URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2015, 12:31

Echipa de polo juniori I de la CS Crişul a devenit vicecampioană naţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au dominat ultimele ediţii de campionat, tinerii poloiştii de la Crişul au pierdut în acest an titlul naţional la juniori I, cedând locul întâi chiar la turneul de la Oradea, în faţa celor de la Dinamo Bucureşti.

Disputat la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, cel de-al doilea turneu final al Campionatului Naţional de polo juniori I a debutat cu stângul pentru orădeni, care au cedat la mare luptă, cu scorul de 9-10 în faţa Stelei şi, astfel, au pierdut şi primul loc al clasamentului, după ce Dinamo a câştigat cu scorul de 13-2 în faţa echipei Rapid.

Următoarele etape au consemnat victorii pe linie atât pentru CS Crişul cât şi pentru Dinamo. Crişul a învins Viitorul Cluj-Napoca, cu scorul de 18-5, apoi Rapid, cu 14-4 şi CSM Cluj-Napoca, cu scorul de 16-6. La rândul ei, Dinamo a câştigat partidele cu CSM Cluj-Napoca, cu 18-3, cu Viitorul Cluj-Napica, scor 37-2 şi cu Steaua, scor 9-7.

Titlul s-a decis în ultima etapă, când CS Crişul şi Dinamo s-au confruntat în meci direct. Dacă CS Crişul avea nevoie de o victorie pentru a reveni pe primul loc, în schimb, dinamoviştilor le era suficient şi un rezultat de egalitate.

Conduşi de pe bancă de tehnicianul Florin Dumitrache, dar şi de antrenorul echipei de seniori, Andrei Iosep, dinamoviştii s-au distanţat încă din start, după ce au înscris trei goluri consecutive. În sfertul secund, Crişul a marcat pentru 1-3, prin I. Szabó din penalty, dar oaspeţii şi-au mărit avantajul până la pauză, scorul devenind la jumătatea confruntării, 1-5. În partea a doua, gazdele au redus din diferenţă, în cel de-al treilea sfert, înscriind prin Alexandrescu şi Drăghici, astfel în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 3-6.

Chiar în debutul ultimului sfert, I. Szabó a ratat un penalty, apărat de portarul ex-orădean Marius Ţic, iar dinamoviştii au marcat imediat pentru 3-7. De aici, meciul era practic jucat. Orădenii au plătit tribut numeroaselor ratări, iar rezultatul final, 6-9, reflectă superioritatea echipei Dinamo, care a devenit campioană naţională.

De precizat faptul că în acest sezon, CS Crişul, echipă antrenată de Ciprian Câmpianu şi Eugen Băjenaru, a avut în lot un singur jucător născut în 1996, pe Szabó Rolánd, ceilalţi jucători fiind încă juniori II sau în primul an la categoria juniori I.

Iată însă lotul de jucători de la Crişul, care a cucerit titlul de vicecampioană naţională: Raul Gavriş şi Sergiu Terean - portari; Szabó Rolánd, Szabó István, Antonio Alexandrescu, Gábor Norbert, Cristian Dobre, Cristian Drăghici, Cristian Terec, Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Seichei, Bogdan Codilă, Şerban Mureşan şi Gui Zalán - jucători.

La final, jucătorii echipei campioane, Dinamo, au fost recompensaţi cu cupa, medaliile şi tricourile de campioni, iar Crişul şi Steaua au primit cupele pentru locurile II şi III. De asemenea, prin tradiţie, conducerea Federaţiei Române de Polo a acordat şi două premii speciale pentru cei mai buni jucători ai ediţiei. Orădeanul Marius Ţic, de la Dinamo, a fost declarat cel mai bun portar, iar Szabó Rolánd, de la CS Crişul, a fost desemnat cel mai tehnic jucător.

Clasamentul final al Campionatului Naţional de polo juniori I:

1. Dinamo 27 puncte

2. Crişul 22 puncte

3. Steaua 21 puncte

4. Rapid 13 puncte

5. CSM Cluj-Napoca 6 puncte

6. Viitorul 0 puncte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON