (-5)
8. CF Bihorul Beiuş 3 1 1 1 4-8 4 (+1)
9. ACS Recaş 2 1 0 1 3-1 3 (0)
10. Gloria Arad 4 1 0 3 5-6 3 (-3)
11. FC Timişoara II 4 0 2 2 5-9 2 (-4)
12. Unirea Sânnicolau 3 0 1 2 2-4 1 (-2)
13. Millenium Giarmata 3 0 1 2 4-9 1(-2)

14. Becicherecu Mic 5 0 1 4 3-9 1 (-5)


Etapa a VI-a (vineri, 1 octombrie, ora 17.00):

CF Bihorul Beiuş - ACS Recaş
Unirea Sânnicolau Mare - Şcolar Reşiţa
Millenium Giarmata - Luceafărul Oradea
Nova Mama Mia Becicherecu Mic - FC Hunedoara
Autocatania Caransebeş - Termo Tr. Severin
Gloria Arad - CFR Simeria.
FC Timişoara II şi Naţional Sebiş vor sta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON