URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2012, 10:27

Echipa FC Bihor, în vizită la penitenciar (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa FC Bihor, în frunte cu staff-ul tehnic şi conducerea administrativă, s-a aflat vineri la Penitenciarul Oradea, pentru a le oferi deţiniţilor calendare pe anul 2013, un tricou cu autografele lor şi fanioane, primind în schimb o lucrare în origami reprezentând sigla clubului şi două tablouri cu preşedintele şi antrenorul principal, realizate de deţinuţi. Acţiunea a făcut parte din cadrul manifestărilor aniversare "Bihor -110 ani de fotbal, 40 de ani de FC Bihor".

Pentru început directorul Penitenciarului, comisarul şef Ioan Ilea, le-a prezentat istoria locului de detenţie, după care i-a condus prin locurile unde sunt încarceraţi deţinuţi, de la cele cu măsuri sporite de securitate, unde se află chiar condamnaţi pe viaţă, până la cele cu regim deschis, unde se afla deţinuţi cu condamnări minime.

Antrenorul Claudiu Niculescu a fost chiar solicitat de trei dintre deţinuţii aflaţi în regim de maximă siguranţă dar care pe un perete aveau sigla FC Bihor, să intre la ei pentru a-l putea vede. Unul dintre ei era condamnat pe viaţă.

După ce au vizitat clădirea, vizita s-a încheiat în aşa zisul club al penitenciarului, unde în prezenţa unui grup de aproximativ 40 de deţinuţi au fost proiectate imagini cu echipa, precum şi alte materiale imortalizate de-a lungul timpului de presa orădeană despre alte acţiuni de acest gen.

Atât preşedintele FC Bihor, Şerban Morcan, cât şi antrenorul Claudiu Niculescu au avut, la final, discursuri de luare aminte, afirmând că în urma vizitei cu toţii au învăţat câte ceva.

"Este pentru prima oară de când mă ştiu să particip la un asemenea eveniment. Nu este tocmai o vizită plăcută, pentru că îţi dă o senzaţie ciudată, dar în acelaşi timp mă bucură această vizită, în primul rând pentru elevii mei care sunt foarte tineri şi cu siguranţă vor rămâne cu ceva învăţăminte după această vizită. Cred că a fost şi pentru ei o lecţie de viaţă ceea şi sper ca de-a lungul vieţii lor de acum încolo să-şi cârmuiască bine comportamentul. Dumneavoastră ce să vă zic? Vă zic că atunci când veţi ieşi de aici să nu vă mai reîntoarceţi", s-a adresat asistenţei antrenorul Claudiu Niculescu.

La final, deţinuţii le-a oferit echipei FC Bihor o lucrare din origami, reprezentând sigla clubului FC Bihor, iar Morcan şi Niculescu au primit două tablouri mari ce reprezentau chipurile lor, realizate de deţiţinuţi în atelierul de lucru.

La rândul lor, jucătorii le-au împărţit deţinuţilor calendare cu echipa, conducerea clubului oferind Penitenciarului şi un tricou cu autografele jucătorilor, precum şi fanioane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
petrolistul de mudura
din pacate intre detinuti nu se afla Mudura petrolistul , in locul lui sarmanul Biro ! ce sa facem asta este cine nu a avut noroc si bani sta inaintru cine a fost smecher sta afara ! si nici macar un pachet de cigara nu trimite tovarasului sau dupa care a cistigat o avere si a construit jumate de oras !
Postat 28 Octombrie 2012, 22:14 de spoitorul
unde sunt loturile.......
....Petrolistii Racz, Tarau, Pocse, Popa Petru , Popa Ghe. Silviu, Stiube,Balaj, Papalya, Tincau etc... de fapt acestia au castigat cu 3-0 meciul cu justitia si cu finantele ... bravos natiune ... bravos politicieni platiti din banii evazionistilor...hai la vot ca ei stiu de ce.....
Postat 27 Octombrie 2012, 19:11 de punisher
DOTTORE
S-ai verifice si titlul de DOCTOR al comandantului de bulau ILEA IOAN care a plagiat total lucrarea de doctorat . Iar pentru interventii la telefon pt lucrare il baga mereu la inaintare pe acelasi preot capelan de la bulau LELE care isi si construeste biserica lui pe deal din ABC-UL care il are si cu mila altor oameni politici ai judetului ca doar detinitii i-au construit vila PNL-istului CORNEL POPA iar ajutorul trebuie intors
Postat 27 Octombrie 2012, 15:07 de west
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON